Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Zangles

Veronique S.

Geeft les in Zang Songwriting Singing Vocals

Ledereen kan leren zingen! Wil je leren zingen op een ontspannen en ongedwongen manier, heb je nog n...


Segbroek

20,00 euro

per 30 min.

Frédérique K.

Geeft les in Zang Klassieke zang Singing Vocals Classical singing

Klassieke zang is haar specialiteit, maar ook leerlingen die lichte muziek, pop of musical willen zi...


Noord-West

20,00 euro

per 30 min.

Sigrid S.

Geeft les in Zang Singing Vocals

Zingen en stemwerk is een grote passie van Sigrid. Sigrid geeft les aan iedereen die graag zingt, va...


Kralingen - Crooswijk

17,50 euro

per 30 min.

Annika I.

Geeft les in Zang Piano Songwriting Singing Vocals

Wil je leren zingen, of zing je al langer en wil je je techniek verbeteren? Afhankelijk van waar ji...


Amsterdam-Oost Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Anne Chris

Geeft les in Zang Zang en piano Vocals Singing Vocals and piano

Het belangrijkste bij het lesgeven vind ik dat jij met (nog) meer plezier zingt en met een positief ...


Amsterdam-Zuid Amsterdam

22,50 euro

per 30 min.

Shanice

Geeft les in Zang Songwriting Singing Vocals

Shanice is alleen op donderdag beschikbaar voor doorlopende lessen. “Elke stem is uniek! Daarom be...


Noord Rotterdam

20,00 euro

per 30 min.

Lisa K.

Geeft les in Zang Singing Vocals

LET OP! Lisa zit momenteel vol. Ben jij zelf erg flexibel met tijd en/of wil jij maar één of enkel...


Haarlem

20,00 euro

per 30 min.

Anne W.

Geeft les in Zang Songwriting Piano Singing Vocals

Beperkte beschikbaarheid tot September 2019! Voor mij is muziek maken het leukste wat er is! En naas...


Amsterdam Oud-Zuid Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Patricia W.

Geeft les in Zang Muziektheorie Gehoorleer Singing Vocals Ear training Music Theory

Zing je jazz en wil je met meer gemak en zelfvertrouwen je stem gebruiken? Wil je begeleiding in he...


The Hague

20,00 euro

per 30 min.

Goncalo

Geeft les in Gitaar Zang en gitaar Bas Songwriting Zang Vocals Singing Vocals and guitar

Lessen voor beginners en gevorderden van alle leeftijden van een professioneel docent en kunstenaar....


The Hague

20,00 euro

per 30 min.

Waarom zingen?

Zingen is een essentieel onderdeel van de menselijke ervaring. Muziek is ooit gestart met zingen en het heeft nog steeds grote invloed in de muziek. Dit zal ook voor altijd zo gaan. Zingen verbindt mensen op verschillende manieren. Als je bijvoorbeeld aan iemand vraagt wat diegene herinnert aan een bepaald nummer, zou deze persoon bijna 100% zeker een tekst opnoemen uit het nummer in plaats van een bepaald instrument dat zij gehoord hebben. De zang in een liedje blijft het meest hangen.

Zingen is goed voor je

Zingen is gezond. Door zangles krijg je meer controle over je lichaam en bewustzijn. Tegelijkertijd is zingen goed voor je als je spraakproblemen hebt. Je kunt je stem trainen zodat je die over langere tijd kunt gebruiken en je uitspraak beter wordt. Zingen geeft je bovendien een krachtigere stem. Daarnaast verbetert zingen je leervermogen en kom je over het algemeen in een betere stemming.

Dagelijks oefenen

Probeer elke dag tijd te vinden om te oefenen. Veel spelen betekent dat je beter wordt. Het gaat hier om de hoeveelheid die je speelt, niet om de lengte van de sessies. Probeer eerst 10 tot 15 minuten te oefenen per oefensessie. Naarmate je het meer onder de knie krijgt, kan je langere sessies hebben.

Professionele en betrouwbare zangleraren

Veiligheid en het beschermen van kinderen is bij ons van groot belang. Hierom vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waar het nodig is. Wij willen dat iedereen in onze community op een professionele manier gitaarles krijgt in een veilige en betrouwbare omgeving.

Zingen is belangrijk!

Zingen is een essentieel onderdeel van de menselijke ervaring. Muziek is ooit gestart met zingen en het heeft nog steeds grote invloed in de muziek. Dit zal ook voor altijd zo gaan. Zingen verbindt mensen op verschillende manieren. Als je bijvoorbeeld aan iemand vraagt wat diegene herinnert aan een bepaald nummer, zou deze persoon bijna 100% zeker een tekst opnoemen uit het nummer in plaats van een bepaald instrument dat zij gehoord hebben. De zang in een liedje blijft het meest hangen.

Stemsoorten

Er zijn verschillende soorten categorieën aan stemmen, verdeeld door de stembereik. Jouw stembereik is natuurlijk en kan met de tijd mee veranderen. Vooral bij jonge kinderen en tieners. Weten over welke soort stemtype jij beschikt is belangrijk. Dit komt omdat jij jouw stem kan beschadigen als je repertoires zingt die niet bij jouw soort stemtype passen. Vaak wordt beweerd dat als je een bepaalde stemtype niet kan behalen, jij een slechte zanger bent. Niet is minder waar! Iedereen heeft net een ander bereik met zijn of haar stem. Het gaat hier niet om hoe hoog en laag je kan zingen, maar juist wat jij met jouw stembereik kan doen!

Er zijn 6 verschillende stemsoorten:

Vrouw:

 • Soprano: Een typische Soprano ligt tussen de C4 en C6.
 • Mezzo Soprano: Het typische bereik van deze stem is tussen A3 en A5
 • Alto: Het typische Alto bereik ligt tussen F3 en F5.

Man::

 • Tenor: tenors hebben een comfortabel bereik tussen C3 en C5
 • Baritone: Een typisch Baritone bereik ligt tussen de A2 en de A4.
 • Bass: De Bass is het laagste bereik dat je kan zingen en ligt vaak tussen de E2 en de E4

Correcte postuur

De stem is een uniek instrument aangezien wij allemaal de mogelijkheid hebben om te zingen. Je hoeft hierdoor geen instrument aan te schaffen, maar je moet juist jouw stembanden leren te beheersen. De juiste postuur aanhouden is hier van groot belang. Bij andere instrumenten is de postuur wel belangrijk maar niet essentieel. Met zingen gaat dit anders. Bij het zingen is het van groot belang om een juiste houding en postuur te hebben anders haal je niet alles uit je stem.

IHet beste is om een professioneel iemand naar jouw postuur te laten kijken, maar hieronder zijn alvast een aantal tips:

 • De kin moet parallel staan met de vloer, niet omhoog of omlaag getild.
 • De schouders moeten naar omlaag en naar achter staan, met de borst vooruit. Een goede manier om deze positie te bereiken is rechtop staan en de armen zo ver mogelijk te krijgen. Laat de armen hierna langzaam zakken. Concentreer je op hoe de schouders voelen op dat moment. Probeer deze houding aan te houden en te onthouden.
 • Probeer de buik plat en stevig te houden.
 • De handen moeten ontspannen en stil hangen aan je zij in een comfortabele positie.
 • De knieën moeten ontspannen en los zitten, zet deze nooit op slot.
 • De voeten moeten op schouderlengte plat op de staan
 • Het hele lichaam moet meewerken en stevig staan. Als iemand jou een duw geeft zou je niet moeten bewegen.

Ademhaling

Tijdens het zingen is ademhaling van groot belang bij het produceren van goed geluid. Goed leren ademen is erg belangrijk. Een goede ademhalingscontrole om te oefenen is een "count-out". Adem diep en langzaam door je neus, zo ver als je kunt. Begin dan hardop te tellen in een gestaag tempo terwijl je langzaam je ademhaling laat ontsnappen en je adem zo veel mogelijk beheerst. Het doel is om het hoogst mogelijke getal te bereiken. Dit helpt bij het beheersen van de ademhaling om verschillende articulaties te produceren en in staat zijn langere zinnen te doorlopen zonder adem te halen. Probeer dit elke dag. Je zult snel een verbetering zien in je ademhaling en zang.

Geduld en oefening

Oefenen is belangrijk voor elke muzikant - het is hoe we ons verbeteren en de voortgang zien. Aan het begin van je muzikale reis is het belangrijk om redelijke doelen te stellen en weinig maar wel vaak te oefenen. Hoewel dit op alle instrumenten van toepassing is, moeten vocalisten hier extra op letten. In het begin zul je steeds aan de juiste techniek werken en is het belangrijk om niet meteen te enthousiast te worden en uren achter elkaar te zingen - je zult misschien niet in staat zijn om een ​​fout te herkennen die je maakt met je techniek en je zou je stembanden kunnen beschadigen. Probeer in het begin 20 minuten per dag te oefenen, en als je meer zelfvertrouwen hebt, kun je dit verhogen tot een half uur, dan 45 minuten en eventueel een uur per dag. Gefocust oefenen is ook belangrijk. Wij van Muziekonderwijs.nl raden je aan wat aantekeningen te maken in je les, zodat je kunt herinneren waar je je op moet concentreren. Leraren zullen vaak oefeningen of secties aanbevelen om te oefenen, dus misschien kun je proberen een paar van die oefeningen in elke oefensessie te doorlopen. Wees geduldig. In het begin mag je een nieuw stuk beginnen en krijg je te horen dat je je eerst moet concentreren op een klein gedeelte. Uiteindelijk zul je in staat zijn om hele nummers met vol vertrouwen te zingen en het zal al het harde werk zo waard zijn!

Zorgen voor jouw stem

Net zoals het onderhouden van een fysiek instrument zoals een gitaar of een viool, moeten we ervoor zorgen dat onze stembanden gezond blijven! Zangers moeten extra voorzichtig zijn omdat factoren als levensstijl en voeding een langdurig effect kunnen hebben op de gezondheid van de stem. Hier zijn enkele handige tips:

 • Blijf gehydrateerd: drink elke dag veel water. Om je stembanden te laten hydrateren, moet je hele lichaam worden gehydrateerd. De meeste zangers hebben een fles water met hun mee op het podium. Dit is eerder een comfortabel deken dan een reddingsmiddel. Als je op het podium staat en je bent uitgedroogd, is het al te laat! Volwassen en studenten moeten ook overwegen om hun inname van alcohol en cafeïne te beperken, omdat beide je uitdrogen.
 • Rook niet: het is bekend dat roken de longen beschadigt en de oorzaak kan zijn van ernstige problemen zoals bronchitis. Zelfs meeroken kan negatieve gevolgen hebben voor de stem.
 • Rust: zorg ervoor dat je voldoende slaapt en niet jezelf overwerkt.
 • Vermijd te veel zuivelproducten: te veel zuivel kan een ophoping van slijm in je keel veroorzaken en maakt het zingen moeilijker.
 • Stomen: stomen kan erg nuttig zijn om je stem te hydrateren en te kalmeren. Giet kokend water in een kom, plaats een handdoek boven je hoofd en inhaleer de stoom uit de kom. Je kunt ook machines kopen die speciaal voor dit specifieke doel zijn gemaakt. Zorg ervoor dat je niet meteen na het stomen een koud drankje drinkt - dit kan je stem zelfs beschadigen, omdat het de spieren schokken geeft en belast.

Liedjes leren

Zangers zie je nooit optreden met bladmuziek. Het is een goede gewoonte in alle genres om je liedjes uit je hoofd te leren kennen. Het leren van liedjes is een moeilijk proces - je moet niet alleen de woorden en melodie onthouden, maar ook je zangtechniek, ritme, houding, articulatie, dynamiek etc. Het doel is om het stuk perfect uit je hoofd te kunnen zingen zonder bladmuziek. Dit is moeilijk! Wij raden je aan om elk element op te splitsen en er individueel op te focussen in je oefensessies. Je kunt bijvoorbeeld de woorden uit de context leren door elke zin steeds opnieuw te zeggen of ze een paar keer op te schrijven. Op dezelfde manier kan het helpen om een ​​visuele prompt-sheet te maken met stukjes techniek, richting en dynamiek. Je kan ook alleen de melodie oefenen. Je kunt zingen op een rond het huis om te zien hoe ver je kunt komen zonder bladmuziek. Een andere geweldige manier om een ​​nummer te onthouden, is ernaar luisteren! Het lijkt vanzelfsprekend, maar is vaak een vergeten techniek. Je kunt het nummer in je koptelefoon op een bus zetten of spelen terwijl je aan het afwassen bent - zelfs als je er niet op focust, helpt het echt om het nummer in je geest te verankeren!

Hou het leuk

Natuurlijk zijn er veel complexe aspecten betrokken bij het zingen. Maar het is belangrijk om in de gaten te houden waar je voor hebt gezongen, en om gewoon plezier te hebben! Er zullen altijd delen van het leren zijn die moeilijk zijn en misschien vervelend beginnen te worden, maar onthoud wat je doel is en zorg ervoor dat je liedjes blijft zingen die je enthousiast maken! Een goede manier om dingen leuk te houden, is door lid te worden van een lokaal koor of ensemble - dit voegt een sociaal element toe aan je leren en laat je ook vergeten welke uitdaging je op dit moment tegenkomt en zingt iets heel anders, dat is gewoon voor de lol! Dit kan ook je vaardigheden enorm verbeteren. Samen zingen met anderen vereist een super nauwkeurige timing en intonatie!

De Krijger Muziek

De Krijger Muziek is opgericht in 2007. De winkel is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé online muziekwinkel van Nederland. Zij hebben een aanbod dat bestaat uit meer dan 17.000 artikelen! Hun aanbod bestaat uit o.a.: elektrische gitaren, akoestische gitaren, basgitaren, versterkers, blaasinstrumenten, strijkinstrumenten, drums en groot aanbod aan gitaaronderdelen en snaren. De Krijgers Muziek biedt u degelijke, fraaie én goed geprijsde instrumenten en accessoires aan met een uitgebreide garantie. Ideaal om mee te beginnen maar ook zeer interessant voor de meer ervaren muzikanten!


Klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan!

Music All In

Wat in 1980 begon als kleine platenzaak in Noordwijkerhout, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste muziekwinkels van de Benelux. Music All In is een klantgericht familiebedrijf. Je kan hier terecht voor al je blaasinstrumenten, gitaren, piano & toetsen, drums, percussie en strijkinstrumenten. Daarnaast verkoopt Music All-in ook Microfoons & koptelefoons en Pro Audio. Music All In gelooft in relatie, in lange termijn en in commitment. Daarom biedt Music All In alleen de beste service als ongekende garantievoorwaarden, een eigen transportdienst en eigen reparatie ateliers. Wij gaan tot het uiterste voor onze klanten. Samen veranderen betekent voor ons samen met klanten, leveranciers en medewerkers, verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een betere toekomst.


Klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan!

\

Als jij nog vragen hebt

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik ben sinds april 2017 aangesloten als docent bij muziekonderwijs .nl en ik ben erg enthousiast over deze samenwerking! De communicatie verloopt altijd vlot en ze zijn altijd bereid om mij te helpen waar nodig. Muziekonderwijs .nl is een heel professioneel en klantvriendelijk bedrijf.!"

5 van 5

Frédérique Klooster - Docent bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk