Harpdocenten in Hilversum
Onze excuses...
Wij hebben op dit moment geen harpdocenten in Hilversum met plek voor nieuwe leerlingen.
Online harpdocenten
Met onlineonderwijs maakt locatie niet uit, en je kunt meteen beginnen.
Klavecimbel, Piano, Solfège, Muziektheorie
Prehistorisch instrument
Harpen bestaan al duizenden jaren, vanaf de prehistorie. Toen gebruikten jagers hun jachtbogen om muziek te maken. Een boog heeft natuurlijk maar één snaar, maar door meerdere bogen achter elkaar te plaatsen werden er al verschillende tonen gemaakt. Later werd dit aangepast tot een boogharp, een boog met daaraan meerdere verschillende snaren. Dit was het eerste echte soort harp, en de eerste harpen die zo zijn gemaakt zijn al van 4000 voor Christus uit Egypte.
Haken en pedalen
In de Middeleeuwen waren harpen (net als bijvoorbeeld de doedelzak) diatonisch gestemd. Dit betekende dat een harp eigenlijk maar in één toonsoort kon spelen. Dit was lange tijd geen probleem, maar door de opkomst van polyfonie waren er ook meerdere toonsoorten tegelijkertijd nodig. Hiervoor moesten noten verhoogd en verlaagd worden tijdens het spelen. Dit werd eerste gedaan door gewoon met je vingers op een snaar te drukken, maar dat is nogal lastig tijdens het spelen. Een snelle oplossing was het toevoegen van haken om te druk te creëren. Een echte oplossing werd pas gevonden in de 19e eeuw, door Sébastien Erard, toen hij de dubbelpedaalharp uitvond.
Engelenmuziek
Muziek van een harp wordt vaak engelenmuziek genoemd en wordt ook gezien als iets waar je jezelf helemaal in kan verliezen tijdens het luisteren. De harp is een bijzonder instrument wat je niet zo vaak ziet, maar bij Muziekonderwijs.nl kun je er wel les in krijgen. Je kunt lessen krijgen op een manier die je zelf fijn vindt, dat kan zijn wekelijks op een vaste tijd, of maandelijks wanneer het uitkomt. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met onze administratie op 085 833 99 83 of op [email protected].