Hugo D. O.

Bevoegd docent in basgitaar, elektrische gitaar, muziektheorie
Vanaf 53,60 EUR / 60 min. exclusief BTW

De prijs is inclusief 20% korting op een strippenkaart.

Reageert in 70 uur. en 35 min.

Locatie

Online

Bij docent

1019WN Amsterdam

Bij leerling

0 - 8 EUR

Vanaf 53,60 EUR / 60 min. exclusief BTW

De prijs is inclusief 20% korting op een strippenkaart.

Reageert in 70 uur. en 35 min.

Over Hugo D. O.

Hallo! Mijn naam is Hugo. Ik ben al 20 jaar professioneel basgitarist en geef sinds 2008 privéles.
Zelf speel ik sinds mijn 15e basgitaar.
Ik hoorde destijds een liedje dat zonder bas begon en toen de bas erbij kwam dacht ik….Ja! Nu is het pas compleet! Dit wil ik doen!
Het feit dat je als bassist de schakel vormt tussen de melodie/harmonie en het ritme sprak mij enorm aan. Hoewel je niet op de voorgrond staat heb je een heel erg belangrijke rol in een band. De bas vormt namelijk het fundament waarop de anderen kunnen steunen.
De toon die JIJ speelt bepaalt uiteindelijk welke harmonie er klinkt en samen met de drummer zorg je daarbij ook nog eens voor de “groove”, het ritme. Samen met de drums vorm je de motor! Helemaal te gek!
In eerste instantie leerde ik mezelf basgitaar spelen door met platen mee te spelen in combinatie met theorieles en gehoortraining ter voorbereiding op het conservatorium.
Pas op het Conservatorium van Amsterdam (Jazz) kreeg ik mijn eerste echte basgitaarles.
Tijdens mijn opleiding begon ik al ‘gigs’ te doen en dat is sindsdien ook niet meer gestopt.
Het begon met spelen in een coverband (ontzettend leerzaam vanwege het spelen van verschillende stijlen) en dat breidde zich uit naar het spelen met allerlei bands en artiesten waaronder Shirma Rouse, Ruben Hein, Sabrina Starke, Blackbird.
Naast basgitaarles geef ik ook gitaarles (elektrisch) voor beginners en theorieles (pop en jazz).
Ik kijk er naar uit om de ervaring die ik heb opgebouwd te kunnen delen met je!

BASGITAARLES

De basgitaarlessen zijn afgestemd op wat JIJ wil leren. Ben je beginner? Of wil je juist toelating doen voor het conservatorium? Bij mij ben je aan het juiste adres!
Naar aanleiding van jouw voorkeuren kan ik je alles leren over linker en rechterhand techniek, toonvorming, ritme, notenlengte, toonladders, harmonie en melodie. Ook notenlezen en interpreteren van akkoordsymbolen zullen aan de orde komen als je dat wenst. Ik kan je ook alles leren over de verschillende stijlen muziek die er zijn, en wat de rol van de bas daarin is.
Met als uiteindelijk doel dat je niet alleen je favoriete baslijnen na kan spelen maar vooral zelf je eigen baslijnen kan bedenken en/of improviseren. Omdat je begrijpt hoe het instrument werkt.


GITAARLES (ELEKTRISCH)

Wil jij beginnen met gitaarspelen? Ik help je op weg!
In deze lessen leer ik je akkoorden en melodieën spelen met daarbij de juiste techniek.
Verder besteed ik aandacht aan strumming (het ritme waarmee je de akkoorden aanslaat), zowel mét als zonder plectrum en eenvoudige fingerpicking patronen (tokkelen).
Met als doel dat je binnen no-time met je lievelingsliedjes mee kan spelen. Of jezelf en anderen kunt begeleiden.

THEORIELES

Wil je meer weten over muziektheorie? Gewoon omdat je het interessant vindt of bijvoorbeeld om je voor te bereiden op het toelatingsexamen van het conservatorium? Dan kan ik je helpen!
Tijdens deze cursus leer ik je onder andere over de opbouw van harmonieën,de harmonische functies en de intervallen tussen tonen. Naast deze theorie en analyse leer je ook om de eerder genoemde zaken te kunnen horen en benoemen.
Noten kunnen lezen en basiskennis van in ieder geval drieklanken is een vereiste.

Flexibel

Onze manier van lesgeven is flexibel. Zo kun je o.a. zowel wekelijks als sporadisch lessen inplannen met jouw docent.

Hoge kwaliteit

Muziekonderwijs werkt alleen met muzikanten die een Conservatorium of muziekopleiding hebben afgerond óf die deze opleiding nog volgen.

Handige chat

Een les kun je afspreken met je docent via je inbox. De docent zet de afgesproken les vervolgens in je agenda en daarna kun je betalen via de link op je dashboard!

Mensen die deze docent hebben bekeken, bekeken ook

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen | Founder