Wil je ook online lessen?
Dit jaar hebben duizenden leerlingen genoten van online muziekles via ons online portal op Muziekonderwijs.nl.

Je kunt elk apparaat dat geschikt is voor internet gebruiken en daar is geen dure apparatuur voor nodig!
Veel van onze leerlingen zeggen dat ze zelfs sneller vooruitgang boeken als ze online leren.

Nog niet overtuigd?
Je kunt nu profiteren van onze aanbieding voor de eerste online les van 30 minuten, voor de helft van de prijs!

Bekijk ons aanbod van docenten die ook online les aanbieden

Het woord ‘ukelele’

Het woord ukelele komt uit Hawaï, waar de ukelele van oudsher ook al heel populair is. Het betekent letterlijke ‘springende vlo’, iets wat je je wel kan voorstellen bij zo’n kleine gitaar. Volgens koningin Liliuokalani, de laatste koningin van Hawaï, betekent het echter iets anders. Zij noemde het namelijk de ‘gift van ver’. Dit zou kunnen komen omdat de ukelele oorspronkelijk is ontstaan uit een braguinha, die is meegenomen door Portugese immigranten in 1879. De ukelele werd toen al snel populair en verspreidde zich snel.

Verschil met een gitaar

Een ukelele is allereerst flink wat kleiner dan een gitaar, je kunt hem meenemen in een rugzakje. De stemming van een ukelele lijkt op die van een gitaar. De verhoudingen zijn namelijk gelijk aan de vier hoogste snaren van een gitaar. De bovenste snaar is dan wel nog een octaaf hoger gestemd. De populairste stemming is de C-stemming, namelijk G C E A, maar iets wat ook vaak voorkomt is de stemming in D, waarin alle snaren een toon hoger staan, namelijk A D F# B.

Zomerse muziek maken

De ukelele is een instrument wat heel geschikt is voor het maken van zomerse en tropische feestelijke muziek. Je kunt in je eentje al muziek maken en nummers spelen op een ukelele, maar het kan ook in groepen. In Hawaï is het de normaalste zaak om met wat vrienden en een aantal ukeleles spontaan samen te gaan spelen. Je kunt les krijgen in ukelele bij Muziekonderwijs.nl. Op de site kun je bekijken wat er mogelijk is. Wil je nog meer weten? Neem dan vooral contact met onze administratie op op [email protected] of op 085 833 99 83.

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen | Founder