- voor muzikanten die een extra stap zetten

Bij Muziekonderwijs.nl zorgen we ervoor dat alle muzikanten die bij ons lesgeven professioneel zijn opgeleid en/of veel ervaring hebben met lesgeven. Daarnaast willen we muzikanten die proactief zijn én zich betrokken tonen, graag extra ondersteunen met een SuperTeacher label. Dit label wordt zichtbaar op het docenten-profiel van de muzikant en in onze zoekmachine.


Een SuperTeacher voldoet aan ten minste drie van de volgende criteria:


 • Snelle reactie
  De muzikant reageert gemiddeld binnen 48 uur op een nieuwe aanvraag van een leerling, zodat de periode tussen de beslissing om lessen te nemen en de daadwerkelijke eerste les zo kort mogelijk is. De data wordt verzameld in de 3 maanden vanaf de eerste activiteit.

 • Persoonlijke video
  De muzikant heeft op zijn docenten-profiel een presentatievideo van zichzelf geupload, zodat nieuwe leerlingen een goed beeld krijgen van de muzikant en de manier van lesgeven als muziekdocent.

 • Goede aanbevelingen
  De muzikant heeft minimaal 3 aanbevelingen van leerlingen met gemiddeld een minimum van 4 van de 5 sterren. Het geeft nieuwe leerlingen extra vertrouwen om te kiezen voor lessen bij een muziekdocent met veel goede recensies van anderen.

 • Hoge inzet
  Van een SuperTeacher wordt verwacht dat deze goed is in het motiveren van leerlingen en dat deze in staat is de leerling voor langere tijd aan zich te binden. Het aantal leerlingen dat voor de 5e les uitvalt, moet daarom lager zijn dan 25%.

Dit is hoe we de criteria voor SuperTeacher hebben bepaald

We hebben aan onze leerlingen gevraagd wat ze naast professionaliteit en ervaring nog meer belangrijk vinden bij het kiezen van een muziekdocent. Op basis van deze gegevens kwamen de bovenstaande criteria veelvuldig naar voren. We hebben deze punten daarom meegenomen bij het opstellen van de criteria voor het SuperTeacher label.