Leer meer over de ukelele met Muziekonderwijs.nl

tromme underviser

Leer meer over de ukelele met Muziekonderwijs.nl

Leren om ukelele te spelen is veel gemakkelijker dan andere instrumenten. Het is een klein instrument dat je overal bij je kunt dragen en met goede ukelele-educatie zul je snel enkele individuele liedjes op de ukelele leren. De ukelele lijkt uiterlijk erg veel op de gitaar. Echter zijn er wel veel verschillen tussen de ukelele en de gitaar. Ukeleles zijn namelijk kleiner en hebben minder snaren. Hun snaren zijn dan meestal ook van nylon en niet van staal, zoals het bij de gitaar wel het geval is.

Inhoud

  1. De juiste ukelele kiezen

  2. Hoe duur is een ukelele?

  3. Tips voor het spelen van de ukelele

  4. Advies voor beginners

  5. Leer ukelele spelen bij jou in de buurt


1. De juiste ukelele kiezen

De ukelele is er in vier verschillende soorten: soprano, concert of alto, tenor en bariton. Het is belangrijk om het verschil tussen deze soorten te kennen voordat je er een aanschaft en zodat je ook niet voor verassingen komt te staan. De ukelele is meestal relatie betaalbaar, is gemakkelijk mee te nemen en ook geschikt voor kinderen. De soprano is de kleinste soort ukelele. Daarna komt de concert/alto, dan de tenor en als laatste de bariton. Dat is de grootste soort ukelele. Hoe groter de ukelele, hoe dieper de toon. Kijk bij het kiezen van de ukelele niet alleen naar de prijs maar ook naar het merk. Het merk zegt bij de ukelele, net als bij vele andere muziekinstrumenten, veel over de ukelele. Merken als Kala, Mahalo, Lanikai, Pono, Kamaka, Luna en Kanilea zijn de meest voorkomende en ook de beste merken.


2. Hoe duur is een ukelele?

Een goede ukelele heeft u voor rond de €100. Dat is een goede indicatie voor een ukelele die het naar behoren zou moeten doen en goed geluid zou moeten produceren. Voor onder de €50 heeft het weinig zin om een ukelele te zoeken. Er zullen natuurlijk altijd wel uitzonderingen zijn, maar meestal zijn de goedkopere ukeleles van slechtere kwaliteit en dat is vaak ook te horen. Je kunt dan bijvoorbeeld niet eens de E-snaar op één toonhoogte houden etc.


3. Tips voor het spelen van de ukelele

Een belangrijke tip voor de ukelele is, net als bij vele andere muziekinstrumenten, om eerst goed de basics te leren. Daarnaast is een geduldige aanpak ook belangrijk. Ga dus niet te gehaast van start en verwacht niet dat je het binnen een paar dagen hebt geleerd. Ook moet je weten welk type ukelele je wilt aanschaffen en waarom wil je juist een ukelele en niet bijvoorbeeld een gitaar? Een andere goede tip is om te luisteren naar andere ukelele muzikanten. Door heb te observeren, zie je ook hoe zij het instrument bespelen en kun je altijd weer iets niets oppikken en leren. Als je dan zelf aan de gang gaat met het bespelen van de ukelele, neem dan eens jezelf op. Achteraf kun je zien wat je goed en niet goed hebt gedaan en dat kan je de volgende keer weer aanpakken.


4. Advies voor beginners

Op zoek naar deskundige en professionele lessen vanaf het begin kan niet sterk genoeg worden aanbevolen. Dit zal u ongetwijfeld tijd, moeite, zweet en letterlijk tranen besparen!
Bij Muziekonderwijs hebben we een groep professionele violisten die door het hele land opereren en een geweldige combinatie van educatieve eigenschappen en kwalificaties bieden, met een passie voor het met enthousiasme en snelheid overdragen van hun vaardigheden.
Blader door onze docenten HIER en chat rechtstreeks met de docenten door een profiel te maken.


5. Leer ukelele spelen bij jou in de buurt

Vind vandaag nog een professionele en ervaren ukelele docent bij jou in de buurt!