Our Response to COVID-19

Deel geen instrumenten

We raden je aan geen instrumenten met anderen te delen. Als dit niet kan worden vermeden, raden we je aan beide handen en instrumenten te desinfecteren voordat je ze gebruikt.

Geef online les.

Als je vermoedt dat je mogelijk besmet bent met Covid-19, moet de les online worden gehouden totdat je zeker weet dat je niet besmet bent.

Bekijk hier al onze online docenten, of praat met je docent over de mogelijkheid om de lessen te verplaatsen naar ons online portal.

Muziekonderwijs is nummer 1 in online onderwijs

Bij Muziekonderwijs hebben we al in het najaar van 2019 online lesgeven geïntroduceerd, en onze docenten behoren tot de meest ervaren docenten in op dit gebied. In de eerste helft van 2020 hielden onze docenten meer dan 1188 lessen online, en de feedback van zowel leerling als docenten was enorm positief.

Voordelen van online lessen

Bij ons vindt online lesgeven rechtstreeks plaats via het systeem en hoef je geen software te downloaden. We verkopen je gegevens niet aan derden, zoals bij veel andere videodiensten. Met online lesgeven heb je toegang tot een zeer grote selectie docenten en kun je altijd en overal les krijgen.

Het beste systeem voor online onderwijs

In augustus 2020 kregen we financiering van het innovatiefonds van de staat om het deel van ons systeem dat is gebouwd voor online onderwijs verder te ontwikkelen! Het doel is om beste systeem voor online muziekonderwijs te bouwen, en werken dagelijks aan deze ontwikkeling

Prevent Infection

Laatst geupdate op 06/05-2021

Het beste wat je kunt doen om de verspreiding van infecties te voorkomen, is door de 5 algemene richtlijnen van de Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te volgen en deze op te nemen in alles wat je doet - thuis, in het openbaar, op school, op het werk en dus ook in het muziekonderwijs.

Adults should help children to understand and follow the guidelines too.

 1. Was je handen vaak of gebruik handdesinfecterend middel
  Zorg ervoor dat je handdesinfecterend middel beschikbaar en klaar voor gebruik heeft

 2. Hoest of nies in je mouw
  Maar als je hoest en niest, kunt je het onderwijs het beste online verplaatsen

 3. Vermijd handen schudden, kussen op de wang en knuffels

 4. Besteed aandacht aan het schoonmaken
  Dit geldt ook voor deurklinken, instrumenten etc.

 5. Hou afstand
  Je kunt voor de zekerheid ook plexiglas ophangen, zodat de docent en leerling zijn beschermd.

Naast deze algemene richtlijnen geeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport regelmatig aanbevelingen en richtlijnen waarnaar wij verwijzen. Via de website van de Rijksoverheid wordt je op de hoogte gehouden van de actuele aanbevelingen en richtlijnen.