Wil je ook online lessen?
Dit jaar hebben duizenden leerlingen genoten van online muziekles via ons online portal op Muziekonderwijs.nl.

Je kunt elk apparaat dat geschikt is voor internet gebruiken en daar is geen dure apparatuur voor nodig!
Veel van onze leerlingen zeggen dat ze zelfs sneller vooruitgang boeken als ze online leren.

Nog niet overtuigd?
Je kunt nu profiteren van onze aanbieding voor de eerste online les van 30 minuten, voor de helft van de prijs!

Bekijk ons aanbod van docenten die ook online les aanbieden

Veelzijdig instrument

De piano is een veelzijdig instrument. Rustig of ruig, klassiek of lichte muziek, snel of langzaam, de piano kan het allemaal begeleiden. Het instrument geeft zowel amateurs als geoefende beroepsmusici de kans om zich muzikaal uit te drukken. Het is mogelijk voor de pianist om zowel de melodie als de begeleiding te spelen. Het gehoor van een piano klinkt bij simpele stukken al aangenaam, beginners kunnen dus al snel een mooi stuk spelen.

Soorten piano’s

De piano heeft verschillende soorten, elk zeer verschillend in uiterlijk. De vier bekendste soorten zijn de buffetpiano, de vleugelpiano, de klavecimbel en de elektrische piano. Een groot voordeel van de buffetpiano is dat deze weinig ruimte inneemt, maar alsnog een mooie klank heeft. De buffetpiano komt veel voor in westernfilms. Een favoriet onder de ervaren pianisten is de vleugelpiano. De piano is breed en heeft een elegant uiterlijk. Ook heeft het een nóg mooiere klank dan de buffetpiano. De klavecimbel is de voorloper dan de piano, maar nog populair vanwege zijn unieke klank. Het instrument lijkt op een vleugelpiano,maar is kleiner i.v.m. een ander mechanisme. De elektrische piano is goedkoper en handzamer dan andere soorten piano’s. Deze is dus ideaal voor beginners.

Pianolessen

Muziekonderwijs.nl biedt pianoles aan in onder andere Gorinchem en omstreken. De lessen kunnen zelf ingedeeld worden, je kan dus les volgen wanneer en hoe vaak je wilt. Ook kun je zelf kiezen van wie je les krijgt. Als je meer vragen hebt kun je gerust contact opnemen met [email protected] of bellen naar 085 833 99 83.

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen | Founder