Fender Rhodes

Fender Rhodes

De Fender Rhodes-piano is ontwikkeld door Harold Rhodes tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eerste versie was erg klein, met slechts 32 sleutels, waardoor gewonde soldatenliedjes van hun ziekenboeg konden spelen. Na de oorlog zou Harold Rhodes samenwerken met Leo Fender en samen hebben ze de piano ontwikkeld tot degene die we vandaag kennen.

De meeste Rhodes-piano's hebben 73 toetsen en een gemakkelijk herkenbaar klokachtig geluid. Binnen in de piano is een grote afstemvorm, in plaats van de snaren die worden gevonden in een traditionele piano. Deze stemvork heeft een tand voor elke toets en wanneer een toets wordt geraakt, raakt een hamer de tand en produceert de juiste toon. Het geluid is nergens dichtbij zo hard als bij een traditionele piano, en daarom heeft de Fender Rhodes versterking nodig. Het is gebruikelijk om een Fender-versterker te gebruiken om het authentieke Fender Rhodes-geluid te verkrijgen.

De juiste muziekeducatie vinden


Wil je leren pianospelen? Misschien kun je het al een beetje, maar wil je je vaardigheden verbeteren? We hebben veel getalenteerde en ervaren leraren in het hele land. Vind vandaag nog een leraar in jouw stad!
Wie zijn wij?


Het office-team van Muziekonderwijs zijn allemaal professionele muzikanten en opvoeders. We zijn ook van mening dat we de beste baan ter wereld hebben. We kunnen onze dag doorbrengen met studenten in het hele land praten over hoeveel ze van muziek houden en we hebben honderden mensen geholpen om contact te maken met de perfecte, professionele leraar voor hen. We helpen je ook graag! Neem contact met ons op en vertel ons uw verhaal. Bel ons op 085 833 99 83 , whatsapp 0612151583 of stuur een e-mail naar [email protected] . Wij kijken ernaar uit om iets van je te horen!