Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Pianoles

Annika I.

Geeft les in Zang Piano Songwriting Singing Vocals

Wil je leren zingen, of zing je al langer en wil je je techniek verbeteren? Afhankelijk van waar ji...


Amsterdam-Oost Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Anne Chris

Geeft les in Zang Zang en piano Vocals Singing Vocals and piano

Het belangrijkste bij het lesgeven vind ik dat jij met (nog) meer plezier zingt en met een positief ...


Amsterdam-Zuid Amsterdam

22,50 euro

per 30 min.

Cord H.

Geeft les in Contrabas Bas Piano Logic Ableton Live Bass Bass guitar Basgitaar

Welke liederen en stukken er gespeeld worden bepaal je zoveel mogelijk zelf. Hierbij maakt het in ee...


Amsterdam

22,50 euro

per 30 min.

Aris H.

Geeft les in Piano

Ik ben een klassiek geschoolde pianodocent maar beschouw mezelf tegelijkertijd als een all-round pia...


Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Kate H.

Geeft les in Piano Compositie Muziektheorie Music Theory Composition

Ik pas mijn pianolessen altijd aan aan de specifieke wensen en behoeftes van elke individuele leerli...


Amsterdam-West Amsterdam-Centrum

20,00 euro

per 30 min.

Tiago L.

Geeft les in Gitaar Gehoorleer Muziektheorie Piano Keyboard Ukelele Guitar Ear training

Tiago heeft als doel zijn leerlingen vooral te inspireren en helpen om de "geheimen" van de gitaar t...


Amsterdam Tilburg

20,00 euro

per 30 min.

Yiannis K.

Geeft les in Piano Keyboard Muziektheorie Gehoorleer Compositie Songwriting Muziekproductie Ear training

Do you want to learn to play the piano/keyboards to play your favorite music? To have educational st...


Rotterdam

20,00 euro

per 30 min.

Anne W.

Geeft les in Zang Songwriting Piano Singing Vocals

Beperkte beschikbaarheid tot September 2019! Voor mij is muziek maken het leukste wat er is! En naas...


Amsterdam Oud-Zuid Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Mijin K.

Geeft les in Piano

Mijin started playing classical piano at the age of five. She began studying pop and jazz style at t...


Capelle aan den IJssel Rotterdam

20,00 euro

per 30 min.

Jeroen G.

Geeft les in Piano Synthesizer R.K. Basisschool De Paradijsvogel Bandcoaching

Hoi! Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn lessen. Op de allereerste plaats staat altijd het spee...


The Hague Rijswijk Delft

20,00 euro

per 30 min.

Piano lessen nemen

Wil je piano leren spelen? Op zoek naar een pianoleraar om je muzikale reis te beginnen? Of misschien ben je al aan het spelen en wil je je pianokwaliteiten verbeteren? Neem dan gerust contact op met een van onze ervaren pianoleraren. Alle docenten op Muziekonderwijs.nl zijn bekwame en ervaren docenten en professionele muzikanten, die allemaal zijn goedgekeurd door ons team via een strikt wervingsproces. Ongeacht je leeftijd of niveau, we kunnen de juiste docent voor jou vinden!

Flexibiliteit bij Muziekonderwijs.nl

Bij Muziekonderwijs.nl begrijpen we dat het leven hectisch kan zijn. Daarom zijn veel van onze pianoleraren bereid om naar je eigen huis te reizen en sommige bieden de mogelijkheid om te oefenen in een studio/oefenruimte. Wij zullen er alles aan doen om je kennis en ervaring goed af te stemmen met je behoeften en ambities voor pianolessen.

Professionele en betrouwbare piano leraren

Beveiliging en kinderbescherming zijn een van onze kernwaarden. Het is ons doel om hetzelfde niveau van achtergrondcontrole en veiligheid te brengen als dat je zou zien op een reguliere school in een privé privélessen voor een op een. Al onze docenten zijn professionals en goedgekeurd door het Muziekonderwijs team om les te kunnen geven aan zowel kinderen als volwassenen. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en een netwerk van vertrouwen tussen student, leraar en ouder.

Heb ik mijn eigen piano nodig?

Het is altijd een goed idee om je eigen piano te hebben wanneer je pianolessen volgt, zodat je kunt oefenen tussen je lessen door. Er is echter een groot aantal keyboards en tweedehandse piano's die het aanbod aantrekkelijker maken, door een groter en eventueel goedkoper aanbod. Onze pianoleraren beantwoorden graag al je vragen, zoek gewoon een pianoleraar die jou aanspreekt bij jou in de buurt en stuur ze gerust een bericht. We hebben ook een paar tips voor het kiezen van een piano ...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een piano?

Er zijn meerdere dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een piano - moet ik een akoestische of een digitale piano kopen? Rechtop of groots? Hoeveel moet ik uitgeven? Hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van uw piano.

Digitale piano

Voordelen:

 • Het geluid van een digitale piano wordt elektronisch geproduceerd, dus afstemming is niet nodig. Dit kan u op lange termijn geld besparen.
 • De meeste digitale piano's hebben de optie om een hoofdtelefoon aan te sluiten. Op deze manier zal je niemand tijdens het spelen storen.
 • Er is vaak een metronoom ingebouwd waarmee je op tijd kunt oefenen met spelen.
 • De meeste digitale piano's zijn lichter dan akoestische piano's en zijn gemakkelijker te transporteren - sommige kunnen zelfs worden gedemonteerd.
 • Digitale piano's zijn vaak veel goedkoper dan akoestische piano's.

Nadelen:

 • Het geluid van een digitale piano wordt eerder elektronisch dan mechanisch gemaakt, zodat de speler minder controle over de toon heeft.
 • Het geluid is niet helemaal hetzelfde als bij een akoestische piano - hoe duurder de piano is, hoe beter het geluid dat je krijgt.
 • De actie (hoe de toetsen reageren en voelen) op een digitale piano is lichter dan op een akoestische piano. Dit kan het moeilijk maken om je spel over te dragen naar een akoestische gitaar en kan betekenen dat je techniek minder ontwikkeld is. Daarom is het absoluut de moeite waard om eventueel meer te betalen om een digitale piano met verzwaarde toetsen. Op die manier zal het meer op een akoestische piano lijken.

Akoestische piano

Voordelen:

 • De akoestische piano heeft een gevarieerd en levendig geluid. Elke akoestische piano is uniek en heeft een iets andere toon, zodat je er een kunt kiezen waar je echt van houdt.
 • Omdat het geluid elektronisch wordt geproduceerd, bevindt u zich dichter bij de geluidsbron wanneer u op de toets drukt en hebt u meer controle over de toon en het volume.
 • Techniek oefenen kan het beste worden gedaan op een akoestische piano - het creëren van toon is afhankelijk van je controle en vingersterkte samen met de balans in je onderarm.

Nadelen:

 • Akoestische piano's moeten worden afgestemd. Dit moet altijd door een professional worden gedaan en het is de moeite waard om deze extra kosten te overwegen. Als je piano nieuw is, moet je hem de eerste twee jaar minstens twee keer per jaar laten doen, en daarna slechts eenmaal per jaar.
 • Akoestische piano's zijn moeilijk te transporteren.
 • Akoestische piano's zijn duurder dan digitale piano's.

Hoe oud mag de piano zijn?

Bij moderne pianoshops zijn de instrumenten zelden meer dan 10 jaar oud - en dus in goede vorm. Er zijn enkele makers die bekend staan om hun kwaliteit, b. Steinway, Bösendorfer en Fazioli. Deze zijn het overwegen waard. Als u een tweedehands piano koopt, is dit waarschijnlijk een ouder instrument en moet u er rekening mee houden dat de prijs waarschijnlijk overeenkomt met de staat van de piano.

Hoe veel mag de piano kosten?

Hier is een idee van een aantal verschillende prijsklassen om te overwegen ...

Prijsklasse 1: Digitale piano. Prijsklasse: € 200 - € 1000 Digitale piano's zijn geweldig voor beginners, voor spelers die toetsenborden willen spelen in plaats van piano en voor iedereen die geen ruimte in huis heeft voor een akoestische piano.

Prijsklasse 2: Akoestische piano. Prijsklasse: € 500 - € 5000 Akoestische piano's zijn geweldig voor beginners tot gevorderde spelers.

Prijsklasse 3: Vleugelpiano. Prijsklasse: € 5000 - € 50.000 Vleugelpiano's zijn prachtige instrumenten als je de ruimte in huis hebt. Hier krijg je een heel extra bereik van toon en volume, door het deksel aan te passen.

Waar wil je piano lessen krijgen?

We hebben geweldige piano docenten in heel Nederland. Bekijk hieronder de piano docenten in de grote steden:

 1. Pianoles in Amsterdam
 2. Pianoles in Rotterdam
 3. Pianoles in Den Haag
 4. Pianoles in Utrecht

Een ander instrument leren spelen?

Denk je eraan om een ander instrument te proberen? Bekijk dan ons andere aanbod aal vele muzieklessen die wij aanbieden:

 1. Gitaarles
 2. Zangles
 3. Drumles
 4. Saxofoonles

De piano

Voor velen is piano de toegangspoort tot een levenslange muzikale reis. Het wordt aanbevolen dat alle muzikanten op zijn minst een beetje piano leren, of piano als een tweede instrument hebben. Het kan echt nuttig zijn als instrument voor instrumentalisten om een beter begrip te krijgen van de muziektheorie, terwijl alle noten voor je liggen – kun je gemakkelijk zien hoe drieklanken, schalen en verschillende inversies worden gemaakt. Bovendien biedt de piano eindeloze muzikale mogelijkheden, omdat je tegelijkertijd akkoorden en melodieën kunt spelen. Dit betekent dat het alleen fantastisch klinkt, maar ook anderen begeleidt. Ook wordt de piano veel gebruikt in een enorm scala aan genres. Het is echt een universeel instrument. Boek vandaag nog uw eerste les met 50% korting.

Hoe werkt de piano?

De piano werkt als een percussie-instrument. De noten op een pianogeluid wanneer een hamer de snaren in de kast raakt - de hamer zelf wordt in gang gezet door de speler die op een toets drukt, en de speler kan het volume van de noten bepalen, afhankelijk van hoe hard de toets wordt ingedrukt. Trillingen in de snaren worden vervolgens versterkt door wat een klankbord wordt genoemd. Het zangbord is een dun blad van hout in de piano - hierdoor kunnen we de noten horen die worden ingedrukt.

Toetsen

De piano bestaat uit zwarte en witte toetsen. De toetsen op een piano vertegenwoordigen elk een andere toon, en tussen elke toon staat een halve toon. Afgebeeld is een octaaf - C tot C, 12 halve tonen. Zwarte toetsen geven scherpe punten/vlakke tonen weer en witte toetsen staan voor 'natuurlijke' tonen. De hele piano bestaat uit deze noten (C-C), op hogere en lagere octaven. Over het algemeen zijn er 7 octaven totaal op een piano. U kunt de lengte, het volume en de articulatie van een noot regelen door de toets op een andere manier in te drukken - voor een staccato-toon drukt u krachtig op de toets en heft u uw vinger op zodra de noot heeft geklonken. Voor een legatienoot drukt u op de toets met minder attack en houdt u uw vinger vast om deze zo lang als nodig te ondersteunen. Voor een zachte, rustige toon drukt u op de toets met minder kracht en voor een hogere noot nadert u de toets met meer kracht.

Pedalen

Als je aan de piano zit, heb je een aantal pedalen aan je voeten. De meeste akoestische piano's hebben 3 pedalen, van links naar rechts: zacht, demper, sustain. Het 'zachte' pedaal (Una Corda pedaal) wordt in veel stukken gebruikt om een zachte toon voor een specifiek gedeelte te creëren. Het 'demper'-pedaal, ook wel het' oefenpedaal 'genoemd, wordt gebruikt als u wilt dat al uw spel wordt bevochtigd of zacht, misschien voor oefendoeleinden - op de meeste piano's kunt u dit pedaal induwen en naar het pedaal duwen om het zo lang als nodig vast te houden. Het 'sustain'-pedaal is waarschijnlijk het meest gebruikte pedaal - het is geschreven in een notatie met een vierkante haak onder het betreffende gedeelte. Het wordt gebruikt voor het ondersteunen van de noten die je hebt gespeeld, zelfs nadat je je vingers van de toetsen hebt gehaald - het meest gebruikt voor vloeiende overgangen van balk naar balk.

Akkoorden en akkoordsymbolen

Piano is een van de belangrijkste instrumenten die akkoorden kunnen produceren, dus het is handig om akkoorden en akkoordsymbolen te begrijpen bij het leren van de piano - afhankelijk van welk genre u van plan bent na te streven, kan het lezen van akkoordsymbolen nuttig zijn, net als leesakkoorden uit bladmuziek. Hierboven zijn enkele genoteerde akkoorden afgebeeld, met daarboven extra akkoordsymbolen (de letters). Als een akkoord wordt gevolgd door 'm', zoals de middelste twee akkoorden, betekent dit dat het een mineurakkoord is. De andere akkoorden worden niet gevolgd door 'm', en dat zijn ook belangrijke akkoorden.

Triades

Een triade bestaat uit drie tonen: tonisch, derde en vijfde. De tonica is de noot die het akkoord zijn naam geeft, en is de eerste noot in het akkoord - de laagste van een triade als deze. Je kunt nu ook de tonische '1' bellen. In de bovenstaande afbeelding kun je zien dat de tonen C, D, E en F de tonica (of 1e noten) in de vier akkoorden zijn.

Een derde wordt zo genoemd omdat het de derde toon is van de tonica. De derde is de noot die het akkoord kleurt - als de derde vlak is, maakt dit de akkoordminor bijvoorbeeld. Een vijfde wordt zo genoemd omdat het de vijfde toon is van de tonica.

Als we beginnen aan het eerste akkoord - C. Neem C als nummer 1 en probeer 3 en 5 te plaatsen. Als we tellen van C - C 1, D 2, E 3, F 4, G 5. Dus E is onze derde, en G is onze vijfde. Speel 1 + 3 + 5 om het C-majeurakkoord te horen. Als je nu de derde verandert, dus het is E flat (Eb), horen we C minor. Je kunt dit ook oefenen voor de andere akkoorden - begin met het spelen van de tonica en de vijfde en probeer dan de mineur en major thirds. Kijk of je het verschil kunt horen!

Vind akkoorden gemakkelijk met deze hack!

Als je moeite hebt om de derde en vijfde te vinden, kun je altijd je weg ernaartoe nemen. Begin met het spelen van de tonica, tel dan vier seminoten vanaf daar (dat zijn vier toetsen - inclusief zwarte!), De tonica niet meegerekend, en dan heb je de derde! Vanaf de derde tel drie halve tonen (de derde niet meegerekend), en daar is je vijfde!

Dus 4 + 3 = belangrijk. Als je de kleine terts wilt vinden, tel dan gewoon drie seminoten van de tonica, tel dan vier seminoten van de kleine terts en je hebt je vijfde. Dus 3 + 4 = klein!

Inversies

Als je je goed en ervaren genoeg voelt tijdens het spelen, kun je proberen inversies uit te voeren. Inversies kunnen een akkoordprogressie spannender en gemakkelijker te maken - je kunt met inversies werken, zodat je nauwelijks je hand tussen akkoorden hoeft te bewegen, in plaats van de ene naar de andere te springen! Bij de eerste inversie neemt u een drievoud van de basispositie - zoals hierboven afgebeeld - en verplaatst u de 1 naar de bovenkant van het akkoord (een octaaf hoger), dus de derde bevindt zich in de bas. Dit geeft een andere kleur aan het akkoord. Tweede inversie is waar je zowel de tonica als de derde naar de top van het akkoord verplaatst - dit laat de vijfde op de bas over, wat weer een totaal andere kleur aan het akkoord geeft. Dit kan worden gebruikt om baslijnen in de piano soepeler te laten bewegen.

Wil je je vaardigheden testen? Muziekonderwijs komt binnenkort met meer artikelen waarin je stukken uit het klassieke en hedendaagse repertoire kunt leren spelen.

Bij het leren spelen van de piano is het belangrijk om:

Speel vanuit het hart

Het klinkt misschien als een cliché, maar het belangrijkste bij het leren is om niet uit het oog te verliezen wat je in de eerste plaats wilde leren. Volg dat gevoel dat je krijgt als je de piano mooi hoort bespelen en ernaar streeft. Geniet van het spelen - speel iets dat je leuk vindt om te spelen! Maak je niet al te veel zorgen over wat je probeert te bereiken en blijf ontspannen - muziek spelen moet altijd leuk zijn.

Gebruik je handen correct

Het is erg belangrijk om je handen correct te gebruiken om het best mogelijke geluid van de piano te krijgen. Techniek is ook belangrijk om blessures en spanningen te vermijden tijdens het spelen en oefenen. Het kost vaak tijd om aan te passen en daar moet je op voorbereid zijn. Het gebruik van een van onze geweldige docenten is de beste manier om ervoor te zorgen dat de techniek vanaf de eerste dag wordt ingebed!

Oefenen

Begin met oefenen voor een korte periode elke dag, in plaats van uren oefenen op een dag en dan niet oefenen voor de rest van de week.

Het kan een goed idee zijn om uw praktijk in te plannen. Hier is het erg belangrijk om een realistisch plan te maken in overeenstemming met de hoeveelheid tijd die je elke dag hebt om te oefenen. Een drukke dag met kinderen, school en dergelijke zou kunnen betekenen dat een uurtje oefenen te veel zou zijn!

In dit geval zou elke dag 20 minuten ideaal zijn. Het kan een voordeel zijn om een timer in te stellen gedurende 20 minuten om ervoor te zorgen dat je je kunt concentreren op het oefenen, en niet op het doorlopen van de tijd of het oefenen van te weinig.

Wees geduldig

Het kost tijd om je vingers aan het spelen te laten wennen, dus neem de tijd die je nodig hebt. Op een gegeven moment zal je de code kraken en ineens kun je direct van de score spelen - dit wordt primavista of sight reading genoemd. Geef nooit op! Kies om te beginnen een nummer dat misschien een beetje makkelijker te leren is! Speel wat je weet! Op deze manier kun je horen wanneer je spel niet helemaal goed is!

Moeilijkheid

Neem een sprong in iets moeilijks - en deel het in kleinere stukken. Begin met het spelen van alleen het rechterhandgedeelte. Probeer dan alleen de linkerhand. Eindelijk zet beide delen samen!

Contact?

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik volg sinds februari gitaarles bij Lennert Kemper via muziekonderwijs. De lessen zijn leuk, leerzaam en hebben ervoor gezorgd dat ik veel meer plezier in het gitaarspelen heb gekregen. Verder werkt de site makkelijk qua betalingen en rooster. Al met al ben ik heel erg te vreden met Lennert als docent!"

5 van 5

Joey Poot - Leerling bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk