Docenten die lesgeven in Drums

Voer in de zoekbalk je instrument en locatie in en vind een ervaren muziekdocent bij jou in de buurt

 • Vanaf 21,60 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar
 • Vanaf 14,40 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar
 • Vanaf 19,20 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar
 • Vanaf 19,20 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar
 • Vanaf 19,20 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar
 • Vanaf 24,00 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar
 • Vanaf 20,00 € per 30 min.
  bespaar tot 20% met een strippenkaar

De drums

De basis van de band. Het instrument dat iedereen bij elkaar houdt, en degene die de groove en het gevoel van het nummer geeft. Drums hebben echter de reputatie hard te zijn en het instrument dat ouders het meest vrezen. Maar wees niet bang want naast de rock tonen kunnen de drums ook zachtjes worden bespeeld met penselen of hamers. Al met al is het drumstel een veelzijdig instrument

Het kiezen van het juiste drumstel

Choosing your first drum kit is a difficult task. It can help to understand the different parts of the drum, so you can make sure you're getting everything you need!

De Bass Drum

De bassdrum is de grootste drum in de kit en wordt gespeeld met een voetpedaal. Het bevindt zich in het midden van de setup. Sommige bass drums hebben een gat ter grootte van een rol duct-tape in de voorste drum kop. Hierdoor kan de lucht in de trommel ontsnappen en wordt voorkomen dat er teveel druk op de voorste trommel kop wordt uitgeoefend. Dit maakt ook het dempen van het geluid van de drum mogelijk - probeer het uit door een handdoek te vouwen en in de bassdrum te leggen, tegen de voorste of achterste drum kop. Je kunt dit wijzigen afhankelijk van in welke kamer je speelt en wat het beste bij je geluid past.

De Snare Drum

De trommel met de hoogste toon in de kit wordt de snaredrum genoemd. Het heeft snaren van metaal bevestigd aan de onderkant. Dat is wat het zijn unieke geluid geeft en maakt het geweldig voor 'rollen'. De metalen snaren trillen tegen de trommel wanneer ze worden geraakt, waardoor het een multidimensionaal geluid krijgt. Het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het leren kennen van deze drum en hoe deze klinkt als je hem op verschillende manieren raakt. De snare wordt vaak gebruikt als een fundamenteel onderdeel in een basisslag.

De Toms

Gewoonlijk heeft een drumkit drie toms - rek tom 1 en 2 en een floortom. Wanneer je grote dramatische fills hoort in een rocknummer, is dit meestal wat er wordt gebruikt! Ze hebben een dieper en voller geluid dan de snare en worden meestal gebruikt voor vullingen in plaats van een basisslag te behouden.

Cimbalen

Meestal heeft een drumkit 3 verschillende cimbalen

 • De hi-hat: De hi-hat bestaat uit twee cimbalen boven op elkaar. De hi-hat kan worden bediend met het voetpedaal en kan ook met de drumsticks worden geraakt. Je kunt een korte, staccato-geluid maken door op een gesloten hi-hat te slaan (met je voet helemaal op het pedaal) en een sterker, voller geluid met de hi-hat open (voet van het pedaal). Je kunt ook alleen met het pedaal spelen - probeer je voet op het pedaal te drukken en kijk wat je met dat geluid kunt doen. Voor beginners blijft de hi-hat meestal gesloten, omdat het gebruik van het voetpedaal zowel tijdens het spelen als tijdens het spelen moeilijk kan zijn. Als je eenmaal wat beats hebt geleerd met de hi-hat gesloten, kun je gaan experimenteren met verschillende geluiden!
 • Ride cymbal: de ride cymbal een enkel cimbaal. Het speelt vaak een soortgelijk onderdeel van de hi-hat, maar met een meer open geluid.
 • Crash-cymbal: het crash cimbaal wordt gebruikt voor het markeren van bepaalde punten in de muziek, bijvoorbeeld met een harde slag aan het begin van het refrein. Het heeft het meest volledige, luidste geluid van de drie cimbalen. Het kan ook worden gebruikt in een climax gedeelte van muziek om de hi-hat te vervangen en hetzelfde ritme te spelen, maar met meer volgehouden, volledige hits.

Drumsticks

Bij het vinden van de juiste drumsticks is het belangrijk om een paar verschillende stijlen en merken uit te proberen om te zien wat het meest comfortabel aanvoelt. De meeste drumsticks zijn gemaakt van hickory hout, maar ze kunnen ook worden gemaakt van esdoorn, eiken, aluminium, koolstofvezel en plastic. Het hangt allemaal af van het geluid dat je wilt, maar het belangrijkste is dat ze comfortabel zijn om mee te spelen.

Alle fabrikanten hebben een 7A-model dat vrij licht, dun en kort is. Deze zijn geweldig voor kinderen. Modellen 5A en 5B zijn een gemiddelde grootte. Hier krijg je meer stick en meer gewicht, dus ze zijn geweldig voor volwassenen die rock spelen, waarbij je harder op de drums moet slaan.

Drum houders

Drums klinken het beste als ze op standaards worden geplaatst, zodat beide drum koppen vrij kunnen resoneren. Door de standaards op de juiste manier te plaatsen, zijn er geen andere elementen die de vibratie van de drums beïnvloeden - bijvoorbeeld, als iemand tegen een muur was, zou het geluid kunnen dempen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de toms die op de basdrum zitten, worden opgehangen zonder contact te maken met een ander onderdeel van de kit. Dit zorgt voor een schoon geluid. De bovenkanten van bekken standaarden zijn opgevuld om ervoor te zorgen dat er geen contact is tussen het metaal van de standaard en het bekken, wat het bekken zou kunnen beschadigen. Er zit een plastic of rubberen kraag op de draad en twee stukjes vilt die onder en over het bekken gaan. Er is ook een gevleugelde schroef aan de bovenkant bevestigd zodat het cimbaal niet valt als het hard wordt geraakt. Als u van plan bent om muziekstijlen te spelen die krachtiger spelen vereisen, is investeren in duurzame standaards een goed idee om uw kostbare drums en cimbalen te beschermen!

Bass Drum Pedal

Het bassdrumpedaal of het kickpedaal is een zeer belangrijk onderdeel van de kit. Hoewel ze zonder aanpassing kunnen worden gespeeld, is het mogelijk om de hoek van de voetplaat, de reactiesnelheid via de veer en de lengte van de beaterstang te veranderen. Het pedaal moet snel reageren, gemakkelijk te spelen zijn en de klopper moet op de middellijn van de trommel slaan. Om beschadiging van de houten hoepel van de basdrum te voorkomen, moet een klein stukje rubber worden aangebracht op het punt waar het pedaal de trommel raakt. Er zijn een paar verschillende technieken die je kunt kiezen om de basdrum te bespelen - een drumleraar zal het hierover met je hebben tijdens de lessen. Hiel omhoog, hiel naar beneden en voet en been zijn slechts enkele van de benaderingen die u zou kunnen gebruiken om de volledige kracht van uw beenspieren te benutten en een diep, rijk geluid te maken.

De keuze maken

Sommige winkels verkopen een beginnersset met de volledige set (snare, toms, bass drum), hardware (alle standaards en pedalen) en cimbalen. In andere winkels worden de kit en de cimbalen afzonderlijk verkocht. Het is het waard om verschillende winkels te bezoeken en te zien wat ze beschikbaar hebben. Veel drummers kiezen ervoor om de kit los van de hardware te kopen, zodat ze precies het geluid kunnen krijgen dat ze van elk onderdeel van de kit willen, vooral met betrekking tot cimbalen.

Leren van je eerste ritmes

Wanneer je de drums voor het eerst begint te spelen, is het belangrijk om te onthouden dat het beter is om een eenvoudige beat goed te doen dan een complexe beat. Er is veel coördinatie nodig met het bespelen van de drums, wat het instrument zo moeilijk maakt. Als je je eerste beats / grooves leert, probeer je dan echt te focussen om alles op het juiste moment te raken. Begin langzaam en eenvoudig, dan kun je opbouwen naar meer complexe, snellere beats.

Zitten aan de kit

Postuur is belangrijk bij het bespelen van een muziekinstrument, maar vooral belangrijk bij het bespelen van de drums als je voor langere tijd gaat zitten. Hier zijn een paar tips om mee te beginnen:

 • De stoel moet zodanig worden geplaatst dat de dijen volledig horizontaal staan.
 • De snaredrum kan vrij gemakkelijk worden aangepast en moet ongeveer dezelfde hoogte hebben als de riem.
 • De hi-hat moet hoger zijn dan de snaredrum - zoveel hoger dat je met gekruiste handen zou kunnen spelen. De rechterhand op de hi-hat en linkerhand op de snare-drum. De toms moeten worden aangepast zodat ze schuin staan waar je ze kunt bereiken zonder je armen te hoeven draaien.
 • De cimbalen moeten zich op een afstand bevinden waar je ze gemakkelijk kunt bereiken. Het ophangen is ook belangrijk. Ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken door ze te overbelasten. Ze mogen niet horizontaal staan maar moeten in een kleine hoek naar de navel van de drummer wijzen.

Dit is een geweldig startpunt om vanuit te werken, maar vergeet niet om ervoor te zorgen dat het voor jou comfortabel is en werkt voor welke stijlen en genres je speelt.

FAQ


 • 1. Hoe begin ik?
 • 2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
 • 3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
 • 4. Soorten lessen
 • 5. Lenen en huren van instrumenten
 • 6. Beginnen en oefenen?
 • 7. Kinderen
 • 8. Senioren

1. Hoe begin ik?

Het enige dat u hoeft te doen, is een rechtstreeks bericht sturen naar uw favoriete docent via zijn/haar profiel en de docent neemt binnen drie dagen contact met u op. Jij en je leraar maken dan een afspraak over de eerste les. Daarna kun je doorgaan met individuele losse lessen of een strippenkaart aan te schaffen.

2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?

Na afloop van de eerste les met je docent, vindt de betaling plaats. De betaling vindt plaats via jouw profiel op de website. Al onze communicatie gebeurt via inloggen op onze website, wat voor alle partijen eenvoudiger en veiliger is. Zodra je een bericht verzendt naar een docent, wordt automatisch een niet-bindend studentenprofiel voor je aangemaakt. Het aanmaken van een studentenprofiel is tevens niet verplicht op lessen aan te schaffen.

Mochten er vragen zijn, kun je altijd onze klantenservice bellen tijdens de openingstijden.

3. Waarom zijn er verschillende prijzen?

Prijzen variëren van leraar tot leraar en weerspiegelen meestal het niveau van ervaring en vraag. De docenten stellen zelf de prijs in waar nodig. Een laag prijsniveau is daarom niet een indicator van lage anciënniteit.

4. Soorten lessen

Muziekonderwijs biedt op dit moment alleen losse lessen aan, maar houd de website in de gaten voor eventuele veranderingen hierin in de toekomst.

5. Lenen en huren van instrumenten

Het is helaas niet mogelijk om instrumenten te huren of te lenen via Muziekonderwijs. Echter hebben sommige docenten wel de nodige instrumenten en hoef je dus niet je eigen instrument aan te schaffen of mee te nemen. Dit wordt meestal weergegeven in hun docentenprofiel.

6. Beginnen en oefenen?

Muziekonderwijs biedt lessen op alle niveaus aan, en als je specifieke vragen hebt of als je op zoek bent naar een intensieve cursus in speciale theorieën of technieken, kunnen wij je helpen de juiste leraar te vinden. Dit geldt ook als je hulp zoekt bij het voorbereiden van de examens voor muziekconservering of muziekstudies, als je het formulier vóór een opname moet laten opschonen, of als je alleen ondersteuning wilt om een enkel nummer voor een speciale gebeurtenis uit te voeren.

7. Kinderen

Al onze trainers zijn gecertificeerd en zijn pedagogisch gekwalificeerd om kinderen les te geven en voldoen aan onze toelatingseisen voor een schoon en kinderveilig certificaat. Sommige leraren hebben echter een vereiste voor de minimumleeftijd van de studenten en in dat geval wordt dit aangegeven in hun docentenprofiel. Als je gedetailleerde vragen hebt over leeftijd en pedagogische methoden, kun je rechtstreeks contact opnemen met de docent door een niet-bindend studentenprofiel te maken.

8. Senioren

Is het 40 jaar geleden dat je voor het laatst een instrument in handen had en wil je het plezier van het spelen verfrissen? Ongeacht je vereisten, kunnen onze docenten je helpen opnieuw te beginnen en de vreugde en blijdschap van muziek opnieuw te ervaren.

Als jij nog vragen hebt

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik ben sinds april 2017 aangesloten als docent bij muziekonderwijs .nl en ik ben erg enthousiast over deze samenwerking! De communicatie verloopt altijd vlot en ze zijn altijd bereid om mij te helpen waar nodig. Muziekonderwijs .nl is een heel professioneel en klantvriendelijk bedrijf.!"

5 van 5

Frédérique Klooster - Docent bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen | Founder