Viooldocenten in Amsterdam
Wil je meer opties?
Breid je zoekcriteria uit of scroll naar beneden om docenten te zien die online les aanbieden.
Online viooldocenten
Met onlineonderwijs maakt locatie niet uit, en je kunt meteen beginnen.
Leer viool spelen in Amsterdam
Wil jij viool leren spelen maar heb je moeite met het vinden van de perfecte leraar? Dan ben je bij ons bij het goede adres! Onze taak is leerlingen te koppelen aan een hoog kwalitatieve, professionele muziekleraar die begrijpt waar de leerling heen wilt en hoe die daar ook komt.
Een sterke kwalitatieve vioolleraar
Een sterke kwalitatieve vioolleraar. Dit geldt vooral voor beginnende violisten. Beginnen met een goede basis die op een leuke en aansprekende manier overgebracht wordt, scheelt op lange termijn veel uren aan frustratie en tijd. Al onze vioolleraren in Amsterdam zijn professioneel getraind en maken zelf ook muziek. Een leraar die professioneel is en zelf muziek maakt betekent echter niet dat zij ook goed les kunnen geven. Daarom zijn onze Amsterdamse viool leraren ook communicatief vaardig en kunnen zij theorie, concepten en opdrachten op een duidelijke en simpele manier uitleggen. Dit doen zij gepaard met een hoog enthousiasme om de ervaring per leerling te personaliseren. Wij bij Muziekonderwijs.nl geloven dat wij het beste team aan vioolleraren in Amsterdam hebben. Probeer het uit! Neem vandaag contact met één van onze viool leraren op in Amsterdam en wij sturen jou een voucher met 50% korting voor een les!
Waarom de viool?
De viool is een van de meest bekende en klassieke instrumenten. Wanneer je iemand een cello of een double bass laat zien denken mensen vaak: ‘is dat niet gewoon een grote viool?’ De viool was ontworpen in de 16e eeuw in Italië en is snel een bekend instrument geworden. Violen bestaan voor het grootste deel uit hout en produceren een rijke en natuurlijke toon. Het prachtige geluid van de viool is veelzijdig. Je kan dit geluid terugvinden in de virtuoso solo’s in het klassieke cannon, tot in de engste geluiden in een horrorfilm. Wanneer je jouw eigen viool koopt, is het belangrijk dat je denkt aan de maat van een viool. De viool komt in veel maten voor. Naast de volledige maat, komt die ook in: 3/4, 1/2, 1/4, 1/8, 1/10, 1/16 en 1/32. Meestal speel je vanaf je 12e een volledige maat viool. Een 3/4 voor 9-12 jaar, 1/2 voor 7-9 jaar, 1/4 voor 5-7 jaar en 1/8 of lager ligt aan de lengte en leeftijd.
Professionele en betrouwbare vioolleraren
Veiligheid en het beschermen van kinderen is bij ons van groot belang. Hierom vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waar het nodig is. Wij willen dat iedereen in onze community op een professionele manier vioolles krijgt in een veilige en betrouwbare omgeving.
Heb ik mijn eigen viool nodig?
Het antwoord hierop is simpel. Ja! Onze leraren kunnen je adviseren over het type, de maat en misschien zelfs over het merk dat het beste bij jou past. De tweedehands markt zorgt ervoor dat violen niet duur hoeven te zijn. Daarnaast zorgt een eigen instrument ervoor dat er geen excuses meer zijn om niet te oefenen!
Welke viool past bij mij?
De meeste mensen kiezen ervoor om op een akoestische viool te spelen, zonder twijfel de meest gebruikte. Anderen kiezen de elektrische viool, omdat die bv. kan worden aangesloten op een versterker of zanginstallatie. Zowel de reguliere akoestische als de elektrische viool kunnen worden gebruikt door beginners en komen voor in verschillende maten:
- Een 4/4-viool (hele viool) wordt gebruikt door volwassenen en kinderen ouder dan 13 jaar
- Een 3/4 viool is geschikt voor kinderen tussen 10 - 13 jaar
- Een 1/2-viool is voor kinderen tussen de 8 en 9 jaar
- Een 1/4-viool is voor kinderen vanaf 6 - 7 jaar
- Een 1/8 viool - de kleinste - is voor kinderen van 3 tot 5 jaar
Interesse in het leren van een ander instrument in Amsterdam?
Wij bieden met trots een wijd aanbod aan verschillende instrumenten aan in Amsterdam. Neem een kijkje bij de onderstaande instrumenten.
FAQ
- 1. Hoe begin ik?
- 2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
- 3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
- 4. Soorten lessen
- 5. Lenen en huren van instrumenten
- 6. Beginnen en oefenen?
- 7. Kinderen
- 8. Senioren
1. Hoe begin ik?
Het enige dat u hoeft te doen, is een rechtstreeks bericht sturen naar uw favoriete docent via zijn/haar profiel en de docent neemt binnen drie dagen contact met u op. Jij en je leraar maken dan een afspraak over de eerste les. Daarna kun je doorgaan met individuele losse lessen of een strippenkaart aan te schaffen.
2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
Na afloop van de eerste les met je docent, vindt de betaling plaats. De betaling vindt plaats via jouw profiel op de website. Al onze communicatie gebeurt via inloggen op onze website, wat voor alle partijen eenvoudiger en veiliger is. Zodra je een bericht verzendt naar een docent, wordt automatisch een niet-bindend studentenprofiel voor je aangemaakt. Het aanmaken van een studentenprofiel is tevens niet verplicht op lessen aan te schaffen.
Mochten er vragen zijn, kun je altijd onze klantenservice bellen tijdens de openingstijden.
3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
Prijzen variëren van leraar tot leraar en weerspiegelen meestal het niveau van ervaring en vraag. De docenten stellen zelf de prijs in waar nodig. Een laag prijsniveau is daarom niet een indicator van lage anciënniteit.
4. Soorten lessen
Muziekonderwijs biedt op dit moment alleen losse lessen aan, maar houd de website in de gaten voor eventuele veranderingen hierin in de toekomst.
5. Lenen en huren van instrumenten
Het is helaas niet mogelijk om instrumenten te huren of te lenen via Muziekonderwijs. Echter hebben sommige docenten wel de nodige instrumenten en hoef je dus niet je eigen instrument aan te schaffen of mee te nemen. Dit wordt meestal weergegeven in hun docentenprofiel.
6. Beginnen en oefenen?
Muziekonderwijs biedt lessen op alle niveaus aan, en als je specifieke vragen hebt of als je op zoek bent naar een intensieve cursus in speciale theorieën of technieken, kunnen wij je helpen de juiste leraar te vinden. Dit geldt ook als je hulp zoekt bij het voorbereiden van de examens voor muziekconservering of muziekstudies, als je het formulier vóór een opname moet laten opschonen, of als je alleen ondersteuning wilt om een enkel nummer voor een speciale gebeurtenis uit te voeren.
7. Kinderen
Al onze trainers zijn gecertificeerd en zijn pedagogisch gekwalificeerd om kinderen les te geven en voldoen aan onze toelatingseisen voor een schoon en kinderveilig certificaat. Sommige leraren hebben echter een vereiste voor de minimumleeftijd van de studenten en in dat geval wordt dit aangegeven in hun docentenprofiel. Als je gedetailleerde vragen hebt over leeftijd en pedagogische methoden, kun je rechtstreeks contact opnemen met de docent door een niet-bindend studentenprofiel te maken.
8. Senioren
Is het 40 jaar geleden dat je voor het laatst een instrument in handen had en wil je het plezier van het spelen verfrissen? Ongeacht je vereisten, kunnen onze docenten je helpen opnieuw te beginnen en de vreugde en blijdschap van muziek opnieuw te ervaren.
Als jij nog vragen hebt
Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, WhatsApp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!
Keer terug naar de voorpaginaOnze klanten houden van Muzziekonderwijs.nl
"Ik ben sinds april 2017 aangesloten als docent bij muziekonderwijs .nl en ik ben erg enthousiast over deze samenwerking! De communicatie verloopt altijd vlot en ze zijn altijd bereid om mij te helpen waar nodig. Muziekonderwijs .nl is een heel professioneel en klantvriendelijk bedrijf.!"
5 van 5
Frédérique Klooster - Docent bij Muziekonderwijs.nl