Leer 'Free Fallin' spelen op de Ukelele

'Free Fallin' is een lied geschreven door Tom Petty en Jeff Lynne en werd voor het eerst uitgebracht op het debuut solo-album van Tom Petty, Full Moon Fever, in 1989. Het lied verwijst naar verschillende delen van Los Angeles, waaronder The Valley, Reseda en Ventura Boulevard. Volgens Petty gaat het lied niet over een specifieke persoon, maar over de dingen die hij zou meemaken tijdens zijn dagelijkse reis door de straten van Los Angeles.

Luister het nummer hier:




Hoe je het nummer speelt

Dit zijn de 3 akkoorden die je moet leren voor het nummer. Als je het nummer op dezelfde manier wilt spelen als Tom Petty, stop dan een capo op de derde fret van je ukelele.

Het nummer gebruikt dezelfde drie akkoorden in dezelfde volgorde, dus als je eenmaal hebt geleerd hoe je de intro moet spelen, kun je het hele nummer spelen. Luister naar het liedje om het ritme onder de knie te krijgen. Geniet ervan!


Intro

D G G D A


Couplet 1

She's a good girl, loves her Mama
Loves Jesus, and America too
She's a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses, and her boyfriend too.


Couplet 2

It's a long day, livin' in Reseda
There's a freeway runnin' through the yard
And I'm a bad boy, cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart


Refrein

Now I'm free, free fallin'
Yeah, I'm free, free fallin'


Couplet 3

All the vampires walking through the valley
They move west down Ventura Boulevard
All the bad boys are standing in the shadows
All the good girls are home with broken hearts


Refrein

Now I'm free, free fallin'
Yeah, I'm free, free fallin'


Couplet 4

I wanna glide down over Mulholland
I wanna write her, her name in the sky
I wanna free fall out into nothin'
Oh, I'm gonna leave this, this world for a while


Refrein

Now I'm free, free fallin'
Yeah, I'm free, free fallin'


How To Find Relevant Music Education


Wil je leren hoe je de ukelele speelt? Of speel je de ukelele al, maar wil je je vaardigheden verbeteren? Bij Muziekonderwijs.nl hebben wij veel getalenteerde en ervaren leraren in heel het land. Vind vandaag nog een leraar bij jou in de buurt!








Who Are We?


Het team van Muziekonderwijs.nl bestaat uit allemaal professionele muzikanten en docenten. We zijn ook van mening dat we de beste baan ter wereld hebben. We krijgen de kans om onze dag door te brengen met studenten in het hele land. Honderden mensen hebben wij geholpen met het vinden van een leraar die perfect bij de leerling paste. Jou helpen wij ook graag! Neem contact met ons op en vertel ons uw verhaal. 085 833 99 83 of stuur ons een e-mail naar [email protected] . We kunnen niet wachten om iets van je te horen!