Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Gitaarles

Cord H.

Geeft les in Contrabas Bas Piano Logic Ableton Live Bass Bass guitar Basgitaar

Welke liederen en stukken er gespeeld worden bepaal je zoveel mogelijk zelf. Hierbij maakt het in ee...


Amsterdam

22,50 euro

per 30 min.

Tiago L.

Geeft les in Gitaar Gehoorleer Muziektheorie Piano Keyboard Ukelele Guitar Ear training

Tiago heeft als doel zijn leerlingen vooral te inspireren en helpen om de "geheimen" van de gitaar t...


Amsterdam Tilburg

20,00 euro

per 30 min.

Goncalo

Geeft les in Gitaar Zang en gitaar Bas Songwriting Zang Vocals Singing Vocals and guitar

Lessen voor beginners en gevorderden van alle leeftijden van een professioneel docent en kunstenaar....


The Hague

20,00 euro

per 30 min.

Sebastiaan S.

Geeft les in Gitaar Guitar

Sebastiaan studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les kreeg van topgitar...


Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Eva A.

Geeft les in Gitaar Guitar

Hoi! Ik ben Eva, een gitariste uit Amsterdam. Muziek maakt mij gelukkig, en hoe meer mensen muziek m...


Amsterdam

20,00 euro

per 30 min.

Harm

Geeft les in Gitaar Guitar Ableton Live Muziektheorie Muziekproductie Music production Music Theory

Ik maak al muziek sinds ik 6 jaar oud ben. Muziek stimuleert verschillende delen van de hersenen. Al...


The Hague

15,00 euro

per 30 min.

Lennert K.

Geeft les in Gitaar Muziektheorie Songwriting Gehoorleer Bandcoaching Guitar Ear training Music Theory

Hallo (nieuwe) gitaristen! Mijn naam is Lennert Kemper, professioneel gitarist en gitaardocent uit d...


Voorburg

20,00 euro

per 30 min.

Mihael H.

Geeft les in Gitaar Zang en gitaar Muziektheorie Guitar Vocals and guitar Music Theory

Wil jij goed gitaar leren spelen en jouw favoriete nummers kunnen spelen? Goed les krijgen en tegeli...


Rotterdam

17,50 euro

per 30 min.

Sébastien W.

Geeft les in Gitaar Muziektheorie Gehoorleer Guitar Ear training Music Theory

"Ik vind het te gek om lessen te geven. In de gitaarles zal ik op improvisatie en eigen "sound" focu...


Charlois Rotterdam

15,00 euro

per 30 min.

Elias M.

Geeft les in Gitaar Piano Keyboard Bas Guitar Bass guitar Bass Basgitaar

In mijn lessen richt ik mij volledig op jouw wensen. Misschien weet jij al precies wat je wilt en he...


Amsterdam-Oost

17,50 euro

per 30 min.

De gitaar

De gitaar is een bekend instrument dat een grote rol speelt in vele muzikale omgevingen. Zijn veelzijdigheid maakt deel uit van vele genres waar het zowel in de ritmesectie en als solo-instrument werkt. Klassieke gitaristen benutten deze veelzijdigheid vooral goed - we horen zowel melodie als harmonische begeleiding op hetzelfde moment.

Leer de gitaar te bespelen

Wil je leren gitaar spelen? Of misschien speel je al en ben je op zoek naar gitaarlessen om je vaardigheden te verbeteren? Waarom dan niet leren met een ervaren, toegewijde leraar? Al onze docenten zijn bekwame, professionele docenten en professionele muzikanten. Leren met een professionele docent zorgt ervoor dat je snel voortgang kunt boeken.

Professionele, vertrouwde docenten

We zorgen ervoor dat al onze docenten allemaal een streng wervingsproces doorlopen. We zijn trots op ons toonaangevende beleid ten aanzien van bescherming en bescherming van kinderen en zorgen ervoor dat alle leerkrachten hetzelfde niveau van toewijding delen.

Vind jouw gitaardocent hier

  1. Gitaarles in Rotterdam
  2. Gitaarles in Amsterdam
  3. Gitaarles in Den Haag
  4. Gitaarles in Tilburg

Interesse in het leren van een ander muziekinstrument?

  1. Saxofoonles
  2. Pianoles
  3. Zangles
  4. Drumles

De juiste gitaar voor jou kiezen

Ben je op het punt je eigen gitaar te kopen? Het is belangrijk om een gitaar te vinden waar je van houdt en waarmee je je comfortabel voelt. Je kunt verschillende soorten en fabrikanten in je plaatselijke muziekwinkel uitproberen en het is altijd de moeite waard om je docent te vragen wat ze aanbevelen voordat je de gitaar koopt! Hier volgen enkele tips van ons waar u rekening mee moet houden voordat u een definitieve beslissing neemt:

Soorten gitaar

Er zijn drie hoofdtypen gitaren om te overwegen bij het kiezen van je gitaar. Klassieke gitaar, akoestische gitaar en elektrische gitaar. Klassieke gitaren hebben nylon snaren in tegenstelling tot metalen snaren en zijn naar verluidt goede beginnersinstrumenten. Akoestische gitaren hebben een iets andere vorm dan klassieke gitaren en zijn opgebouwd met stalen snaren. Elektrische gitaren hebben meestal een heel andere vorm dan akoestische/ klassieke gitaren, met een veel kleinere body. Ook deze zijn opgezet met metalen snaren. Lees hier meer over verschillende soorten gitaar ...

De klassieke gitaar

De klassieke gitaar wordt vaak aanbevolen voor de akoestiek als een beginnersinstrument. Hij lijkt gemakkelijker te spelen omdat hij nylon snaren en een breder fretboard heeft, waardoor akkoorden gemakkelijker te spelen zijn. Zoals eerder vermeld, zijn klassieke en akoestische gitaren behoorlijk verschillend. Als een beginner zijn er twee belangrijke verschillen om rekening mee te houden. De klassieke gitaar heeft een bredere toets waardoor het leren van akkoorden iets gemakkelijker wordt, omdat er voldoende ruimte is voor al je vingers en je gemakkelijk kunt zien welke vinger waarheen gaat. Hij heeft ook nylon snaren die veel zachter zijn dan stalen snaren. Dit betekent dat je vingers minder snel pijn doen bij uw eerste poging! Een ander voordeel van het starten op een klassieke gitaar is dat de nylon snaren het gemakkelijker maken om sneller een schoon geluid te krijgen. Een nadeel is echter dat de brede toets een grote hulp kan zijn, het kan ook een hindernis zijn - als je kleine handen hebt, is het misschien moeilijk om moeilijkere akkoorden te bereiken. Natuurlijk is de klassieke gitaar perfect als je klassieke stukken wilt leren spelen - vandaar de naam! Maar als je naar pop/ rock stukjes aan het werken bent, is het de moeite waard om over te stappen naar een akoestische of elektrische gitaar als je in eerste instantie een klassieke gitaar gebruikt. Het is niet nodig om een klassieke gitaar te versterken, hoewel je klassieke gitaren met ingebouwde pickups kunt kopen als dat nodig is. Zonder pick-ups zijn klassieke gitaren perfect voor kleine instellingen zoals het zingen van liedjes rond een kampvuur, in de woonkamer of op kleine locaties.

De akoestische gitaar

De akoestische gitaar is uitgerust met stalen snaren, die het in het begin moeilijker kunnen maken voor je vingers. Dit zal echter na verloop van tijd overgaan, omdat de huid op je vingers zal verharden en je dan niets meer zult voelen! Het is een geweldig idee om vanaf het begin met het opbouwen van de kracht in je vingers te beginnen, wat de akoestische gitaar in dat opzicht een goed beginnersinstrument maakt. Een ander voordeel van een akoestische gitaar is dat deze een kleinere toets heeft die het makkelijker kan maken om moeilijke akkoorden te bereiken als je kleinere handen hebt. Een ander voordeel van de akoestische gitaar is het toegevoegde volume. Akoestische gitaren zijn geschikt voor zowel kleine zalen als voor een groter publiek. Ze kunnen ook worden gekocht met een pickup die op hen is gemonteerd (dit wordt een elektro-akoestische gitaar genoemd), die vervolgens via een PA-systeem voor grotere locaties kan worden doorgezet. Akoestische gitaren worden vaak geassocieerd met folk/ countrymuziek, singer-songwriter muziek en pop.

De elektrische gitaar

De elektrische gitaar is uitgerust met metalen snaren, net als de akoestische gitaar. De snaren zijn echter fijner en de actie is lager, waardoor het veel gemakkelijker is om te spelen dan de akoestische gitaar. 'Actie' verwijst naar de hoogte van de snaren van het fretboard - wanneer het lager is, zijn de snaren gemakkelijker in te drukken, en wanneer het hoger is, moeilijker. Het fretboard is ook dunner, waardoor de navigatie beter beheersbaar is. De elektrische gitaar maakt zelf niet veel geluid - je moet hem aansluiten op een versterker om het gewenste geluid te krijgen. Het is ook belangrijk om de juiste versterker te kiezen, dus vraag advies aan je leraar over een goede beginnersversterker. Een van de voordelen van de elektrische gitaar is ook de grote variatie in geluid die je kunt bereiken - er is bijna een oneindig aantal effectpedalen om uit te kiezen waardoor je gitaar helemaal anders klinkt! Je kunt zelfs een 'pedaalbord' met je favoriete pedalen erin bouwen, zodat je snel van geluid kunt wisselen voor verschillende delen van een nummer.

Ouders opgelet!

Er is vaak wat angst rond een kind dat de elektrische gitaar wil leren spelen. Het is belangrijk om te onthouden dat uw kind mogelijk is geïnspireerd door naar zijn favoriete band te luisteren of ernaar te kijken. Deze inspiratie is goud omdat het zorgt voor een sterke motivatie - zelfs als het moeilijk wordt! Voor sommige studenten werkt een akoestische of klassieke gitaar simpelweg niet. Moderne productie van versterkers betekent ook dat het geluid kan worden geregeld. Veel beginnersversterkers worden ook geleverd met koptelefoonaansluitingen, waardoor je bijna in stilte kunt oefenen! Pedalen, effectpedalen en allerlei mogelijke accessoires zijn ook een uitkomst voor de elektrische gitaar. Het is de moeite waard wat ruimte te besparen in je budget voor sommige accessoires, een beetje verder in de rij om de interesse hoog te houden! Dit staat in contrast met de eenvoud van een goed gemaakte klassieke of akoestische gitaar. Als klassieke/ akoestische gitaar het instrument bij uitstek is, stel dan het beste budget in en gebruik het op een instrument van kwaliteit. Goed gemaakte instrumenten van bekende merken zullen waarde hebben en kun je de gitaar even makkelijk weer verkopen als tweedehands, mocht het toch niet helemaal bevallen. Evenzo is bij het zoeken naar een instrument binnen uw prijsklasse is het tweedehands aanbod een optie die de moeite waard is om te verkennen. Welke gitaar je ook kiest, het is aan te raden om je gitaar professioneel in te stellen. Het opzetten omvat het aanpassen van schroeven en verschillende elementen in de gitaar waardoor het comfortabeler wordt om te spelen. Vraag een aanbeveling van je docent of een lokale muziekwinkel aan de juiste persoon om dit voor je te doen. Onthoud: het belangrijkste is om een instrument te vinden waar je je comfortabel bij voelt, omdat je er vele uren mee zult doorbrengen!

De basis van gitaar spelen

Hier is een afbeelding met de verschillende delen van een akoestische gitaar. (Deze onderdelen hebben allemaal dezelfde naam op een elektrische gitaar). De 'frets' zijn de metalen staven die over het fretboard van de gitaar liggen. Als u de snaren daartussen duwt, verandert de toon van de snaar. Dit wordt fretting genoemd. Als u een noot op de eerste fret speelt, plaatst u uw vinger tussen de moer en de eerste fret. Van de dikste tot de dunste (laagst klinkend tot de hoogste), de snaren op een gitaar worden E, A, D, G, B en E genoemd. Je kunt de gitaar op het gehoor afstemmen (bijv. Met een piano en luisteren naar de juiste noten) of door een gitaar-tuner te gebruiken. Voor beginners wordt een tuner aanbevolen. Er zijn veel verschillende typen, afhankelijk van wat bij u past: clip-on-tuners, afstempedalen en zelfs smartphone-apps. Je stemt de gitaar door de stemmechanieken te draaien. Maak de koppen van de machine altijd los, zodat de toon lager is dan u wilt en draai deze dan vast totdat u de gewenste noot krijgt. Op deze manier ligt de spanning aan de juiste kant van de snaren.

Akkoorden lezen

Hier is een voorbeeld van sommige akkoorden die je als beginner kunt leren. Laten we naar het A-akkoord kijken. Uit de akkoordkaart zien we dat we drie reeksen moeten indrukken, namelijk D, G en B en dat dit op de tweede fret moet gebeuren. Boven de lage E-reeks (altijd aan de linkerkant van de kaart) is er een X. Deze X betekent dat de reeks niet moet worden gespeeld. Onder de A- en hoge E-snaren zien we een O. Dit betekent dat deze snaar opengelaten moet worden (dus niet gefrilt) en meespeelt met de gefretteerde tonen.

Tokkelen

Bij het tokkelen van de snaren doen we het over de klankholte van de gitaar. Het geluid in een akoestische gitaar wordt hier gecreëerd en het klinkt het duidelijkst als we hier tokkelen.

Barre akkoorden

Barre-akkoorden is een begrip dat spelers meestal leren kennen na het leren van de meer basistritten op een gitaar. In het begin zullen veel spelers een hekel hebben aan het spelen van deze, maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, zullen ze een essentieel onderdeel worden van de meeste gitaristen die spelen. Als je eenmaal de techniek kent, kun je eenvoudig alle meest fundamentele akkoorden spelen! Het moeilijke deel van deze techniek is om te leren om alle snaren met je eerste vinger te bedekken, goed genoeg dat de juiste toon van elk van hen zal klinken. Je kunt dan de juiste akkoordvorm toevoegen met je andere vingers en je bent weg! Als je je vingers goed genoeg hebt versterkt om dit te doen, kun je de akkoordvormen overal op en neer in de nek nemen en elk akkoord spelen dat je maar nodig hebt!

Advies voor beginnende gitaarstudenten

Als u nog niet zo vaak gitaar speelt, volgt hier wat advies en enkele trucs die u kunnen helpen.

Oefen dagelijks

Probeer ervoor te zorgen dat je elke dag oefent als dat mogelijk is. In het begin wordt aanbevolen dat u regelmatig en gedurende kortere tijd oefent. 10-15 minuten twee keer per dag is meestal voordeliger dan één uur, één dag per week oefenen. Plus je vingers moeten in kracht toenemen, dus het heeft geen zin om te lang te oefenen en pijnlijke vingers te krijgen, dan wil je de rest van de week niet meer spelen. Zorg ervoor dat je de gitaar altijd bij de hand hebt thuis - op die manier, wanneer je gemotiveerd bent, kun je het snel oppikken terwijl je in de stemming bent, in plaats van het te moeten vinden en het uit een koffer te vechten.

Wennen aan het spelen

Je vingertoppen zullen na verloop van tijd harder worden, waardoor oefenen langer mogelijk is. De verschillende akkoordvormen worden ook een tweede karakter, waardoor het gemakkelijker wordt om er doorheen te bewegen om een nummer te voltooien. Dit kost echter tijd en het is verstandig om geduldig te zijn - op deze manier kun je voorkomen dat je gefrustreerd raakt en jezelf pijn doet.

Train je vingers!

Afgezien van het feit dat de snaren hard aan uw vingertoppen zitten, zult u waarschijnlijk ook merken dat u kracht en flexibiliteit in uw vingers moet opbouwen. Als een gitarist zal je je vingers door een aantal behoorlijk uitdagende posities steken, maar je vingers zullen dit snel genoeg gewend raken.

Comfortabel worden

Sommige spelers vinden het gemakkelijker om te zitten in plaats van te staan. Vooral in het begin - het zal gemakkelijker zijn om te zien wat je vingers aan het doen zijn en je concentreren op je techniek tijdens het zitten. Zorg ervoor dat je je voeten stevig op de grond plant en zorg ervoor dat het gewicht van de gitaar op je schoot ligt. Als je voelt dat de gitaar naar beneden glijdt, kun je een lagere stoel nemen of je benen kruisen. Een ander nuttig ding om te hebben is een riem - zelfs als je zit, kan het helpen om je gitaar stabiel te houden.

Zorg voor je gitaar

Het is goed om een tas of koffer voor je gitaar te hebben (hardcase, softcase, gig-bags of iets dergelijks). Op deze manier heb je de mogelijkheid om het te vervoeren. Het is ook een goed idee om een gitaarstandaard of muurhanger te bemachtigen, zodat deze super toegankelijk is in je huis, plus je kunt er ook nog eens leuk mee pronken! Dit voorkomt ook dat je het tegen een muur of meubels moet leunen, waar het zou kunnen omvallen of beschadigd raken.

Zorg altijd voor een reserve set snaren

Het is altijd een goed idee om een reserve set snaren in je gitaarkoffer te hebben. Mocht een van uw snaren breken, dan kun je dit snel oplossen!

Je motivatie verzorgen

Ten slotte is het belangrijk om je motivatie voor gitaarspelen te behouden. De beste manier om dit te doen, is door liedjes te spelen die je leuk vindt en door regelmatig nieuwe nummers toe te voegen aan je dagelijkse bezigheden. Het kan ook leuk zijn om deze nummers samen met het originele nummer te spelen! Onze gitaarleraren op Muziekonderwijs.nl beloven je enthousiast te houden over de gitaar en helpen je de nummers te spelen waar je van houdt! Neem vandaag nog contact op met een gitaardocent voor je eerste les voor de halve prijs!

Contact?

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik volg sinds februari gitaarles bij Lennert Kemper via muziekonderwijs. De lessen zijn leuk, leerzaam en hebben ervoor gezorgd dat ik veel meer plezier in het gitaarspelen heb gekregen. Verder werkt de site makkelijk qua betalingen en rooster.Al met al ben ik heel erg te vreden met Lennert als docent!""

5 van 5

Joey Poot - Leerling bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk