Over Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs is een platform dat ervoor zorgt dat muziekdocenten en leerlingen met elkaar in verbinding worden gebracht. Muziekonderwijs.nl biedt gemak voor de docent en leerlingen door middel van een online boeking- en chat systeem. Bij Muziekonderwijs.nl kan je lessen boeken bij ervaren muziekdocenten die aan onze toelatingseisen hebben voldaan. Daarmee ben je verzekerd van gedegen en leerzaam muziekonderwijs.Onze docenten hebben aantoonbare ervaring in de muziekindustrie, of zijn bezig met een muziekopleiding of hebben dit al afgerond.

Wij werken er elke dag hard aan om de beste voorwaarden te scheppen voor privé muziekles, zodat de leerling zo gemakkelijk en veilig mogelijk goed onderwijs van een deskundige muziekdocent kunnen krijgen. Muziekonderwijs.nl is van origine een Deens platform dat nu ook beschikbaar is in Nederland.

Vanuit Nederland ondersteunt een team van medewerkers de docenten en leerlingen met o.a. administratie en communicatie. Voor vragen over de muziekles en lesplanning kan je contact op nemen met de desbetreffende docent. Voor andere vragen kan je contact opnemen met het Muziekonderwijs.nl hoofdkantoor via:

E-mail: [email protected]
.

Wat bieden wij aan?

 • Privélessen
 • Flexibel in te boeken lessen d.m.v. een strippenkaart en “smart-booking” via onze website
 • Onze docenten hebben een relevante opleiding (bv. Conservatorium), ervaring en (waar nodig is) een VOG
 • Lessen bij de docent, bij jou thuis of online
 • Goede service – vraag onze muziekcoaches voor advies

Our Response to COVID-19

Prevent Infection

Het beste wat je kunt doen om de verspreiding van infecties te voorkomen, is door de 5 algemene richtlijnen van de Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te volgen en deze op te nemen in alles wat je doet - thuis, in het openbaar, op school, op het werk en dus ook in het muziekonderwijs.

Adults should help children to understand and follow the guidelines too.

 1. Was je handen vaak of gebruik handdesinfecterend middel
  Zorg ervoor dat je handdesinfecterend middel beschikbaar en klaar voor gebruik heeft

 2. Hoest of nies in je mouw
  Maar als je hoest en niest, kunt je het onderwijs het beste online verplaatsen

 3. Vermijd handen schudden, kussen op de wang en knuffels

 4. Besteed aandacht aan het schoonmaken
  Dit geldt ook voor deurklinken, instrumenten etc.

 5. Hou afstand
  Je kunt voor de zekerheid ook plexiglas ophangen, zodat de docent en leerling zijn beschermd.

Naast deze algemene richtlijnen geeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport regelmatig aanbevelingen en richtlijnen waarnaar wij verwijzen. Via de website van de Rijksoverheid wordt je op de hoogte gehouden van de actuele aanbevelingen en richtlijnen.

Deel geen instrumenten

We raden je aan geen instrumenten met anderen te delen. Als dit niet kan worden vermeden, raden we je aan beide handen en instrumenten te desinfecteren voordat je ze gebruikt.

Geef online les.

Als je vermoedt dat je mogelijk besmet bent met Covid-19, moet de les online worden gehouden totdat je zeker weet dat je niet besmet bent.

Bekijk hier al onze online docenten, of praat met je docent over de mogelijkheid om de lessen te verplaatsen naar ons online portal.

Muziekonderwijs is nummer 1 in online onderwijs

Bij Muziekonderwijs hebben we al in het najaar van 2019 online lesgeven geïntroduceerd, en onze docenten behoren tot de meest ervaren docenten in op dit gebied. In de eerste helft van 2020 hielden onze docenten meer dan 1188 lessen online, en de feedback van zowel leerling als docenten was enorm positief.

Voordelen van online lessen

Bij ons vindt online lesgeven rechtstreeks plaats via het systeem en hoef je geen software te downloaden. We verkopen je gegevens niet aan derden, zoals bij veel andere videodiensten. Met online lesgeven heb je toegang tot een zeer grote selectie docenten en kun je altijd en overal les krijgen.

Het beste systeem voor online onderwijs

In augustus 2020 kregen we financiering van het innovatiefonds van de staat om het deel van ons systeem dat is gebouwd voor online onderwijs verder te ontwikkelen! Het doel is om beste systeem voor online muziekonderwijs te bouwen, en werken dagelijks aan deze ontwikkeling

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen met antwoorden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met het hoofdkantoor via:

E-mail:
[email protected]

Hoe kom ik in contact met een docent?

Wanneer jezoekt op instrument en een plaats bij jou in de buurt, zie je alle profielen van onze docenten die aan je zoekactie voldoen. Gs naar het profiel van de docent naar keuze en klik op de knop ‘Stuur een bericht naar … ‘. Wanneer je de docent een bericht stuurt, maak je meteen een profiel aan en wordt het bericht naar de docent gestuurd. De docent is alleen via deze chat te bereiken. Via het email adres [email protected] kom je niet in contact met de docent, maar met het hoofdkantoor. Je kunt enkel de docent persoonlijk contacteren via hun eigen profiel op de website. Het telefoonnummer dat vermeld staat op de website is van het hoofdkantoor van Muziekonderwijs.nl.


Hoe vind ik de juiste docent?

Op de homepage van onze website kun je zoeken op jouw locatie en op het instrument of software dat jij wil leren spelen. Je krijgt dan een lijst te zien met docenten bij jou in de buurt. Lees de profielen van de docenten en kies de docent die het beste bij je past. Neem contact op met de docent door op ‘Bericht sturen’ te klikken. De communicatie tussen jullie zal dan verder verlopen via ons chat-systeem op je profiel op Muziekonderwijs.nl.


Wat moet ik doen als een docent niet op mijn chat bericht reageert?

Onze docenten streven er naar om binnen 3 dagen op je bericht te antwoorden. Check altijd eerst de chat op je profiel of de docent heeft gereageerd, dit is waar het antwoord van een docent binnenkomt. Het kan soms zijn dat een docent op vakantie is of om een andere reden later is dan 3 dagen. Neem in dat geval contact op met het hoofdkantoor via: [email protected]


Wat moet ik doen als ik mijn kortingscode niet heb ontvangen of deze niet werkt?

De kortingscode wordt altijd naar je e-mail adres verstuurd. Het kan zijn dat de e-mail in je spam folder terecht is gekomen. Staat de kortingscode niet in je spam folder? Dan kun je deze code terugvinden op je dashboard wanneer je inlogt op je profiel van Muziekonderwijs.nl. De kortingscode kan worden ingevuld in het betaalscherm. Mocht de kortingscode niet werken, kun je contact opnemn met het hoofdkantoor


Wat is Muziekonderwijs.nl?

Muziekonderwijs.nl is een online muzieklesplatform. Het platform zorgt ervoor dat muziekdocenten en leerlingen met elkaar in verbinding worden gebracht. Muziekonderwijs.nl biedt gemak voor de docent en leerlingen door middel van een online boeking- en chat systeem. Bij Muziekonderwijs.nl kan je lessen boeken bij ervaren muziekdocenten die aan onze toelatingseisen hebben voldaan. Daarmee ben je verzekerd van betrouwbaar en gedegen muziekonderwijs.


Hoe weet ik of mijn docent geschikt en gekwalificeerd is?

De gecertificeerde muziekdocenten bij Muziekonderwijs.nl moeten een aanstellingsprocedure doorlopen. Hierdoor ben je er zeker van dat je les krijgt van een professionele en gekwalificeerde docent. Ze moeten aantoonbare ervaring hebben in de muziekindustrie en bezig zijn met muziekeducatie of dit al hebben afgerond.


Hoe word ik docent?

Als je docent wil worden bij Muziekonderwijs.nl kun je solliciteren via de website. Je dient te voldoen aan de volgende toelatingseisen: relevante opleiding en minimaal tien beschikbare uren per week. Je kan solliciteren door rechts bovenaan op ‘Word docent bij Muziekonderwijs.nl’ te klikken en het formulier in te vullen.


Welke les-vormen vind je op Muziekonderwijs.nl?

Muziekonderwijs.nl biedt privélessen aan bij de student thuis, bij de docent thuis of bij de docent in de studio. Daarnaast kan de docent online lessen aanbieden. Dit verschilt per docent en die informatie kan gevonden worden op het profiel van de docent.


Moet ik een instrument meenemen naar de les?

Je nieuwe docent zal contact met je opnemen en je vertellen of het noodzakelijk is om je eigen instrument of computer mee te nemen. Sommige docenten hebben een extra instrument thuis of in de studio die je kan lenen voor een proefles.


Videocollectie

Het team


Laurine Brugman

Laurine Brugman

Country Manager

Stuur e-mail
Hedwig Lusthof

Hedwig Lusthof

Support

Stuur e-mail
Jan Thomas Sviggum

Jan Thomas Sviggum

CEO More Music Group

Stuur e-mail
Linea Millard

Linea Millard

Marketing Manager

Stuur e-mail
Noah Plehwe

Noah Plehwe

Head of Marketing

Stuur e-mail
Jacqueline Märcher

Jacqueline Märcher

Brand Manager

Stuur e-mail
Asbjørn Blakstad

Asbjørn Blakstad

CTO og full stack developer

Stuur e-mail
Ben Lau

Ben Lau

Full stack developer

Stuur e-mail

Hoe ga je aan de slag?

Wanneer je op de homepagina van Muziekonderwijs bent, kan je direct gaan zoeken naar muziekdocenten bij jou in de buurt.

Wanneer je bovenaan de pagina het instrument naar keuze en de locatie invoert, zie je meteen de docenten die beschikbaar zijn.

Als je een geschikte docent hebt gevonden stuur je een bericht naar diegene door op de blauwe knop Stuur een bericht naar te klikken.


Nadat het bericht verzonden is, neemt de docent binnen 3 dagen contact met je op om de proefles te plannen.

Op deze les krijg je 50% korting. De kortingscode wordt naar het ingevoerde e-mail adres gestuurd.


Mocht je deze kortingscode niet kunnen vinden; kijk dan in je spambox, daar kan het nog wel eens terecht komen.

Vervolgens maak je met de docent een afspraak voor de eerste les. De docent plant deze les in via het Muziekonderwijs.nl systeem, jij kan deze les vervolgens bevestigen.


Zodra je de eerste les bevestigd hebt, kan je inloggen op de website en betalen voor de afgesproken (proef)les/ (Voor een proefles krijg je een kortingscode van 50% van de kosten van de les, deze kun je vinden op de dashboard).


Als je je eerste les hebt gehad en de vervolglessen met de docent hebt afgesproken, kan je inloggen op de website om je lessen te bekijken of een strippenkaart aan te schaffen.

Er zijn verschillende tarieven bij Muziekonderwijs.nl en daarnaast kunnen er kosten zijn voor reistijd wanneer de docent les geeft bij jou thuis. Je kunt dan reisstrippen aanschaffen op dezelfe manier als wanneer je strippen koopt. Het is mogelijk om lessen in te plannen van 30, 45 en 60 minuten.

Je kunt de handleiding vinden op je dachboard.

Kopen van een strippenkaart

De meeste leerlingen kopen na hun eerste les een strippenkaart. Na aankoop hiervan kan je met je docent een rooster opstellen met vaste of flexibele lestijden.

Bij Muziekonderwijs.nl hebben we goede ervaringen met ons strippenkaartenmodel. Hiermee kan je geld besparen op de lessen, maar ook tijd m.b.t. betaling en lesplanning.

Hoe meer lessen er worden aangeschaft, des te meer geld je bespaart. Bovendien is het gemakkelijk om in één keer te betalen. Ook is het mogelijk te betalen in 3 termijnen. Wanneer er vervolg-lessen worden ingepland, gaat de betaling automatisch door één van de strippen daarvoor te gebruiken.

Betaling

Je betaalt je lessen altijd vooruit, betaling achteraf is niet mogelijk. Je kan een overzicht van je betalingen zien op je profiel wanneer je inlogt op Muziekonderwijs.nl.

Betaling kan alleen via Muziekonderwijs! De lessen kunnen NOOIT contant betaald worden bij de docent, of rechtstreek naar zijn/haar bank omdat diens salaris betaald wordt door Muziekonderwijs.nl.

Verplaatsing van lessen

Je kan altijd van tijd wisselen binnen de beschikbare lestijden van de docent. Je kan vragen om verplaatsing en annulering van uren door te schrijven naar je muziekdocent. Je moet echter niet vergeten dat annulering -en verplaatsing ten minste 24 uur voor de betreffende les gemeld moet worden aan de docent én Muziekonderwijs.nl.

Annulering van lessen

Geannuleerde lessen worden niet worden gerestitueerd. Neem contact op met je docent als je een les wil annuleren, en zoek samen naar een nieuwe datum en tijd dat schikt.

Geef dit tenminste 24 uur voorafgaand aan de les aan.

Wanneer de docent een les annuleert, zal deze les worden verplaatst naar een voor de leerling passend tijdstip.


Herroepingsrecht

Aankopen van lessen via Muziekonderwijs.nl kunnen te allen tijde gerestitueerd worden.

Ziekte

Als je voor een langere periode ziek bent en lestijden hebt gereserveerd dien je contact op te nemen met Muziekonderwijs.nl via [email protected]


Afbeeldingen/video

Muziekonderwijs.nl behoudt zich het recht voor om het gebruik van de afbeeldingen en video-opnamen genomen in pedagogische situaties, concerten, enz. bij Muziekonderwijs.nl in brochures, persberichten, affiches, website en sociale media.

Verantwoordelijkheid

Muziekonderwijs.nl draagt zorg voor een hoge standaard door het inhuren van gekwalificeerde, professionele docenten met ervaring en opleiding. Muziekonderwijs.nl en neemt daarmee de verantwoordelijkheid op zich voor muziekonderwijs van hoge kwaliteit. Als je toch ontevreden met de lessen bent, neem dan onmiddellijk contact op met het Muziekonderwijs.nl hoofdkantoor via [email protected]

Vragen?

Je kunt contact opnemen met Muziekonderwijs op werkdagen via [email protected] Door ons te benaderen kan je antwoord krijgen op verschillende vragen.


Producten

Bij Muziekonderwijs.nl hoef je niet elke week op een vaste dag of tijd lessen te volgen. Voor sommigen is het hebben van een vaste tijd het beste en dit kan worden geregeld met de docent. Lessen duren 30, 45 of 60 minuten.

Eerste les? Dit is hoe het werkt.

1. Chat met de docent en spreek de datum, tijd, locatie en duur van de les af.
2. De docent zet de afgesproken les in de agenda in het systeem en jij ontvangt hier een melding van.
3. Bevestig en betaal de les op onze site. Gebruik de kortingscode die we je hebben gestuurd voor de proefles voor de helft van de prijs! Je kunt deze kortingscode terugvinden op je Dashboard.
4. Tijdens de proefles bespreek je de doelen en overleg je met de docent wanneer de volgende les plaatsvindt en kies je een betaalmethode die bij jou past; losse lessen, een strippenkaart of een cursus.

Strippenkaart? Dit is hoe het werkt.

1. De docent zet de afgesproken les(sen) in de agenda in het systeem met de afgesproken datum, tijd, locatie en duur van de les. Jij ontvangt hier een melding van via email.
2. Bevestig en betaal de les op onze site met één van je strippen. Wanneer je betaald met een strip klik je altijd een betaalmethode aan, ook al betaal je met een strip.

Cursus? Dit is hoe het werkt.

We creëren de mogelijkheid om wekelijks, op dezelfde tijd, lestijd en locatie vast te stellen.

1. Neem contact op met je docent en overleg samen op welke dagen en tijden de lessen worden gegeven.
2. Je krijgt 20% korting op de lesprijs bij een minimum van 15 lessen
3. Alle lessen moeten worden gepland door de docent voordat leerlingen de cursus kan kopen.
4. Er is geen restitutie bij het annuleren van lessen.

Losse lessen
1 les
Voor degenen die flexibiliteit willen wat betreft de les planning.
Vanaf € 15,04 / 30 min.
Strippenkaart
5, 10 of 20 strippen
Voor degenen die interesse hebben in veel lessen met flexibele lesplanning.
Vanaf € 12,03 / 30 min.
Cursus
Min. 15 lessen
Voor degenen die interesse hebben in veel lessen op vooraf vastgestelde data en tijden (ideaal voor kinderen).
20% korting


Ben je al leerling bij ons?

Als je leerling bent en je eerste les hebt gehad, kun je inloggen op de website om je lessen te bekijken of een strippenkaart te kopen. Je kunt te allen tijde contact opnemen met de administratie als je hulp nodig hebt. Klik hier om in te loggen op je leerlingaccount!

Wil je leerling worden?

Als je nog geen leerling bent, kun je een docent of een groep zoeken onder <a href=":url">les vinden</a> of je kunt per e-mail contact opnemen met één van onze medewerkers.

Algemene informatie over de betalingstransactie

De betalingstransactie voor muzieklessen, moet altijd worden afgerond via het Muziekonderwijs.nl online betalingssysteem. Je kunt in dit systeem betalen met je strippen, Mastercard of iDeal. Je kunt niet contant betalen of via een Tikkie/overschrijving naar een privé bankrekening.

Vooruitbetaling van lessen

Om goede arbeidsvoorwaarden voor onze muziekdocenten te kunnen bieden, moeten alle lessen vooraf betaald worden. Wij moeten er zeker van kunnen zijn dat onze docenten op tijd betaald krijgen voor hun werkzaamheden en zij moeten de zekerheid hebben dat de les daadwerkelijk doorgaat. Als de lessen niet binnen 24 uur betaald zijn, wordt de betalingstransactie gecanceld.

De docenten maken tijd vrij voor lessen en gebruiken extra tijd om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden voor elke les. Hetzelfde geld voor onze annuleringsvoorwaardes, je kunt daarover meer lezen in onze regels and gebruiksvoorwaarden.

Hoe moet je betalen?

Informatie over betaling via email

Als je met docent lessen afgesproken hebt, zorgt de docent ervoor dat de lessen in de kalender gezet worden. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail die je verder helpt met de betalingstransactie.

Betaling via de inbox op je profiel

Je kunt ook inloggen op je profiel op de homepage en vervolgens daar betalen. Op je profiel vind je de mogelijkheid om een les te accepteren en te betalen. Je kunt snel betalen via je "inbox" waar ook de chat-berichten met je docent staan.

In het betalingsveld worden verschillende mogelijkheden gepresenteerd die hieronder beschreven zijn:

Meer over de aankoop van een strippenkaart:
 • Log in op je profiel en klik op "Koop strippenkaart bij je muziekdocent", waar je graag een strippenkaart van wilt kopen.
 • Zorg ervoor dat je een strippenkaart uitzoekt, die de juiste lestijd heeft. Bedenk zelf hoe lang je les wil volgen (30 min, 45 min, of 60 min) of vraag je docent om raad wanneer je twijfelt.
 • Hoe meer strippen je koopt, des te meer korting je kan krijgen. Lees meer over onze prijzen hier.
Meer over de aankoop van de cursus
 • Wanneer je docent 15 of meer lessen voor je boekt, krijg je de optie om te kiezen voor cursus om alle lessen vervolgens te kunnen betalen met een korting van 20%
 • Deze lessen zijn dan ingepland en worden automatisch afgetrokken van het aantal lessen nadat de les wordt gegeven.

Een cursus is anders dan een strippenkaart. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze regels en voorwaarden. Als jouw docent een cursus aanbiedt, dan overleg je altijd met hem/haar of wat je doelen zijn en of jullie beiden toegewijd zijn en tijd hebben deze doelen in de les te bereiken.

Meer over de aankoop van reiskosten
 • Wanneer de lessen thuis bij een leerling worden gegeven, moet de reiskosten betaald worden door de leerling.
 • De reiskosten moeten worden aangevinkt in het betalings menu, wanneer de lessen worden betaald.

Als je een cadeaubon wil aanschaffen, kun je in het betalings-menu je betalingsgegevens intoetsen om je de cadeaubon te kopen. Het wachtwoord bestaat meestal uit getallen en letters die je daarna via een bericht per e-mail ontvangt.

Heb je vragen? of wil je meer weten over de betalingstransactie. Dan schrijf ons een e-mail via [email protected]