Barbershop zingen

Barbershop zingen

Barbershop is een stijl van vocale muziek die zijn oorsprong vond in de Verenigde Staten in de 19e eeuw. De Verenigde Staten waren in deze dagen sterk gescheiden en het was voor Afrikaans-Amerikanen verboden concerten bij te wonen of naar het theater te gaan. Als gevolg werd barbershop zingen een populaire bron van vermaak in Afrikaans-Amerikaanse huishoudens.

Wat is Barbershop?


Barbershop wordt meestal gezongen door vier mannen, allemaal met hun eigen individuele geluid: tenor, lead, bariton en bas.Het genre leent harmonieën uit gospelmuziek en het wordt gekenmerkt doordat de liederen vaak gebaseerd zijn op oude jazzstandaarden met zeer hechte jazz-harmonieën. Dominante septiemakkoorden komen vooral voor in deze muziekstijl. In een goede kapperszaak zal ongeveer 35% van alle akkoorden de dominante septiem zijn.

De barbershop stijl die je vandaag waarschijnlijk zult horen, is heel anders dan de originele stijl. Zoals het geval is met de meeste muzikale genres, is barbershop in de loop van de tijd geëvolueerd met meer complexe harmonieën.


Verschillende stijlen Barbershop


De Barbershop Harmony Society, die verantwoordelijk is voor het handhaven en beschermen van de trotse barbershoptraditie, schreef een guide voor wat wel en niet Barbershop is in 1940. Deze guide bevat ook de regels voor hoe Barbershop wedstrijden worden gehouden - zowel voor kwartetten als voor grotere koren.

Door deze regels zijn twee verschillende soorten Barbershop ontstaan: wedstrijd nummers , dat wil zeggen. nummers die kunnen worden uitgevoerd in wedstrijden en show tunes , dat wil zeggen, nummers die niet voldoen aan de officiële criteria voor wedstrijden, maar toch nog veel van de kenmerken van traditionele Barbershop hebben.

Wanneer mensen het woord 'Barbershop' horen, denken ze vaak aan de mensen in strohoeden en snoep gekleurde kleding. Er is echter veel veranderd sinds dit in de mode was, en barbershopzangers doen deze traditionele uniformen zelden meer.


Barbershop stemmen


Een traditioneel Barberkwartet heeft vier stemmen:

Tenor: Aan de top vinden we de tenor. Zijn stem is helder en hoog en zingt meestal in een register dat in een alt past. De kenmerken van de tenor zijn de falsetto en de mix-stem, en deze stem harmoniseert vaak en neemt vaak de leiding.

Lead: De leadstem draagt meestal de melodie. Van hem kan worden gezegd dat hij de anderen leidt en als zodanig dicteert hij vaak dynamiek en frasering namens het hele kwartet.

Bariton: De bariton wordt door sommige Barbershopliefhebbers omschreven als "The Ninja". Dit komt omdat de bariton vaak zingt wat niet door de lead, de tenor of de bas wordt gezongen.

Bas: Helemaal onderaan vinden we de bas. Hij zingt de diepste tonen, en fungeert als de basis van de harmonieën.


Hoe vind je relevant muziek onderwijs


Wil je leren zingen? Misschien kun je het al, maar wil je je vaardigheden verbeteren? We hebben veel getalenteerde en ervaren leraren in het hele land. Vind vandaag een leraar in jouw stad!
Wat is muziekonderwijs?


Muziekonderwijs.nl bestaat uit een vriendelijk team van ervaren muzikanten en opleiders. We houden ervan mensen te helpen en streven ernaar om iedereen in onze community een geweldige service aan te bieden. Niets bevalt ons meer dan mensen te woord te staan ​​over onze missie. Ook houden wij van het horen van ervaringen en verhalen over hoe muziek levens heeft veranderd. Onze primaire taak is om studenten te helpen contact op te leggen met de geweldige docenten van ons platform. Ben jij een leerling op zoek naar muziekles? Schrijf je dan in op ons platform! Heb jij andere vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur ons dan een bericht via [email protected] en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bekijk het aanbod van alle muzieklessen hier!