Majeur toonladder

Majeur toonladder


De majeur toonladder is een van de belangrijkste schalen in alle muziekgenres, dus het is belangrijk dat we begrijpen hoe we het moeten spelen, evenals de theorie achter hoe het werkt.

De majeur toonladder bestaat uit de volgende intervallen:

1-2-3-4-5-6-7.

Dus in C majeur zouden de noten zijn: C- D- E- F - G- A- B en dan herhaalt de schaal een octaaf hoger.

In het onderstaande diagram kunnen we de noten van de hoofdschaal in alle twaalf toetsen zien met hun interval erboven. Kijk of je alle twaalf op je instrument kunt spelen en probeer echt vertrouwd te raken met het geluid.


Toonladders

Deze tabel behandelt alleen de basis die je op weg kan helpen met de majeur toonladder. Later komt er nog een uitgebreidere blog over dit onderwerp, hierdoor kun je nog meer leren over de majeur toonladder.Vind de juiste muziek educatie


Wil je leren hoe je een instrument bespeelt? Misschien kun je het al een beetje, maar wil je je vaardigheden verbeteren? We hebben veel getalenteerde en ervaren leraren in het hele land. Vind vandaag een leraar in jouw stad!


Over ons

Muziekonderwijs.nl is een online platform waar leerlingen en muziekdocenten elkaar kunnen vinden. De lessen vinden plaats thuis bij de leerling, bij de docent of in een repetitieruimte gekoppeld aan de docent. We kunnen onze dag doorbrengen met studenten in het hele land praten over hoeveel ze van muziek houden en we hebben honderden mensen geholpen om contact te maken met de perfecte, professionele leraar voor hen. We helpen jou ook graag! Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]