Vind lessen in cello op Muziekonderwijs.nl
Geen resultaten meer
De cello
De cello is een snaarinstrument dat een prachtig geluid heeft en waarvan wordt aangenomen dat het qua klankkleur het dichtst bij de menselijke stem staat. Het heeft een bereik dat alle menselijke koorstemmen kan bespelen, waaronder: sopraan, alt, tenor en bas. Het heeft een mooie, warme, liedachtige toon. Verder is het een geweldig instrument om in een ensemble te spelen en op vergelijkbare wijze schittert de cello als een solo-instrument.
Gepersonaliseerde cello lessen
Ben je op zoek naar cello-lessen? Voor uzelf of een familielid? We zijn enorm trots op ons team van cello-leraren. Elk is een professionele tutor die met u kan werken om een volledig persoonlijk plan op basis van jou, jouw doelen en jouw leerstijl te produceren. Begin op je eigen tempo en werk met onze ervaren en hoogwaardige cello-leraren om je doelen te bereiken.
Flexibele, professionele, vertrouwde leraren
Bij Muziekonderwijs.nl neem je lessen wanneer en zoals je wilt. Je bent niet gebonden aan langdurige verplichtingen, onze lessen zijn net zo flexibel als je agenda.
Heb ik mijn eigen cello nodig?
De sleutel tot het leren van een muziekinstrument is natuurlijk de praktijk. Voor ouders is er vaak de (zeer verstandige) wens om vooruitgang, betrokkenheid en interesse te meten voordat ze een substantiële aankoop doen. Ons advies is om naar de middenweg te zoeken. Zonder het instrument kan de voortgang moeilijk te bereiken zijn en kan de betrokkenheid (en het plezier) beginnen weg te glijden. De opties voor beginners, tweedehands en verhuur op de markt kunnen echter een manier zijn om het probleem te compenseren met een betaalbare oplossing.
Wanneer moet ik beginnen?
Zoals met alle muziek, is er veel te leren en te wennen aan het leren van de cello. Muziek is de ultieme balans tussen het mentale en het fysieke. Daarom, hoewel de cello een fysiek veeleisend instrument is, kan een algemene muziekeducatie al bij de geboorte beginnen! Door de juiste cello te kiezen, kunnen jonge kinderen echter profiteren van vroeg beginnen. Met je docent richt je je op het maken van een geweldig geluid en plezier, in plaats van uitdagende stukken te proberen die misschien niet lonend zijn.
Wat je leeftijd of niveau ook is – oefening is de sleutel
Oefen voor korte geconcentreerde periodes in plaats van lange tijd. Verder, geef jezelf een pauze als je voelt dat je concentratie wegglijdt of als je je moe voelt. Onthoud, oefenen moet leuk zijn, vooral aan het begin van je reis. Ten slotte, door jezelf kleine doelen te stellen en er elke dag naartoe te werken, krijg je een gevoel van voldoening en succes in je spel.
Techniek
Juiste techniek in termen van houding, booghouding en vingerpositionering is van vitaal belang om een goede toon en vooruitgang te verzekeren bij het spelen van de cello. Daarom zijn goede lessen en regelmatige oefeningen de sleutels tot vooruitgang.
Oefeningen
Boogtechniek is gebaseerd op het gewichtsprincipe. Het is belangrijk om uw eigen lichaamsgewicht te gebruiken om de boeg te geleiden en om ongelijke duwbewegingen te voorkomen. Bekijk bovendien professionele cellisten en zie hoe de boog glijdt, hoe vloeiend de beweging eruitziet. Eindelijk met oefenen, vooral heel veel oefenen, kun je deze vloeiendheid ook bereiken!
Registreer je vooruitgang
Het is een goed idee om het spel van u of uw kind vanaf het begin vast te leggen, zodat vooruitgang kan worden gezien, gehoord en vooral gevierd! Het is belangrijk om erop te wijzen dat iedereen kan leren spelen. Als je met muziek omgaat, leer je ook andere essentiële vaardigheden. Zo zal je vermogen om je te concentreren, te luisteren en samen te werken met anderen ongetwijfeld verbeteren, naast je muzikale vaardigheden!
Zoek jij lessen op een ander instrument:
FAQ
- 1. Hoe begin ik?
- 2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
- 3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
- 4. Soorten lessen
- 5. Lenen en huren van instrumenten
- 6. Beginnen en oefenen?
- 7. Kinderen
- 8. Senioren
1. Hoe begin ik?
Het enige dat u hoeft te doen, is een rechtstreeks bericht sturen naar uw favoriete docent via zijn/haar profiel en de docent neemt binnen drie dagen contact met u op. Jij en je leraar maken dan een afspraak over de eerste les. Daarna kun je doorgaan met individuele losse lessen of een strippenkaart aan te schaffen.
2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
Na afloop van de eerste les met je docent, vindt de betaling plaats. De betaling vindt plaats via jouw profiel op de website. Al onze communicatie gebeurt via inloggen op onze website, wat voor alle partijen eenvoudiger en veiliger is. Zodra je een bericht verzendt naar een docent, wordt automatisch een niet-bindend studentenprofiel voor je aangemaakt. Het aanmaken van een studentenprofiel is tevens niet verplicht op lessen aan te schaffen.
Mochten er vragen zijn, kun je altijd onze klantenservice bellen tijdens de openingstijden.
3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
Prijzen variëren van leraar tot leraar en weerspiegelen meestal het niveau van ervaring en vraag. De docenten stellen zelf de prijs in waar nodig. Een laag prijsniveau is daarom niet een indicator van lage anciënniteit.
4. Soorten lessen
Muziekonderwijs biedt op dit moment alleen losse lessen aan, maar houd de website in de gaten voor eventuele veranderingen hierin in de toekomst.
5. Lenen en huren van instrumenten
Het is helaas niet mogelijk om instrumenten te huren of te lenen via Muziekonderwijs. Echter hebben sommige docenten wel de nodige instrumenten en hoef je dus niet je eigen instrument aan te schaffen of mee te nemen. Dit wordt meestal weergegeven in hun docentenprofiel.
6. Beginnen en oefenen?
Muziekonderwijs biedt lessen op alle niveaus aan, en als je specifieke vragen hebt of als je op zoek bent naar een intensieve cursus in speciale theorieën of technieken, kunnen wij je helpen de juiste leraar te vinden. Dit geldt ook als je hulp zoekt bij het voorbereiden van de examens voor muziekconservering of muziekstudies, als je het formulier vóór een opname moet laten opschonen, of als je alleen ondersteuning wilt om een enkel nummer voor een speciale gebeurtenis uit te voeren.
7. Kinderen
Al onze trainers zijn gecertificeerd en zijn pedagogisch gekwalificeerd om kinderen les te geven en voldoen aan onze toelatingseisen voor een schoon en kinderveilig certificaat. Sommige leraren hebben echter een vereiste voor de minimumleeftijd van de studenten en in dat geval wordt dit aangegeven in hun docentenprofiel. Als je gedetailleerde vragen hebt over leeftijd en pedagogische methoden, kun je rechtstreeks contact opnemen met de docent door een niet-bindend studentenprofiel te maken.
8. Senioren
Is het 40 jaar geleden dat je voor het laatst een instrument in handen had en wil je het plezier van het spelen verfrissen? Ongeacht je vereisten, kunnen onze docenten je helpen opnieuw te beginnen en de vreugde en blijdschap van muziek opnieuw te ervaren.
Contact?
Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!
Keer terug naar de voorpagina