Hetgeen waarnaar je op zoek bent, valt helaas op dit ogenblik niet binnen ons lessenpakket.
Probeer eventueel te klikken op priveles of goepsles voor meer opties.

Je bent ook van harte welkom om te mailen naar [email protected] of ons te bellen op telefoonnummer 06 18 20 58 22.

We kunnen je helpen een docent te vinden!

* verplichte velden

Bericht verzonden!

Wij nemem zo snel mogelijk contact op.

Trompetles in Alkmaar

Muziekonderwijs.nl biedt trompetles in de regio Alkmaar. Onze docenten zijn flexibel m.b.t. lestijd en -plaats. De lessen worden afgestemd op jouw wensen, niveau en doelen. Wij zorgen ervoor dat onze docenten gediplomeerd zijn, met zowel een muzikale als pedagogische opleiding en/of ervaring hebben. De trompet is een instrument dat in het begin moeilijk kan zijn om te leren, maar de docenten van Muziekonderwijs.nl geven je vanaf de eerste les een aantal tools en technieken waarmee je thuis verder kunt werken, zodat je goed tot ontwikkeling komt.

Trompet vergeleken met kornet

De trompet wordt vaak verward met de kornet. De twee instrumenten lijken dan ook erg op elkaar, maar de kornet is compacter en de twee klinken niet helemaal hetzelfde. De trompet heeft een wat scherper geluid dan de kornet, die een zachter klinkt. Naast deze paar dingetjes zijn de instrumenten vrijwel identiek. Ze hebben dezelfde buislengte en dus ook toonhoogte. Muziek geschreven voor trompet of kornet, kan dus door beide instrumenten gespeeld worden. Veel van onze docenten geven les op zowel trompet als kornet - zie een overzicht van hen hierboven. Je kunt daar meer lezen onder hun profiel.

Blaasinstrumenten

Blaasinstrumenten kunnen op basis van hun werkingsmechanisme worden onderverdeeld in koper- en houtblazers. Wat blaasinstrumenten met elkaar gemeen hebben is dat de muzikant op het instrument blaast om een luchtstroom te veroorzaken. De luchtstroom wordt in trilling gebracht en de trillingen worden versterkt door het instrument, wat wordt opgevat als geluid. De term koperblazers wordt gebruikt voor blaasinstrumenten van koper waarbij de muzikant zelf de lucht in beweging brengt voordat die in het instrument geblazen wordt. Een houtblazer is een blaasinstrument dat traditioneel gemaakt is van hout. De tonen worden gegenereerd door de één of twee rietjes. De trillingen planten zich voort in het instrument en produceren het geluid. De rietjes zijn gemaakt van planten bv. bamboe.

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikelen