Aris H.

Aris H.

(3)

Prijs

Vanaf 19,20 EUR / 30 min.

De prijs is inclusief 20% korting op een cursus.

Geeft les:

Piano

Over Aris H.

Ik ben een klassiek geschoolde pianodocent maar beschouw mezelf tegelijkertijd als een all-round pianist. Vandaar dat ik beginnende pianisten in verschillende stijlen kan opleiden, variërend van jazz en blues tot pop en wereldmuziek. Op meer gevorderd niveau beperk ik mij echter tot de klassieke muziek.
Naast pianoleraar ben ik ook ballet-begeleidingspianist en daarom heb ik mij sterk verdiept in harmonieleer en klassieke improvisatie. En heb je toevallig thuis een harmonium (je weet wel, zo'n ouderwets traporgeltje) staan? Dan kan ik je ook daarin lesgeven, want dat instrument geniet mijn bijzondere belangstelling! Maar een gewoon keyboard (of digitale piano) is ook goed...

In mijn studio in hartje Amsterdam staat een soepel lopende Schimmel piano met licht toucher, waar kinderen ook goed mee uit de voeten kunnen. Daarnaast heb ik een keyboard waarop ik leerlingen kan begeleiden, of waar zij zelf op kunnen spelen, hetgeen vooral bij het aanleren van popsongs erg handig is.

Ik vind het erg belangrijk dat je van het blad kunt spelen, zodat er zoveel mogelijk pianoliteratuur tot je beschikking staat. Daarom besteed ik veel tijd aan het noten leren lezen, naast het aanleren van een goede basistechniek. Ook besteed ik desgewenst veel aandacht aan akkoordsymbolen en het spelen van akkoordenschema's. Op die manier kun je al snel een basisbegeleiding voor een popsong neerzetten. En mocht je daarin geïnteresseerd zijn, dan kan ik je veel leren over muziektheorie en solfège, tot op het toelatingsniveau van een muziekvakopleiding aan toe.

Al met al wil ik jou het instrumentarium in handen geven om zelfstandig en met maximaal plezier in je eigen omgeving te kunnen musiceren en verder te groeien Mijn rol daarin zie ik vooral als die van een gids.
Want: musiceren is een manier van leven (ik kan zelf niet meer zonder) en bovendien een lange termijn-project, waarbij vooral je eigen inzet en toewijding cruciaal zijn... Met andere woorden: thuis veel oefenen en experimenteren helpt enorm om snel vooruit te komen. En het hele proces gaat nog sneller en prettiger als je thuis een goed instrument hebt staan (hierin kan ik je adviseren) én als je mensen zoekt om mee samen te spelen.

Aangezien jouw wensen op piano-gebied centraal staan, wil ik in een proefles bepalen welke pianistische "tools" jij aangereikt moet krijgen om jouw doel te bereiken. Maar als je daar nog geen duidelijk beeld over hebt, dan beginnen we meteen met een beginnersmethode (bv. Hal Leonard) of, als je al piano-ervaring hebt, met literatuur die direct op die ervaring aansluit.

ik geef dus pianoles aan beginners en gevorderden (m.b.t. klassieke muziek: tot op het toelatingsniveau van een muziekvakopleiding en m.b.t. pop/jazz/wereldmuziek: tot licht gevorderd niveau), aan kinderen (vanaf ca. 7 jaar) en volwassenen. Ik organiseer minstens één maal per jaar een voorspeel-middag en stimuleer het samenspelen met andere leerlingen. Ik vind een goede en transparante communicatie erg belangrijk maar ben niet streng en leg een deel van de verantwoordelijkheid voor een succesvolle leservaring bij de leerling: bij jou dus!

Ik zie uit naar je gemotiveerde komst!

Aanbevelingen van Aris H.

5 (3)

Frederike D. V.

Aangemaakt op 07/10/22

Aris is vriendelijk en open. Hij gaf een heel fijne proefles, alleen zoek ik iets anders.

Dimitri V. L.

Aangemaakt op 28/08/20

Aris is een goede pianoleraar. Hij is geduldig en vriendelijk. Absolute aanrader!!

Sonja R.

Aangemaakt op 23/04/20

Aris is een hele goede docent, die je enthousiast weet te houden voor zijn lessen door aan te sluiten bij jouw muziekstijl, je uit te dagen en je constructieve feedback te geven. Ik kan iedereen die piano wil leren spelen Aris van harte aanraden!

Aris H. tags

Helpt bij voorbereiden toelatingsexamen conservatorium  Geeft les aan kinderen vanaf 7 jaar

Meestal begint het hier:

Reactietijd 19 uur. en 12 min.

Locatie

  • Online

    De lessen worden online gegeven in onze OnlineClassRoom

    In repetitieruimte

    1012CS Amsterdam

Snelle reactie

De muzikant reageert gemiddeld binnen 48 uur op een nieuwe aanvraag van een leerling

Persoonlijke video

De muzikant heeft op zijn docenten-profiel een presentatievideo van zichzelf geupload

Goede aanbevelingen

De muzikant heeft minimaal 3 aanbevelingen van leerlingen met gemiddeld een minimum van 4 van de 5 sterren.

Hoge inzet

Van een SuperTeacher wordt verwacht dat deze goed is in het motiveren van leerlingen en dat deze in staat is de leerling voor langere tijd aan zich te binden.

Meestal begint het hier:

Reactietijd 19 uur. en 12 min.

Vergelijkbare docenten

...