Reactietijd uitgelegd

Handleiding voor gemiddelde reactietijd

.

1. Hoe wordt mijn gemiddelde reactietijd berekend?
De gemiddelde reactietijd wordt berekend vanaf het moment dat een nieuwe leerling het eerste bericht stuurt, tot wanneer je het eerste antwoord stuurt. Als het geen leerling is die je de mogelijkheid hebt les te geven, en je besluit ze door te sturen naar een collega, laat dan de leerling dan weten dat je hun bericht hebt ontvangen maar helaas niet aan hun verzoek kunt voldoen en dat je ze hebt doorgestuurd. 
Af en toe kun je een bericht ontvangen van een bestaande leerling die zijn inloggegevens is vergeten en je daarom een bericht heeft gestuurd vanuit een nieuw profiel. Het lijkt misschien natuurlijk om het gesprek voort te zetten met het oorspronkelijke profiel, maar houd er rekening mee dat het achterlaten van een eerste bericht zonder antwoord, jouw gemiddelde reactietijd negatief beïnvloed. Alle eerste berichten tellen mee - ook de berichten die automatisch door het systeem worden gegenereerd wanneer de leerling een strippenkaart koopt, dus zorg ervoor dat je ook hierop reageert. De tijd stopt zodra je een bericht via de inbox hebt verzonden.

2. Waar wordt mijn gemiddelde reactietijd weergegeven?
Je gemiddelde reactietijd wordt weergegeven voor toekomstige leerlingen op je profiel. Uit feedback van leerlingen blijkt dat responstijd een factor is waarmee rekening wordt gehouden wanneer leerlingen beslissen welke docenten een bericht sturen. We weten dat een snelle responstijd het aantal lessen dat je geeft toeneemt, maar ook het aantal berichten dat je ontvangt. Je kunt jouw gemiddelde reactietijd bijhouden vanuit je account op Muziekonderwijs.nl. Je tijd wordt dagelijks bijgewerkt en staat direct naast het welkomstbericht op je dashboard. .

3. Hoe verbeter ik mijn gemiddelde reactietijd?
Elk eerste bericht telt. We weten dat het leven onder druk staat en er zijn zoveel ballen om in de lucht te houden, maar de data laat ons zien dat het belangrijk is om in gedachten te houden: hoe lager je gemiddelde reactietijd, hoe groter je lijst met leerlingen zal worden en dus ook het aantal lessen dat je gaat geven. Als je dat nog niet doet, raden we aan om je te focussen op je responstijd de komende maanden op het platform. Je zal zien wat eeneen verschil het kan maken.

4. Waarom is mijn gemiddelde reactietijd omhoog gegaan?
Zoals we eerder hebben uitgelegd, telt elk eerste bericht dat in je inbox binnenkomt mee voor je gemiddelde reactietijd. Of het nu gaat om een compleet nieuwe leerling, een bestaande leerling (maar dan vanuit een nieuw profiel), of een melding van een aankoop. Als je een toename in je gemiddelde reactietijd ziet, wordt dit hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een bericht waarop niet is gereageerd.
Het kan ook gebeuren als een bericht, dat eerder een positief effect had op je gemiddelde responstijd, meer dan drie maanden oud is. Als je na je controle van de eerste berichten de reden voor een toename van jouw gemiddelde reactietijd niet kunt zien, schrijf ons dan op [email protected] en we zullen er samen naar kijken.


Meer vragen?


Mail ons via [email protected]