Wie is John Scofield?

Wie is John Scofield?

John Scofield, ook bekend onder de naam Sco, is een Amerikaanse jazz- en rockgitarist, die met veel van de grote sterren in de jazz, blues en rock heeft samengespeeld. Scofield is opgeleid bij het gerenommeerde Berklee College of Music, waar veel van de grote sterren heen gingen en waar hij de basis legde voor zijn verdere carrière als een van de meest invloedrijke jazzgitaristen. Scofield heeft zijn eigen stijl van spelen, waarin hij jazz en blues mengt in een meestal funky vibe.


John Scofield toont de basis voor improvisatieJohn Scofield laat in deze video zien hoe je kunt improviseren in de jazz. De video doorloopt de verschillende “jazzschalen” en hoe ze gebruikt worden. Een coole video voor jou als gevorderde die de mogelijkheden van de jazz wil uitpluizen. Veel van wat John Scofield in de video laat zien, kan ook toegepast worden in andere genres en op andere instrumenten.
 

Speelde samen met Miles Davis en gaf meerdere albums uit onder eigen naam

In 1982 werd John Scofield uitgenodigd door Miles Davis, wat resulteerde in een samenwerking van 3,5 jaar. Hij speelde mee op drie van Miles’ albums en heeft sindsdien een briljante solocarrière gehad met meerdere veelgeprezen albums. Zijn albums zijn erg uiteenlopend, maar door zijn kenmerkende speelstijl hoor je altijd dat Sco de man is die er achter staat. Een album dat vooral bekend is geworden bij het bredere publiek is A Go Go. De stijl is funkjazz, waarbij John Scofield’s solospel en flair voor de mooie melodie echt doorschijnen. Recentelijk speelde hij samen met John Mayer, waarbij in het bijzonder hun bewerking van “I Don’t Need No Doctor” bekend is geworden. Hieronder kun je het titelspoor op A Go Go horen, John Scofield’s nieuwste album onder zijn eigen naam Überjam Deux en een live weergave van “I Don’t Need No Doctor”.

Wil je net als John Scofield gitaar kunnen spelen? Bekijk hier de gitaarlessen bij jou in de buurt .