Leer meer over de natuurlijke mineur toonladder

Leer meer over de natuurlijke mineur toonladder

Hopelijk heb je onze eerdere blogs gelezen over de pentatonische toonladders en de majeur toonladder. Als dat niet het geval is, raden we je aan eerst deze te lezen en deze eerst te oefenen voordat je deze blog aanpakt.

Ten eerste moeten we, net als bij de eerder beschreven andere toonladders, de intervallen kennen die de toonladder vormen. Deze zijn als volgt:

1-2-b3-4-5-b6-b7.

Als we A als uitgangspunt nemen, ziet de toonladder er als volgt uit::

A-B-C-D-E-F-G.

Als je de noten hier nu bekijkt, kun je dan denken aan een andere toonladder waar deze noten bij horen? Probeer dit uit te zoeken voordat je naar beneden scrolt om naar het antwoord te kijken.

Het antwoord is C majeur. Maar bedenk, als we onze Aeolian / natuurlijke mineur op A begonnen zijn en dezelfde tonen hebben als de C majeur toonladder, kun je dan nagaan hoe deze gerelateerd zijn?

Deze twee toonladders zijn op de volgende manier gerelateerd, onze Eolische / Natuurlijke mineur begint op de 6e noot van onze grote toonladder.

Akkoorden in Aeolian:

Als we een nummer leren door naar een akkoordkaart te kijken of op gehoor te trainen, luisteren we naar de akkoorden en de melodie. We hebben de noten die deel uitmaken van deze toonladder al besproken, maar we moeten ook de akkoorden kennen die op elke toon van de toonladder kunnen worden gevormd. We zullen de voorbeeldsleutel van A-mineur blijven gebruiken, maar bedenk dat het akkoordtype en -interval waarop het betrekking heeft van toepassing is op alle toetsen.

Stap Akkoord
I A mineur
II B verminderd
III C majeur
IV D mineur
V E mineur
VI F majeur
VII G majeur

Tot slot, als je al bekend bent met de majeur toonladder. Alles wat je moet doen om onze natuurlijke mineur toonladder te leren, is dezelfde noten spelen, echter vanaf de 6e.


De juiste muziek educatie


Wil je leren hoe je een instrument bespeelt? Misschien kun je het al een beetje, maar wil je je vaardigheden verbeteren? We hebben veel getalenteerde en ervaren leraren in het hele land. Vind vandaag een leraar in uw stad!


Wie zijn wij?


Het office-team van Muziekonderwijs.nl zijn allemaal professionele muzikanten en leraren. We zijn ook van mening dat we de beste baan ter wereld hebben. We kunnen onze dag doorbrengen met studenten in het hele land praten over hoeveel ze van muziek houden en we hebben honderden mensen geholpen om contact te maken met de perfecte, professionele leraar voor hen. We helpen je ook graag! Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected].