Over Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs is een platform dat ervoor zorgt dat muziekdocenten en leerlingen met elkaar in verbinding worden gebracht. Muziekonderwijs.nl biedt gemak voor de docent en leerlingen door middel van een online boeking- en chat systeem. Bij Muziekonderwijs.nl kan je lessen boeken bij ervaren muziekdocenten die aan onze toelatingseisen hebben voldaan. Daarmee ben je verzekerd van gedegen en leerzaam muziekonderwijs.Onze docenten hebben aantoonbare ervaring in de muziekindustrie, of zijn bezig met een muziekopleiding of hebben dit al afgerond.

Wij werken er elke dag hard aan om de beste voorwaarden te scheppen voor privé muziekles, zodat de leerling zo gemakkelijk en veilig mogelijk goed onderwijs van een deskundige muziekdocent kunnen krijgen. Muziekonderwijs.nl is van origine een Deens platform dat nu ook beschikbaar is in Nederland.

Vanuit Nederland ondersteunt een team van medewerkers de docenten en leerlingen met o.a. administratie en communicatie. Voor vragen over de muziekles en lesplanning kan je contact op nemen met de desbetreffende docent. Voor andere vragen kan je contact opnemen met het Muziekonderwijs.nl hoofdkantoor via:

E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 12 15 15 83

(we streven ernaar om op doordeweekse dagen binnen 24 uur te antwoorden) of door te bellen naar 085 8339983 (doordeweeks bereikbaar tussen 13:00 en 15:00 uur).


Wat bieden wij aan?

Privélessen


Flexibel in te boeken lessen d.m.v. een strippenkaart en “smart-booking” via onze website


Onze docenten hebben een relevante opleiding (bv. Conservatorium), ervaring en (waar nodig is) een VOG


Lessen bij de docent, bij jou thuis of online


Goede service – vraag onze muziekcoaches voor advies


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen met antwoorden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met het hoofdkantoor via:

E-mail:
[email protected]

WhatsApp:
06 12 15 15 83 (we proberen op doordeweekse dagen binnen 24 uur te antwoorden).

Hoe kom ik in contact met een docent?

Klik op de knop ‘Stuur een bericht naar … ‘ aan de rechterkant van het profiel van de docent. Maak hier een profiel aan en stuur een bericht naar de docent. De docent is alleen via deze chat te bereiken. Via het email adres [email protected] kom je niet in contact met de docent, maar met het hoofdkantoor.Je kunt enkel de docent persoonlijk contacteren via hun eigen profiel op de website. Het telefoonnummer dat vermeld staat op de website is van het hoofdkantoor van Muziekonderwijs.nl.


Hoe vind ik de juiste docent?

Op de homepage van onze website kun je zoeken op jouw locatie en op het instrument of software dat jij wil leren spelen. Je krijgt dan een lijst te zien met docenten bij jouw in de buurt. Lees de profielen van de docenten en kies de docent die het beste bij jouw past. Neem contact op met de docent door op ‘Bericht sturen’ te klikken. De communicatie tussen jullie zal dan verder verlopen via ons chat-systeem op je profiel op Muziekonderwijs.nl.


Wat moet ik doen als een docent niet op mijn chat bericht reageert?

Onze docenten streven er naar om binnen 3 dagen op je bericht te antwoorden. Check altijd eerst de chat op je Muziekonderwijs.nl profiel of de docent heeft gereageerd, dit is waar het antwoord van een docent binnen komt. Het kan soms zijn dat een docent op vakantie is of om een andere reden later is dan 3 dagen. Neem in dat geval contact op met het Muziekonderwijs.nl hoofdkantoor via e-mail of WhatsApp.


Wat moet ik doen als ik mijn kortingscode niet heb ontvangen of deze niet werkt?

De kortingscode wordt altijd naar je e-mail adres verstuurd. Het kan zijn dat de e-mail in je spam folder terecht is gekomen. Staat de kortingscode niet in je spam folder? Neem dan contact op met het hoofdkantoor via e-mail of WhatsApp. De kortingscode kan worden ingevuld in het betaalscherm.


Wat is Muziekonderwijs.nl?

Muziekonderwijs.nl is een online muzieklesplatform. Het platform zorgt ervoor dat muziekdocenten en leerlingen met elkaar in verbinding worden gebracht. Muziekonderwijs.nl biedt gemak voor de docent en leerlingen door middel van een online boeking- en chat systeem. Bij Muziekonderwijs.nl kan je lessen boeken bij ervaren muziekdocenten die aan onze toelatingseisen hebben voldaan. Daarmee ben je verzekerd van gedegen en leerzaam muziekonderwijs.


Hoe weet ik of mijn docent geschikt en gekwalificeerd is?

De gecertificeerde muziekdocenten bij Muziekonderwijs.nl moeten een aanstellingsprocedure doorlopen. Hierdoor ben je er zeker van dat je les krijgt van een professionele en gekwalificeerde docent. Ze moeten aantoonbare ervaring hebben in de muziekindustrie en bezig zijn met muziekeducatie of dit al hebben afgerond.


Hoe word ik docent?

Als je docent wil worden bij Muziekonderwijs.nl kun je solliciteren via de website. Je dient te voldoen aan de volgende toelatingseisen: relevante opleiding en minimaal tien beschikbare uren per week. Je kan solliciteren door rechts bovenaan op ‘Word docent bij Muziekonderwijs.nl’ te klikken en het formulier in te vullen.


Welke les-vormen vind je op Muziekonderwijs.nl?

Muziekonderwijs.nl biedt privélessen aan bij de student thuis, bij de docent thuis of bij de docent in de studio. Dit verschilt per docent en die informatie kan gevonden worden op het profiel van de docent.


Moet ik een instrument meenemen naar de les?

Je nieuwe docent zal contact met je opnemen en je vertellen of het noodzakelijk is om je eigen instrument of computer mee te nemen. Sommige docenten hebben een extra instrument thuis of in de studio die je kan lenen voor een proefles.


Videocollectie


Laurine Brugman

Laurine Brugman

Manager

Lees meer
Maureen Koopman

Maureen Koopman

Support

Lees meer

Hoe ga je aan de slag?

Wanneer je op de homepagina van Muziekonderwijs bent, kan je direct gaan zoeken naar muziekdocenten bij jou in de buurt.

Wanneer je bovenaan de pagina het instrument naar keuze en de locatie invoert, zie je meteen de docenten die beschikbaar zijn.

Als je een geschikte docent hebt gevonden stuur je een bericht naar diegene door op de blauwe knop Stuur een bericht naar te klikken.


Nadat het bericht verzonden is, neemt de docent binnen 3 dagen contact met je op om de proefles te plannen.

Op deze les krijg je 50% korting. De kortingscode wordt naar het ingevoerde e-mail adres gestuurd.


Mocht je deze kortingscode niet kunnen vinden; kijk dan in je spambox, daar kan het nog wel eens terecht komen.

Vervolgens maak je met de docent een afspraak voor de eerste les. De docent plant deze les in via het Muziekonderwijs.nl systeem, jij kan deze les vervolgens bevestigen.


Zodra je de eerste les bevestigd hebt, kan je inloggen op de website en betalen voor de afgesproken (proef)les (met je eventuele kortingscode).


Als je je eerste les hebt gehad, kan je inloggen op de website om je lessen te bekijken of een strippenkaart te kopen.

Er zijn verschillende tarieven bij Muziekonderwijs.nl en daarnaast kunnen er kosten zijn voor reistijd. Het is mogelijk om lessen in te plannen van 30, 45 en 60 minuten.

Je kunt contact opnemen met de administratie als je hulp nodig hebt.

Kopen van een strippenkaart

De meeste leerlingen kopen na hun eerste les een strippenkaart. Na aankoop hiervan kan je met je docent een rooster opstellen met vaste of flexibele lestijden.

Bij Muziekonderwijs.nl hebben we goede ervaringen met ons strippenkaartenmodel. Hiermee kan je geld besparen op de lessen, maar ook tijd m.b.t. betaling en lesplanning.

Hoe meer lessen er worden aangeschaft, hoe meer geld je bespaart. Bovendien is het gemakkelijk om in één keer te betalen.

Betaling

Je betaalt je lessen altijd vooruit, betaling achteraf is niet mogelijk. Je kan een overzicht van je betalingen zien als je bent ingelogd bij Muziekonderwijs.nl.

Betaling kan alleen via Muziekonderwijs! De lessen kunnen niet contant betaald worden bij de docent, of rechtstreek naar zijn/haar bank omdat diens salaris betaald wordt door Muziekonderwijs.nl.

