Gitaarles in Voorburg? Vind hier een docent!
Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Hoge kwaliteit

Slimme chat

Flexibel

Gitaarles in Voorburg

Wil je gitaar leren spelen? In Voorburg kun je een docent vinden!

Akoestisch of elektrisch?

Het grootste verschil tussen gitaren zit wel in het verschil tussen elektrisch of akoestisch. Dit verschil is simpelweg dat een akoestische gitaar een (akoestisch) geluid maakt en dat een elektrische gitaar een (elektrisch) signaal produceert dat vervolgens in een versterker wordt omgezet tot geluid. Akoestische gitaren produceren een warm en natuurlijk geluid en worden daarom ook vaak in rustigere genres gebruikt. Een elektrische gitaar kan ook worden gebruikt voor rustige muziek, maar kan met behulp van effecten en filters voor veel andere doelen worden ingezet.

Distortion

Bij harde muziek zoals rock of metal klinkt een gitaar ook vaak ruw. Dit wordt distortion of overdrive genoemd. Distortion wordt veroorzaakt door het signaal wat uit je gitaar komt letterlijk te hard te versterken, maar dan op een gecontroleerde manier. Hierdoor gaat je geluid niet kraken en piepen, zoals bijvoorbeeld bij een microfoon gebeurd die te hard staat, maar krijg je een scherpe en scheurende klank. Distortion wordt vaak gebruikt, bijvoorbeeld door Jimi Hendrix, Muse, Metallica en Nirvana en is misschien wel het meest gebruikte effect van een elektrische gitaar.

Zelf scheuren op een gitaar

Wil je zelf leren hoe je deze effecten kunt gebruiken? Of kun je het al en wil je kunnen spelen als bijvoorbeeld Jimi Hendrix, James Hetfield of Kurt Cobain? Dan kun je erover denken om lessen te gaan nemen bij Muziekonderwijs.nl. Je kunt altijd vrijblijvend een proefles aanvragen om te kijken hoe het klikt en daarna kijken of je door wilt gaan. Bij Muziekonderwijs.nl is het lesnemen flexibel, wat er allemaal mogelijk is kun je vinden op deze site. Mocht je nog meer willen weten, kun je altijd contact met ons opnemen op info@muziekonderwijs.nl of op 085 833 99 83.

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek | Musikk-undervisning.no | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog