Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Saxofoonles

De geschiedenis van de saxofoon

De saxofoon is uitgevonden in het midden van de 19e eeuw door Belgische bouwer van muziekinstrumenten Adolphe Sax. Hij ontdekte dat het geluid van een blaasinstrument wordt bepaald door de vorm van het instrument, de draai van de luchtkolom. Het materiaal zou geen beslissende invloed hebben op het fundamentele geluid. Het is echter niet geheel onbelangrijk van welk materiaal de saxofoon is gemaakt, aangezien dit betrekking heeft op het totale geluid. Sax beoogde een instrument dat alle goede eigenschappen van de klassieke orkestinstrumenten in zich zou verenigen. De eerste saxofoon was een bassaxofoon, omdat een bas makkelijker te bouwen is vanwege de verhoudingen en controle van buis/stemming, e.d. In de jaren erna bouwde hij de rest van de familie. Composities met saxofoon erin volgden al snel. De saxofoon, eigenlijk ontwikkeld voor gebruik in de klassieke muziek, groeide uit tot hét instrument in de jazz, met pioniers als Charlie Parker, Cannonball Adderley, John Coltrane, Sonny Rollins en vele anderen. Ook in de popmuziek speelt de sax een grote rol. Denk maar aan onze eigen Candy Dulfer en papa Hans!

Leer saxofoon spelen

Bakerstreet, Englishman in New York, Thrift Shop en ga zo maar door: allemaal gave nummers waar de saxofoon niet uit weg te denken is. De saxofoon is een prachtig blaasinstrument, behorend tot de houtblazer-familie omdat er op hout (het rietje in het mondstuk) geblazen wordt. De overige delen van de saxofoon zijn echter vaak van koper gemaakt, hierdoor is het niet gek dat velen denken dat het een koperblazer is. Wil jij deze houtblazer goed leren bespelen en als een echte Candy Dulfer en Charlie Parker voor mensen kunnen optreden? Een proefles aanvragen bij een van de docenten van muziekonderwijs.nl is een goed begin.

Professionele, vertrouwde saxofoon leraren!

Bij Muziekonderwijs.nl zijn we marktleiders op het gebied van bescherming en kinderbescherming. Al onze docenten hebben het verbeterde VOG-certificaat en delen onze visie voor een gereguleerde, online collegeplatform. Daarom weet je dat je lessen van hoge kwaliteit zijn en ook zo veilig mogelijk zijn.

Saxofoonles bij Muziekonderwijs.nl

Een proefles bij een saxofoon leraar is in feite een kennismakingsgesprek. De docent zal aan jou vragen wat jij van zijn of haar lessen verwacht, wat jouw doel is en hoeveel kennis jij tot dusver al hebt. Met deze kennis zal de docent eventuele vervolglessen helemaal naar jouw wens kunnen inrichten. Als je nog niet zeker weet wat voor soort saxofoon bij jou past kan de docent hier jou ook over adviseren.

Zoek je lessen voor een andere instrument?

  1. zangles
  2. Gitaarles
  3. Pianoles
  4. Drumles
  5. Trompetles
  6. Vioolles

Contact?

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Vrijdagavond in Diligentia naar een te gek concert geweest van mijn zangdocente Veronique Sodano. Nederlandstalige jazz, eigen liedjes, prachtige zang. En ik vond haar al een goede, superleuke en enthousiaste zangjuf......"

5 van 5

Sylvia Stekelenburg - Leerling bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek