Basles

✓ Muziekonderwijs.nl is het grootste platform voor muziekles in NL ✓ De beste kwaliteit muziekonderwijs ✓ 50% korting op de eerste les

 • Vanaf 19,24 - 24,05 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Vanaf 19,24 - 24,05 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Reageert in 6 uur. en 19 min.
  Vanaf 19,24 - 24,05 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Responstijd is 100+ hours
  Vanaf 16,88 - 21,10 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Vanaf 11,25 - 14,06 euro per 20 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Reageert in 2 uur. en 26 min.
  Vanaf 21,60 - 27,00 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Reageert in 1 uur. en 6 min.
  Vanaf 21,60 - 27,00 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Reageert in 66 uur. en 37 min.
  Vanaf 14,40 - 18,00 euro per 20 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Vanaf 16,88 - 21,10 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Vanaf 14,40 - 18,00 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Vanaf 16,88 - 21,10 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen
 • Reageert in 3 uur. en 51 min.
  Vanaf 19,24 - 24,05 euro per 30 min. De prijs is op basis van 20 lessen

Leer basgitaar spelen

Wil jij bas leren spelen maar heb je moeite met het vinden van de perfecte leraar? Dan ben je bij ons bij het goede adres! Onze taak is leerlingen te koppelen aan een hoogkwalitatieve, professionele muziekleraar die begrijpt waar de leerling heen wilt en hoe die daar ook komt.

Een sterke kwalitatieve basgitaar leraar

Een sterke kwalitatieve basgitaar leraar. Dit geldt vooral voor beginnende basgitaristen. Beginnen met een goede basis die op een leuke en aansprekende manier overgebracht wordt, scheelt op lange termijn veel uren aan frustratie en tijd. Al onze basgitaar leraren in Amsterdam zijn professioneel getraind en maken zelf ook muziek. Een leraar die professioneel is en zelf muziek maakt betekent echter niet dat zij ook goed les kunnen geven. Daarom zijn onze Amsterdamse basgitaar leraren ook communicatief vaardig en kunnen zij theorie, concepten en opdrachten op een duidelijke en simpele manier uitleggen. Dit doen zij gepaard met een hoog enthousiasme om de ervaring per leerling te personaliseren. Wij bij Muziekonderwijs.nl geloven dat wij het beste team aan basgitaar leraren in Amsterdam hebben. Probeer het uit! Neem vandaag contact met één van onze basgitaar leraren op in Amsterdam en wij sturen jou een voucher met 50% korting voor een les!

Waarom de basgitaar?

De basgitaar is een instrument die op verschillende manieren bespeeld kan worden. De traditionele manier is om met 2 vingers te spelen. Deze manier wordt dagelijks nog veel gebruikt door bassisten. Door de jaren heen zijn er ook nieuwe technieken ontwikkelt voor het spelen van de basgitaar. Twee voorbeelden hiervan zijn ‘slap bass’ en spelen met een plectrum, net als met een gewone gitaar. De manier van spelen hangt allemaal af van de genre. Normaal gesproken gebruik je geen plectrum met jazz of slap bass in pop maar wie zegt dat je niet mag experimenteren? Probeer het en vogel uit wat de leukste manier is volgens jou.

Welke basgitaar moet ik hebben?

Het belangrijkste is hier dat jij de basgitaar comfortabel vindt. Probeer verschillende types en merken en probeer ze uit. Er zijn over het algemeen 2 soorten basgitaren: De precision bass en de jazz bas. De precision bass heeft een vergelijkbare bouw met de Fender Stratocaster gitaar. Deze bas wordt veel gebruikt met rock, pop, punk en indie spelers. De Jazz bas heeft een ‘offset body’. Deze is meer vergelijkbaar met een Jazzmaster of Jaguar gitaar. De vorm is ontworpen voor jazz spelers die liever zittend spelen dan staand. Wij raden daarom aan de bas ook staand uit te proberen voordat je de aankoop maakt. De nek van een jazz bas is ook dunner dan die van de precision bass.

Dagelijks oefenen

Probeer elke dag tijd te vinden om te oefenen. Veel spelen betekent dat je beter wordt. Het gaat hier om de hoeveelheid die je speelt, niet om de lengte van de sessies. Probeer eerst 10 tot 15 minuten te oefenen per oefensessie. Naarmate je het meer onder de knie krijgt, kan je langere sessies hebben.

Ouders opgelet!

Het komt vaak voor dat ouders bang zijn om hun kind op elektrisch basles te zetten. Het is belangrijk om te onthouden dat uw kind misschien geïnspireerd is door het luisteren of kijken naar band. Deze inspiratie is belangrijk om vast te houden omdat deze zorgt voor een grote motivatie – zelfs als het hun te moeilijk wordt!

Professionele en betrouwbare basgitaar leraren

Veiligheid en het beschermen van kinderen is bij ons van groot belang. Hierom vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waar het nodig is. Wij willen dat iedereen in onze community op een professionele manier gitaarles krijgt in een veilige en betrouwbare omgeving.

Heb ik mijn eigen basgitaar nodig?

Het antwoord hierop is simpel. Ja! Onze leraren kunnen je adviseren over het type, de maat en misschien zelfs over het merk dat het beste bij jou past. De tweedehands markt zorgt ervoor dat basgitaren niet duur hoeven te zijn. Daarnaast zorgt een eigen instrument ervoor dat er geen excuses meer zijn om niet te oefenen!

Op zoek naar jouw eerste basgitaar

Wanneer jij jouw eerste basgitaar koopt zijn er een aantal dingen om te overwegen. Ten eerste moet je de juiste maat hebben. De basgitaar komt in een aantal maten. Voor een jonge beginner raden bij een ½ of een ¾ basgitaar aan. Beide zijn goed om mee te starten. Probeer beide maten uit en kies de basgitaar die het meest comfortabel ligt in de handen. Als je op een latere leeftijd een basgitaar koopt, heb je een full size bas nodig. Bij het kopen van een basgitaar heb je ook een versterker nodig. Het is aan te raden om een beginnerspakket te kopen met een basgitaar, versterker, plectrums en een kabel.

Verschillende soorten elektrische bas

In de veronderstelling dat je hebt besloten om een elektrische bas te nemen, is het waarschijnlijk dat je de termen 'Precision Bass' en 'Jazz Bass' tegenkomt. Dit zijn de twee meest bekende bas gitaren van Fender. Andere bedrijven produceren echter ook instrumenten op basis van deze ontwerpen, soms P-stijl of J-body, dus het is goed om de verschillen tussen beide te kennen.

Precision Bass

De Precision Bass heeft een vergelijkbare body-stijl als de Fender Stratocaster-gitaar. Deze bas is erg populair geweest bij rock-, pop-, punk- en indie-spelers. Beroemde spelers zijn onder meer Sting, Pino Palladino, Nate Mendel en Mark Hoppus.

Jazz Bass

De jazzbass heeft wat wij noemen een 'offset body'. Dit is meer vergelijkbaar met de Fender Jazzmaster of Jaguar-gitaar. De vorm was vooral bedoeld voor jazzspelers die zittend optraden. Het is dus de moeite waard om deze bas staand te proberen, om te controleren of hij comfortabel aanvoelt. Het is ook dat de nek veel slanker zal aanvoelen dan de P-bas.

Andere ontwerpen

Natuurlijk zijn dit niet de enige twee basstijlen die je kunt oppikken. Ze zijn echter de meest voorkomende en hebben een enorme invloed gehad op andere bas ontwerpen. Andere ontwerpen zijn onder meer een Sting-Ray van Ernie Ball, evenals bas ontwerpen op basis van beroemde gitaren, waaronder de SG Bass van Epiphone en de Jazzmaster Bass, ook van Fender.

Interesse in het leren van een ander instrument in Amsterdam?

Wij bieden met trots een wijd aanbod aan verschillende instrumenten aan in Amsterdam. Neem een kijkje bij de onderstaande instrumenten.

 1. Gitaarles in Amsterdam
 2. Saxofoonles in Amsterdam
 3. Pianoles in Amsterdam
 4. Zangles in Amsterdam
 5. Drumles in Amsterdam

FAQ


 • 1. Hoe begin ik?
 • 2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
 • 3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
 • 4. Soorten lessen
 • 5. Lenen en huren van instrumenten
 • 6. Beginnen en oefenen?
 • 7. Kinderen
 • 8. Senioren

1. Hoe begin ik?

Het enige dat u hoeft te doen, is een rechtstreeks bericht sturen naar uw favoriete docent via zijn/haar profiel en de docent neemt binnen drie dagen contact met u op. Jij en je leraar maken dan een afspraak over de eerste les. Daarna kun je doorgaan met individuele losse lessen of een strippenkaart aan te schaffen.

2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?

Na afloop van de eerste les met je docent, vindt de betaling plaats. De betaling vindt plaats via jouw profiel op de website. Al onze communicatie gebeurt via inloggen op onze website, wat voor alle partijen eenvoudiger en veiliger is. Zodra je een bericht verzendt naar een docent, wordt automatisch een niet-bindend studentenprofiel voor je aangemaakt. Het aanmaken van een studentenprofiel is tevens niet verplicht op lessen aan te schaffen.

Mochten er vragen zijn, kun je altijd onze klantenservice bellen tijdens de openingstijden.

3. Waarom zijn er verschillende prijzen?

Prijzen variëren van leraar tot leraar en weerspiegelen meestal het niveau van ervaring en vraag. De docenten stellen zelf de prijs in waar nodig. Een laag prijsniveau is daarom niet een indicator van lage anciënniteit.

4. Soorten lessen

Muziekonderwijs biedt op dit moment alleen losse lessen aan, maar houd de website in de gaten voor eventuele veranderingen hierin in de toekomst.

5. Lenen en huren van instrumenten

Het is helaas niet mogelijk om instrumenten te huren of te lenen via Muziekonderwijs. Echter hebben sommige docenten wel de nodige instrumenten en hoef je dus niet je eigen instrument aan te schaffen of mee te nemen. Dit wordt meestal weergegeven in hun docentenprofiel.

6. Beginnen en oefenen?

Muziekonderwijs biedt lessen op alle niveaus aan, en als je specifieke vragen hebt of als je op zoek bent naar een intensieve cursus in speciale theorieën of technieken, kunnen wij je helpen de juiste leraar te vinden. Dit geldt ook als je hulp zoekt bij het voorbereiden van de examens voor muziekconservering of muziekstudies, als je het formulier vóór een opname moet laten opschonen, of als je alleen ondersteuning wilt om een enkel nummer voor een speciale gebeurtenis uit te voeren.

7. Kinderen

Al onze trainers zijn gecertificeerd en zijn pedagogisch gekwalificeerd om kinderen les te geven en voldoen aan onze toelatingseisen voor een schoon en kinderveilig certificaat. Sommige leraren hebben echter een vereiste voor de minimumleeftijd van de studenten en in dat geval wordt dit aangegeven in hun docentenprofiel. Als je gedetailleerde vragen hebt over leeftijd en pedagogische methoden, kun je rechtstreeks contact opnemen met de docent door een niet-bindend studentenprofiel te maken.

8. Senioren

Is het 40 jaar geleden dat je voor het laatst een instrument in handen had en wil je het plezier van het spelen verfrissen? Ongeacht je vereisten, kunnen onze docenten je helpen opnieuw te beginnen en de vreugde en blijdschap van muziek opnieuw te ervaren.

Basles

Als jij nog vragen hebt

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik ben sinds april 2017 aangesloten als docent bij muziekonderwijs .nl en ik ben erg enthousiast over deze samenwerking! De communicatie verloopt altijd vlot en ze zijn altijd bereid om mij te helpen waar nodig. Muziekonderwijs .nl is een heel professioneel en klantvriendelijk bedrijf.!"

5 van 5

Frédérique Klooster - Docent bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen