Vind de juiste docent door hieronder te zoeken

Pianoles

Hetgeen waarnaar je op zoek bent, valt helaas op dit ogenblik niet binnen ons lessenpakket.
Probeer eventueel te klikken op priveles of goepsles voor meer opties.

Je bent ook van harte welkom om te mailen naar [email protected] of ons te bellen op telefoonnummer 06 12 15 15 83.

Neem contact op

Stel hier jouw vraag aan het team
* verplichte velden

Bericht verzonden!

Wij nemem zo snel mogelijk contact op.

Over de piano

De piano is een percussie-instrument. De noten op een piano maken geluid wanneer een hamer de snaren in de kast raakt. De hamer zelf wordt in gang gezet wanneer de speler op een toets drukt. Op dezelfde manier kan de speler het volume van de noten bepalen, afhankelijk van hoe hard de toets wordt ingedrukt. De trillingen van de snaren worden vervolgens versterkt door wat een klankbord wordt genoemd. Het zangbord is een dun blad van hout in de piano. Nadat het klankbord het geluid heeft versterkt kan het menselijke oor dit geluid oppikken.Over het algemeen worden de tonen van een piano gemaakt doordat een hamer de snaren in de piano laat trillen. De hamer komt in beweging als de muzikant op de toetsen drukt. Hij/zij kan ook de kracht van het geluid bepalen door de toetsen harder of zachter in te drukken. De trillingen van de snaren worden versterkt door de zogenaamde zangbodem, een dunne houten plaat in de piano. De versterking door de klankbodem maakt het mogelijk voor het menselijk oor om het geluid op te vangen. Er zijn verschillende soorten piano’s, zowel erg populaire als bijzondere types, allemaal met verschillende kenmerken. Er zijn veel stijlen en maten piano's, maar ze volgen allemaal dit sjabloon.

Pianolessen ontvangen?

Wil je piano leren spelen? Of misschien speel je al en wil je jouw vaardigheden verbeteren? Je kunt dan profiteren van lessen van een ervaren pianoleraar. Al onze leraren op Muziekonderwijs.nl zijn bekwame en ervaren leraren en professionele muzikanten. Dit betekent dat je niet alleen het meeste uit je lessen haalt, maar ook beter wordt - ongeacht je huidige niveau of leeftijd. We bieden lessen aan voor iedereen!

Heb ik mijn eigen piano nodig?

Het is altijd een goed idee om je eigen piano te hebben, want je kunt dan oefenen tussen de lessen door. Maar als je begint met het spelen van piano is het een goed idee om een paar lessen te wachten. Dan weet je zeker dat piano het juiste instrument voor je is. Als je twijfelt of advies wilt, neem dan gerust contact op met je docent op Muziekonderwijs.nl.

Dagelijks oefenen

Probeer elke dag tijd te vinden om te oefenen, als het mogelijk is. Als je met regelmatig speelt wordt je heel snel beter. Het is niet nodig om elke dag lang te oefenen, maar wel met regelmaat. Probeer eerst elke dag 10 a 15 min per sessie te oefenen. En zorg dat je instrument altijd binnen bereik is.

Zoek je lessen voor een andere instrument?

  1. Saxofoonles
  2. Gitaarles
  3. Zangles
  4. Drumles
  5. Trompetles
  6. Vioolles

Contact

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met Muziekonderwijs.nl. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste instrument of de juiste docent. Wij zijn bereikbaar op telefoon 085 833 99 83, whatsapp 06 12151583 of email [email protected]. Wij kijken ernaar uit!

Keer terug naar de voorpagina

Onze klanten houden van Muziekonderwijs.nl

"Ik ben sinds april 2017 aangesloten als docent bij muziekonderwijs .nl en ik ben erg enthousiast over deze samenwerking! De communicatie verloopt altijd vlot en ze zijn altijd bereid om mij te helpen waar nodig. Muziekonderwijs .nl is een heel professioneel en klantvriendelijk bedrijf. Flexibel en goed georganiseerd. Ze doen echt hun best voor zowel de docenten als de leerlingen. Ik ben super blij met hun als samenwerkingspartner! Ik zou het iedereen aanraden, zowel docenten als leerlingen. Hun motto is: 'Meer muziek!' en dat maken ze ook echt waar."

5 van 5

Frédérique Klooster - Leerling bij Muziekonderwijs.nl

Muziekonderwijs.nl | Gemaakt met liefde voor muziek