Leer je gitaar stemmen en snaren vervangen

In dit artikel zullen we je leren hoe je je gitaar moet stemmen en hoe je gitaarsnaren kunt vervangen wanneer dat nodig is.

Close-up af guitarister der spillerZo stem je je gitaar

Voordat je begint met gitaarspelen, moet je een beetje weten hoe en waarom je het stemt:

Voordat je je gitaar kunt spelen, moet de gitaar de gitaar goed gestemt zijn. Dat wil zeggen dat de 6 snaren elk een specifieke toon moeten hebben, zodat ze bij het spelen van een akkoord mooi samenvloeien zonder vals te klinken. Praktisch gezien wordt een snaar afgestemd met behulp van de kleine stemknoppen aan de bovenkant van de gitaar. Er zijn 6 knoppen, één voor elke snaar op de gitaar.

De meest voorkomende stemning, waarop de meeste nummers zijn gestemd, is EADGBE. Elke letter staat voor de toon waarop een snaar moet worden afgestemd: deze moet als volgt worden begrepen: de bovenste snaar (die met de diepste toon) moet worden gestemd in E. De tweede bovenste moet worden gestemd in A, enzovoort.

Een klein trucje zodat je niet hoeft op te schrijven wat de verschillende tonen zijn: Een Aap Die Geen Bananen Eet. Op deze manier vergeet je nooit welke tonen de verschillende snaren moeten hebben. Veel mensen gebruiken tegenwoordig een zogenaamde "tuner". Het is een klein elektronisch apparaat dat laat zien hoe de snaren gestemd moeten worden. Ze zijn verkrijgbaar in alle muziekwinkels en kosten niet de hele wereld.

Het lijkt misschien nogal verwarrend, maar als je het zelf wil proberen kun je hier een video bekijken die het stemmen van de gitaar goed uitlegt:Zo vervang je snaren op je gitaar

Heb je per ongeluk een snaar gebroken? Hier is een handleiding die beschrijft hoe de snaren kunnen worden vervangen.
Leer gitaar spelen

Wil je gitaar leren spelen? Misschien weet je het al, maar wil je je vaardigheden verbeteren? We hebben veel getalenteerde en ervaren leraren in het hele land. Vind vandaag een leraar in jouw stad!Zie alle gitaardocenten in Nederland hier""
Wie zijn wij?

Muziekonderwijs.nl bestaat uit een vriendelijk team van ervaren muzikanten en leraren. We houden ervan mensen te helpen en streven ernaar om iedereen in onze community een geweldige service aan te bieden. Niets bevalt ons meer dan mensen te woord te staan ​​over onze missie. Ook houden wij van het horen van ervaringen en verhalen over hoe muziek levens heeft veranderd. Onze primaire taak is om studenten te helpen contact op te leggen met de geweldige docenten van ons platform. Ben jij een leerling op zoek naar muziekles? Schrijf je dan in op ons platform! Heb jij andere vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur ons dan een bericht via [email protected] en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bekijk het aanbod van alle muzieklessen hier!