OnlineClassRoom

Muziekonderwijs.nl heeft een online portaal (OnlineClassRoom) ontwikkeld, waar je geen extra software voor hoeft te downloaden. Dit programma is speciaal gemaakt voor het geven van hoogwaardige online muzieklessen en is toegankelijk via je account. Er is dus geen tussenkomst van een derde partij. Op deze manier is alles, van betaling tot online les, samengebracht op één overzichtelijk plek!

Hoe werkt het?

Zodra je met je docent een tijd en datum afgesproken hebt voor de online les, wordt deze door de docent geboekt en in de agenda gezet. De les zal op je dashboard van je account en in je agenda verschijnen.

De link is al een tijdje actief voordat de les begint. Je hebt dus genoeg tijd om te checken of alles soepel werkt. De les kan beginnen zodra jij en je docent zijn ingelogt en beide zichtbaar en hoorbaar zijn.


Het enige wat je zelf nodig hebt is een microfoon en een webcam, meestal volstaat de ingebouwde apparatuur van je computer/tablet.

Functies in onze OnlineClassRoom

In onze OnlineClassRoom is het onder andere mogelijk om geluid en video instellingen aan te passen, te schakelen tussen verschillende camera's, de les op te nemen, bestanden te delen, uitleg te krijgen via een digitaal whiteboard, te spelen op de virtuele piano en nog veel meer. Alles is ontwikkelt om de online muzieklessen te ondersteunen voor een zo’n compleet mogelijke ervaring.


Als je een video opneemt tijdens de les dan wordt deze automatisch opgeslagen in de ‘documenten folder’ op je account. Je kan bijvoorbeeld een specifieke oefening opnemen tijdens je les en deze op een later moment nog een bekijken. Zo krijgt je online les nog meer waarde!


Lees ook: 6 voordelen van online muzieklessen...