Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Gitaarles

Gitaarles

Wil je de blues als Muddy Waters? Of de vette gitaarriffs van ACDC? Jezelf begleiden als John Mayer? Of een beginnetje maken met gitaar spelen? De gitaardocenten bij Muziekonderwijs.nl helpen je graag! Je kunt bij ons terecht voor gitaarles als beginner of gevorderde. Wij werken met opgeleide en professionele docenten die je goed kunnen helpen als beginnende gitarist of je helpen op je verdere reis in gitaarland. Onze docenten nemen altijd het uitgaanspunt in jouw vaardigheden. Op zoek naar gitaarles voor uw kind? Wij geven les aan kinderen vanaf 6 jaar. In ons lesprogramma maken we gebruik van lesmateriaal dat speciaal op kinderen is gericht. Tijdens de eerste les kunnen wij adviseren over de aanschaf van een akoestische of elektrische gitaar.

Akoestische gitaar

Een 6-snarige gitaar in twee groepen: Westerngitaren hebben stalen snaren en een dunnere nek. Ze zijn gemaakt om zoveel mogelijk geluid te geven en daarom ook een beetje moeilijker om op te spelen. Spaanse gitaren hebben nylon snaren en een bredere hals en worden vaak gebruikt door beginners vanwege de zachte snaren en de ruimte tussen de snaren.

Welke gitaar moet ik hebben?

Het belangrijkste is hier dat jij de gitaar comfortabel vindt. Probeer verschillende types en merken en probeer ze uit. Er zijn over het algemeen drie soorten gitaren; klassieke, akoestische en elektrische- gitaren. De klassieke en de akoestische zijn beide akoestisch. Dit betekent dat het geluid van de gitaar geproduceerd wordt door de gitaar zelf. Hiervoor is geen versterker nodig. Een elektrische gitaar kan zelf wel geluid produceren, alleen is dit heel minimaal. Voor goed geluid uit een elektrische gitaar is een versterker van groot belang. Elke gitaar maakt een ander geluid, ziet er anders uit of heeft een andere manier van bespelen. Daarom is het belangrijk dat jij goed kijkt welke gitaar het beste bij jou past.

Dagelijks oefenen

Probeer elke dag tijd te vinden om te oefenen, als het mogelijk is. Als jij met regelmaat speelt, word jij snel beter. Het gaat hier om de hoeveelheid keren dat je speelt Niet om lengte van de sessies. Probeer eerst 10 a 15 min te oefenen per oefen sessie.

Ouders opgelet!

Het komt vaak voor dat ouders bang zijn om hun kind op elektrisch gitaarles te zetten. Het is belangrijk om te onthouden dat uw kind misschien geïnspireerd is door het luisteren of kijken naar band. Deze inspiratie is belangrijk om vast te houden omdat deze zorgt voor een grote motivatie – zelfs als het hun te moeilijk wordt!

Zoek jij lessen op een andere instrument:

  1. Saxofoonles
  2. Pianoles
  3. Zangles
  4. Drumles

Contact?

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik volg sinds februari gitaarles bij Lennert Kemper via muziekonderwijs. De lessen zijn leuk, leerzaam en hebben ervoor gezorgd dat ik veel meer plezier in het gitaarspelen heb gekregen. Verder werkt de site makkelijk qua betalingen en rooster. Al met al ben ik heel erg te vreden met Lennert als docent!"

5 van 5

Joey Poot - Leerling bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek