Matthias B.

(3 reviews)
Geeft les aan volwassenen en kinderen
Geeft les in het Nederlands en Engels
Geeft les op elk niveau
Bevoegd docent in saxofoon, saxofoon, compositie, composition, muziektheorie, bandcoaching, muziektheorie
Vanaf 25,60 EUR / 30 min. exclusief BTW

De prijs is inclusief 20% korting op een cursus.

Reageert in 37 uur. en 7 min.

Locatie

Online

Bij docent

1012HE Amsterdam Amsterdam

Matthias tags

Geeft les aan volwassenen en kinderen
Geeft les in het Nederlands en Engels
Geeft les op elk niveau
Gespecialiseerd in Jazz
Vanaf 25,60 EUR / 30 min. exclusief BTW

De prijs is inclusief 20% korting op een cursus.

Reageert in 37 uur. en 7 min.

Over Matthias B.

Droom je ervan om je favoriete pop songs te kunnen vertolken op de saxofoon? Heb je altijd al die wondermooie sonate van Bach willen spelen? Of wil je gewoon kunnen improviseren zoals de echte jazz cats? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Mijn naam is Matthias Van den Brande, ik ben afkomstig uit België en woon sinds 2013 in Nederland. Ik speel al bijna 20 jaar saxofoon en ik geraak nog steeds verwonderd door de magie van muziek en het samen musiceren. Ik vind het dan ook te gek om mijn passie te kunnen delen met anderen, dit als uitvoerend musicus en als docent. Als leraar heb ik al vele jaren ervaring in het onderwijzen van saxofoon, muziektheorie, jazztheorie, compositie/arrangement, improvisatie en ensemble. Ik geef vaak privélessen, maar ben ook verbonden aan verschillende muziekacademies in zowel Nederland als Vlaanderen.

In 2017 ben ik maxima cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de afdeling jazz saxofoon. Daarvoor haalde ik mijn Bachelor aan het Conservatorium van Antwerpen en studeerde ik een half jaar in Temple University (Philadelphia, VS) bij saxofoonlegende Dick Oatts. Ik ben inmiddels al vele jaren actief als professioneel saxofonist maar ook als componist en arrangeur word ik vaak gevraagd.
In 2020 behaalde ik een extra Educatieve Master aan het Conservatorium van Antwerpen, een gespecialiseerde opleiding die zich compleet focust op het doceren van muziek.

Wat kan je verwachten?
De saxofoon is één van de mooiste en meest expressieve instrumenten die er zijn. Net als bij de menselijke stem, heeft elke saxofonist een eigen en originele sound, die we in de les ook verder gaan ontwikkelen en verfijnen. Daarnaast onthul ik stap voor stap alle geheimen van de muziek: melodie, harmonie, ritme, noten lezen, uit het hoofd spelen, improviseren, componeren, … Dit alles op maat en in overleg met de jou.
Muziek is een wereld waarin zoveel te ontdekken valt dat het nooit saai wordt! Maar wees niet ongerust, zelfs tijdens je eerste les zorgen we ervoor dat je al iets kan spelen. Mooie muziek maken kan namelijk op elk niveau!
En één ding verliezen we in de les nooit uit het oog: plezier maken!!

Wie kan op les komen?
Iedereen, als je maar van muziek houdt!
Ik heb ervaring met zowel kinderen als volwassenen, van beginners tot gevorderden.
Jij bent dus meer dan welkom!

Tip: Voor heel jonge kinderen is de saxofoon soms wat te groot om vast te houden, daarom is 8 jaar meestal een goede leeftijd om te beginnen. Wil je je kind toch al eerder op muziekles sturen? Aarzel niet om me te contacteren, dan bespreken we samen wat er mogelijk is!

Wat als je nog geen saxofoon hebt?
Het is niet noodzakelijk om direct een saxofoon te kopen. Tijdens de proefles maken we kennis met de sax en alles wat erbij komt kijken d.m.v. mijn eigen instrument(en). Op het einde van deze les kunnen we ook even bespreken waar je terecht kan voor alle benodigdheden.

Tip: Het is mogelijk om een saxofoon te huren met aankooprecht. Dat wil zeggen dat je de saxofoon een aantal maanden huurt en later pas beslist of je hem houdt of niet. De prijs van de huur wordt dan verrekend met de aankoopprijs als je de sax later toch koopt.

Ziezo, nu weet je min of meer wie ik ben en wat je van mijn lessen kan verwachten. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw verhaal! Aarzel vooral niet om me te contacteren, zodat we nader kennis kunnen maken tijdens een proefles. Ik kijk er alvast naar uit!

Aanbevelingen van Matthias B.

5 Gemiddelde beoordeling op basis van 3 reviews

Imani W.
5 sterren voor Matthias! 👍
Trudi S.
Matthias is een serieuze en zorvuldige leraar, gelukkig ook met gevoel voor humor. Hij laat je in je waarde, maar zet wel de puntjes op de i! En hij maakt het ook leuk door regelmatig samenspel te oefenen.
Eru M.
Top leraar , legt goed uit en kijkt per student wat de wensen zijn en wat deze nodig heeft

Matthias tags

Geeft les aan volwassenen en kinderen
Geeft les in het Nederlands en Engels
Geeft les op elk niveau
Gespecialiseerd in Jazz

Flexibel

Onze manier van lesgeven is flexibel. Zo kun je o.a. zowel wekelijks als sporadisch lessen inplannen met jouw docent.

Hoge kwaliteit

Muziekonderwijs werkt alleen met muzikanten die een Conservatorium of muziekopleiding hebben afgerond óf die deze opleiding nog volgen.

Handige chat

Een les kun je afspreken met je docent via je inbox. De docent zet de afgesproken les vervolgens in je agenda en daarna kun je betalen via de link op je dashboard!

Mensen die deze docent hebben bekeken, bekeken ook

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen | Founder