Wil je ook online lessen?
Dit jaar hebben duizenden leerlingen genoten van online muziekles via ons online portal op Muziekonderwijs.nl.

Je kunt elk apparaat dat geschikt is voor internet gebruiken en daar is geen dure apparatuur voor nodig!
Veel van onze leerlingen zeggen dat ze zelfs sneller vooruitgang boeken als ze online leren.

Nog niet overtuigd?
Je kunt nu profiteren van onze aanbieding voor de eerste online les van 30 minuten, voor de helft van de prijs!

Bekijk ons aanbod van docenten die ook online les aanbieden

Leren drummen in Groningen

Heb jij altijd al van drummen gehouden? Ben jij een beginner die wil leren drummen. Of je nou geïnspireerd bent door klassieke rock van de jaren 90, de beats en grooves van RnB of de swing van de wereld van Jazz, de drums komen hier allemaal terug in voor. Drummen is één van de meest ontspannende dingen die je kan doen. Ons team een drumleraren in Groningen zijn daarom ook gespecialiseerd in verschillende drum soorten zodat je les krijgt van iemand die weet van de drum stijl die jij wilt leren. Drummen is een combinatie van muzikaliteit en fysieke kracht. Onze Groningse drum leraren zijn hier bekend mee en helpen je graag met de basis, timing, gevoel en ritme. Dit doen zij met een techniek die minimale fysieke inzet nodig heeft waardoor blessures geminimaliseerd en zelfs voorkomen kunnen worden. Van ons krijg je voor je eerste drumles 50% korting. Stuur een bericht naar een drumleraar in Groningen en ontvang je kortingscode!

Een sterke kwalitatieve drumleraar

Een sterke kwalitatieve drumleraar. Dit geldt vooral voor beginnende drummers. Beginnen met een goede basis die op een leuke en aansprekende manier overgebracht wordt, scheelt op lange termijn veel uren aan frustratie en tijd. Al onze drumleraren in Groningen zijn professioneel getraind en maken zelf ook muziek. Een leraar die professioneel is en zelf muziek maakt betekent echter niet dat zij ook goed les kunnen geven. Daarom zijn onze Groningse drumleraren ook communicatief vaardig en kunnen zij theorie, concepten en opdrachten op een duidelijke en simpele manier uitleggen. Dit doen zij gepaard met een hoog enthousiasme om de ervaring per leerling te personaliseren. Wij bij Muziekonderwijs.nl geloven dat wij het beste team aan drumleraren in Groningen hebben. Probeer het uit! Neem vandaag contact met één van onze drumleraren op in Groningen en wij sturen jou een voucher met 50% korting voor een les!

Waarom drummen?

Drums, een van de luidste maar onmiskenbaar coolste instrumenten. In elke band is het de drummer die de groove legt en de groep bij elkaar houdt. Want wat zou een band zijn zonder zijn drummer? Drummen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om van energie en stress af te komen. Om vol vertrouwen en strak te kunnen spelen heb je discipline, oefening en motivatie nodig. Naast het plezier van het spelen levert het instrument je ook sociale contacten op aangezien de meeste drummers die je ontmoet in meer dan één band actief zijn. Daardoor kun je met meer mensen spelen en meer muziek maken! De drums zijn een oud instrument. Het is een van de eerste instrumenten waar de mens mee in contact is gekomen. Het drumstel echter, is een relatief nieuw instrument. Daarnaast is het drumstel meer een achtergrond instrument die samen met de bas de basis legt voor andere instrumenten. Een drumstel bestaat uit veel verschillende delen. Net als het palette van een kunstenaar, bepaal jij hoe jouw drumstel eruit komt te zien. Je kan verschillende kleuren en texturen toepassen om de sound te krijgen waar jij naar op zoek bent.

Ben je al een drummer?

Het maakt niet uit hoe oud je bent, leren doe je nooit genoeg. De bekendste drummers wereldwijd blijven ook constant kijken naar hoe andere drummers het doen en nemen hierbij bepaalde technieken over. Dit is een goede richtlijn voor elke drummer. Wij van Muziekonderwijs.nl hebben een team van professionele drummers in Groningen klaarstaan die bereid zijn jouw te helpen om je drumtechnieken naar een hoger niveau te tillen. Wat je doel ook mag zijn, een drumleraar vinden die jou helpt met het bereiken van je doelen zal er zeker voor zorgen dat je vooruitgang boekt met jouw drum skills.

Professionele en betrouwbare drum leraren

Veiligheid en het beschermen van kinderen is bij ons van groot belang. Hierom vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waar het nodig is. Wij willen dat iedereen in onze community op een professionele manier gitaarles krijgt in een veilige en betrouwbare omgeving. Een eigen drumstel wordt altijd aanbevolen, omdat je dan tussen de lessen kunt oefenen. Als beginner raden wij aan niet direct een drumstel te kopen. Pas als je zeker weet dat dit het instrument is dat je wilt beoefenen, moet je de aankoop maken. Als je twijfelt of advies wilt, neem dan gerust contact op met je drumleraar op Muziekonderwijs.nl.

Heb ik mijn eigen drumstel nodig?

Een eigen drumstel wordt altijd aanbevolen, omdat je dan tussen de lessen kunt oefenen. Als beginner raden wij aan niet direct een drumstel te kopen. Pas als je zeker weet dat dit het instrument is dat je wilt beoefenen, moet je de aankoop maken. Als je twijfelt of advies wilt, neem dan gerust contact op met je drumleraar op Muziekonderwijs.nl.

Hoe kies ik het juiste drumstel

Als je begint met drummen is het belangrijk dat de maat van het drumstel aansluit bij de speler. De bas, snare en hi hats zijn drie onderdelen van het drumstel die bij de meest populaire muziek gebruikt wordt. Het is daarom belangrijk dat deze op een goede manier gepositioneerd staan. Een regel is dat als de bas meer dan 20’’ is in diameter, een kind niet goed bij het hele drumstel kan komen. Vraag hulp van een drummer of een medewerker in de winkel als je een drumstel koopt. Er zijn junior drumstellen te koop voor jong talent. Jazz en breakbeat drumstellen hebben vaak een smallere bas waardoor kleinere spelers beter bij het drumstel komen.

Interesse in het leren van een ander instrument in Groningen?

Wij bieden met trots een wijd aanbod aan verschillende instrumenten aan in Groningen. Neem een kijkje bij de onderstaande instrumenten.

 1. Gitaarles in Groningen
 2. Saxofoonles in Groningen
 3. Zangles in Groningen
 4. Pianoles in Groningen

FAQ


 • 1. Hoe begin ik?
 • 2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?
 • 3. Waarom zijn er verschillende prijzen?
 • 4. Soorten lessen
 • 5. Lenen en huren van instrumenten
 • 6. Beginnen en oefenen?
 • 7. Kinderen
 • 8. Senioren

1. Hoe begin ik?

Het enige dat u hoeft te doen, is een rechtstreeks bericht sturen naar uw favoriete docent via zijn/haar profiel en de docent neemt binnen drie dagen contact met u op. Jij en je leraar maken dan een afspraak over de eerste les. Daarna kun je doorgaan met individuele losse lessen of een strippenkaart aan te schaffen.

2. Ben je gebonden door het kopen van lessen of het creëren van een account?

Na afloop van de eerste les met je docent, vindt de betaling plaats. De betaling vindt plaats via jouw profiel op de website. Al onze communicatie gebeurt via inloggen op onze website, wat voor alle partijen eenvoudiger en veiliger is. Zodra je een bericht verzendt naar een docent, wordt automatisch een niet-bindend studentenprofiel voor je aangemaakt. Het aanmaken van een studentenprofiel is tevens niet verplicht op lessen aan te schaffen.

Mochten er vragen zijn, kun je altijd onze klantenservice bellen tijdens de openingstijden.

3. Waarom zijn er verschillende prijzen?

Prijzen variëren van leraar tot leraar en weerspiegelen meestal het niveau van ervaring en vraag. De docenten stellen zelf de prijs in waar nodig. Een laag prijsniveau is daarom niet een indicator van lage anciënniteit.

4. Soorten lessen

Muziekonderwijs biedt op dit moment alleen losse lessen aan, maar houd de website in de gaten voor eventuele veranderingen hierin in de toekomst.

5. Lenen en huren van instrumenten

Het is helaas niet mogelijk om instrumenten te huren of te lenen via Muziekonderwijs. Echter hebben sommige docenten wel de nodige instrumenten en hoef je dus niet je eigen instrument aan te schaffen of mee te nemen. Dit wordt meestal weergegeven in hun docentenprofiel.

6. Beginnen en oefenen?

Muziekonderwijs biedt lessen op alle niveaus aan, en als je specifieke vragen hebt of als je op zoek bent naar een intensieve cursus in speciale theorieën of technieken, kunnen wij je helpen de juiste leraar te vinden. Dit geldt ook als je hulp zoekt bij het voorbereiden van de examens voor muziekconservering of muziekstudies, als je het formulier vóór een opname moet laten opschonen, of als je alleen ondersteuning wilt om een enkel nummer voor een speciale gebeurtenis uit te voeren.

7. Kinderen

Al onze trainers zijn gecertificeerd en zijn pedagogisch gekwalificeerd om kinderen les te geven en voldoen aan onze toelatingseisen voor een schoon en kinderveilig certificaat. Sommige leraren hebben echter een vereiste voor de minimumleeftijd van de studenten en in dat geval wordt dit aangegeven in hun docentenprofiel. Als je gedetailleerde vragen hebt over leeftijd en pedagogische methoden, kun je rechtstreeks contact opnemen met de docent door een niet-bindend studentenprofiel te maken.

8. Senioren

Is het 40 jaar geleden dat je voor het laatst een instrument in handen had en wil je het plezier van het spelen verfrissen? Ongeacht je vereisten, kunnen onze docenten je helpen opnieuw te beginnen en de vreugde en blijdschap van muziek opnieuw te ervaren.

Als jij nog vragen hebt

Als jij nog vragen hebt neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik ben sinds april 2017 aangesloten als docent bij muziekonderwijs .nl en ik ben erg enthousiast over deze samenwerking! De communicatie verloopt altijd vlot en ze zijn altijd bereid om mij te helpen waar nodig. Muziekonderwijs .nl is een heel professioneel en klantvriendelijk bedrijf.!"

5 van 5

Frédérique Klooster - Docent bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen | Founder