Verplaatsing van lessen

Je kan altijd van tijd wisselen binnen de beschikbare lestijden van de docent. Je kan vragen om verplaatsing en annulering van uren door te schrijven naar je muziekdocent. Je moet echter niet vergeten dat annulering uiterlijk 7 dagen en verplaatsing ten minste 24 uur voor de betreffende les gemeld moet worden aan de docent en Muziekonderwijs.nl.

Annulering van lessen

Geannuleerde lessen worden niet gerestitueerd. Bij annulering tenminste 7 dagen voorafgaand aan de les wordt deze verplaatst naar een ander, passend tijdstip.

Bij annulering korter dan 7 dagen vóór de les wordt deze verplaatst in onderling overleg tussen docent en leerling. Neem contact op met je leraar als je wil annuleren, en zoek samen naar een nieuwe datum en tijd dat schikt.

Wanneer de docent een les annuleert, zal deze les worden verplaatst naar een voor de leerling passend tijdstip.


Herroepingsrecht

Aankopen van muziekeducatie door Muziekonderwijs.nl valt niet binnen de werkingssfeer van het herroepingrecht, want Muziekonderwijs.nl is een recreatieve en culturele voorziening (Zie consument contracten wet § 18, lid 2.)

Ziekte

Als je voor een langere periode ziek bent en lestijden hebt gereserveerd dien je contact op te nemen met Muziekonderwijs.nl via e-mail of telefoon.


Afbeeldingen/video

Muziekonderwijs.nl behoudt zich het recht voor om het gebruik van de afbeeldingen en video-opnamen genomen in pedagogische situaties, concerten, enz. bij Muziekonderwijs.nl in brochures, persberichten, affiches, website en sociale media.

Verantwoordelijkheid

Muziekonderwijs.nl draagt zorg voor een hoge standaard door het inhuren van alleen docenten met ervaring en opleiding. Muziekonderwijs.nl en neemt daarmee de verantwoordelijkheid op zich voor muziekonderwijs van hoge kwaliteit. Als u toch ontevreden mocht zijn met de lessen mocht zijn, gelieve dan onmiddellijk contact op te nemen met het Muziekonderwijs.nl hoofdkantoor.

Vragen?

Je kunt contact opnemen met Muziekonderwijs op werkdagen via WhatsApp, e-mail of telefoon. Door ons te benaderen kan je antwoord krijgen op verschillende vragen. WhatsApp berichten worden binnen 24 uur beantwoord.


Producten

Bij Muziekonderwijs.nl hoef je niet elke week op een vaste dag of tijd lessen te volgen. Voor sommigen is het hebben van een vaste tijd het beste en dit kan worden geregeld met de docent. Lessen duren 30, 45 of 60 minuten.

Eerste les? Dit is hoe het werkt.

1. Chat met de docent en spreek de datum, tijd, locatie en duur van de les af.
2. De docent zet de afgesproken les in het systeem en jij ontvangt hier een melding van.
3. Bevestig en betaal de les op onze site. Gebruik de kortingscode die we je hebben gestuurd voor de proefles voor de helft van de prijs!
4. Na een proefles overleg je met de docent en kies je een betaalmethode die bij jou past; losse lessen, een strippenkaart of een cursus.

Strippenkaart? Dit is hoe het werkt.

1. Chat met de docent en spreek de datum, tijd, locatie en duur van de les af.
2. De docent zet de afgesproken les in het systeem en jij ontvangt hier een melding van.
3. Bevestig en betaal de les op onze site. Gebruik de kortingscode die we je hebben gestuurd voor de proefles voor de helft van de prijs!
4. Na een proefles overleg je met de docent en kies je een betaalmethode die bij jou past; losse lessen, een strippenkaart of een cursus.

Cursus? Dit is hoe het werkt.

We creëren de mogelijkheid om wekelijks, op dezelfde tijd, lestijd en locatie vast te stellen.

1. Neem contact op met je docent en overleg samen op welke dagen en tijden de lessen worden gegeven.
2. Je krijgt 15% korting op de lesprijs bij een minimum van 12 lessen
3. Alle lessen moeten worden gepland door de docent voordat leerlingen de cursus kan kopen.
4. Er is geen restitutie bij het annuleren van lessen.

Losse lessen
1 les
Voor degenen die flexibiliteit willen wat betreft de les planning.
Vanaf € 15,13 / 30 min.
Strippenkaart
10, 15 of 20 strippen
Voor degenen die interesse hebben in veel lessen met flexibele les planning.
Vanaf € 143,69 / 30 min.
Cursus
Min. 12 lessen
Voor degenen die interesse hebben in veel lessen op vooraf vastgestelde data en tijden (ideaal voor kinderen).
15% korting


Ben je al leerling bij ons?

Als je leerling bent en je eerste les hebt gehad, kun je inloggen op de website om je lessen te bekijken of een strippenkaart te kopen. Je kunt te allen tijde contact opnemen met de administratie als je hulp nodig hebt. Klik hier om in te loggen op je leerlingaccount!

Wil je leerling worden?

Als je nog geen leerling bent, kun je een docent of een groep zoeken onder <a href=":url">les vinden</a> of je kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met een van onze medewerkers.


Algemene informatie over de betalingstransactie

De betalingstransactie voor muzieklessen, moet altijd worden afgerond via het Muziekonderwijs.nl online betalingssysteem. Je kunt in dit systeem betalen met je strippen, Mastercard of IDeal. Je kunt niet contant betalen of via een Tikkie/overschrijving naar een privé bankrekening.

Vooruitbetaling van lessen

Om goede arbeidsvoorwaarden voor onze muziekdocenten te kunnen bieden, moeten alle lessen vooraf betaald worden. Wij moeten er zeker van kunnen zijn dat onze docenten op tijd betaald krijgen voor hun werkzaamheden en zij moeten de zekerheid hebben dat de les daadwerkelijk doorgaat. Als de lessen niet binnen 24 uur betaald zijn, wordt de betalingstransactie gecanceld.

De docenten maken tijd vrij voor lessen en gebruiken extra tijd om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden voor elke les. Hetzelfde geld voor onze annuleringsvoorwaardes, je kunt daarover meer lezen in onze regels and gebruiksvoorwaarden.

Hoe moet je betalen?

Informatie over betaling via email

Als je met docent een les afgesproken hebt, zorgt de docent ervoor dat de lessen in de kalender gezet worden. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail die je verder helpt met de betalingstransactie.

Betaling via de inbox op je profiel

Je kunt ook inloggen op je profiel op de homepage en vervolgens daar betalen. Op je profiel vind je de mogelijkheid om een les te accepteren en te betalen. Je kunt snel betalen via je "inbox"waar ook de chat-berichten met je docent staan.

In het betalingsveld worden verschillende mogelijkheden gepresenteerd die hieronder beschreven zijn:

Meer over de aankoop van een strippenkaart:
  • Log in op je profiel en klik op "Koop strippenkaart bij je muziekdocent", waar je graag een strippenkaart van wilt kopen.
  • Zorg ervoor dat je een strippenkaart uitzoekt, die de juiste lestijd heeft. Vraag je docent om raad wanneer je twijfelt.
  • Hoe meer strippen je koopt, des te meer korting je kan krijgen. Lees meer over onze prijzen hier.
Meer over de aankoop van de cursus
  • Wanneer je docent 12 of meer lessen voor je boekt, krijg je de optie om te kiezen voor cursus om alle lessen vervolgens te kunnen betalen met een korting van 15%
  • Deze lessen zijn dan ingepland en worden automatisch afgetrokken van het aantal lessen nadat de les wordt gegeven.

Een cursus is anders dan een strippenkaart. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze regels en voorwaarden. Als jouw docent een cursus aanbiedt, dan overleg je altijd met hem/haar of wat je doelen zijn en of jullie beiden toegewijd zijn en tijd hebben deze doelen in de les te bereiken.

Meer over de aankoop van reiskosten
  • Wanneer de lessen thuis bij een leerling worden gegeven, moet de reiskosten betaald worden door de leerling.
  • De reiskosten moeten worden aangevinkt in het betalings menu, wanneer de lessen worden betaald.

Als je een cadeaubon wil aanschaffen kun je in het betalings-menu jouw betalingsgegevens intoetsen, om je de cadeaubon te kopen. Het wachtwoord bestaat meestal uit getallen en letters die je daarna via een bericht per e-mail ontvangt.

Heb je vragen? of wil je meer weten over de betalingstransactie. Dan schrijf ons een E-mail of bel ons in onze openingtijden.